Motion10

Lars Bouwens

Managing Consultant Data & Analytics
  1. Deel op LinkedIN

Kennisdelen en groeien in een team

Lars is Data & Analytics Consultant bij Motion10. Hij vertelt over zijn visie op groei, zijn keuze voor Motion10 en de manier waarop innovatie en kennisdelen gestimuleerd worden.

“Om een betere consultant te worden wilde ik mezelf ook meer in de breedte ontwikkelen.”

Specialiseren en samen doorgroeien

“Na bijna vijf jaar bij een groot IT-consultancy bedrijf gewerkt te hebben was ik op zoek naar een bedrijf waar ik opnieuw uitgedaagd zou worden, en waar ik me verder kon gaan specialiseren in de Microsoft BI producten. Zo ben ik bij Motion10 terechtgekomen.

Bij een kleiner bedrijf kun je je makkelijker specialiseren. Daarnaast denk ik dat Microsoft een heel sterke BI-suite heeft, en als je denkt aan Microsoft en BI dan denk je al snel aan Motion10.

Ten slotte zocht ik een bedrijf waar ik een echt teamgevoel kon ervaren. Bij Motion10 kreeg ik hier direct een goed gevoel bij. Ik was op zoek naar een plek waar je je samen met je collega’s door kunt ontwikkelen. Na een jaar ben ik nog steeds heel tevreden met mijn keuze. Het BI-team groeit, er hangt een heel goede sfeer, en we hebben een duidelijke toekomstvisie. Ik denk dat de grootte van een bedrijf ook iets zegt over hoe gemakkelijk je kan inzetten op innovatieve technologieën.”

Innovatieve producten leren kennen

“Om een betere consultant te worden wilde ik mezelf ook meer in de breedte ontwikkelen. Ik ben nu druk bezig met het uitbreiden van mijn technische kennis. Daarbij weet ik ook: ik zal in dit team nooit de beste consultant worden in traditionelere technologieën. Daarom richt ik me juist ook op nieuwe technologieën zoals Power BI, Azure Data Factory en Stream Analytics.”

Op alle gebieden ontwikkelen

“Ik vind het leuk om nieuwe technologieën te leren en in de praktijk te brengen. Daar krijg ik bij Motion10 ook de kans voor. Ik heb nu bij twee klanten met de Azure Data Factory kunnen werken. Dat is heel leuk. Je merkt wel dat het heel nieuw is, dus je loopt nog tegen heel veel dingen aan. Dat mag je dan weer gaan verder gaan uitzoeken.

Uiteindelijk wil je een klant ook kunnen helpen om een keuze te maken: lossen we dit op met bewezen technologie, of zetten we in op meer innovatieve methoden en producten? Om dat te kunnen doen moet je je als professional op alle gebieden ontwikkelen.”

Hoe Motion10 mijn ontwikkeling stimuleert

“Als ik het vergelijk met andere werkgevers, dan denk ik dat M10 een hele duidelijke visie heeft op het gebied van opleiding en kennis. We hebben bijvoorbeeld een concreet opleidingsbudget en veel kennisavonden. Het is duidelijk dat Motion10 serieus inzet op kennisdeling en kennisontwikkeling.

We hebben als BI-team met elkaar afgesproken: onze visie is cloud first. Dat betekent: als de mogelijkheid er is bij de klant om een innovatief project te doen, dan doen we dat. Het voordeel van innovatieve projecten is dat je als consultant ook een mogelijkheid hebt voor learning on the job. Zo leer je zelf weer veel nieuws.

Ik denk dat je bij Motion10 ook zeker uitgedaagd wordt door je collega’s. Er zitten heel veel jonge, slimme mensen. Er wordt veel gediscussieerd over technologie, oplossingen en klantvragen.”

“Collega’s en ook klanten komen specifiek naar kantoor toe om met anderen te sparren. Dat vind ik heel mooi.”

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.