Motion10

Ontmoet Emiel

Unit Manager Azure & Integration
  1. Deel op LinkedIN

Mijn visie op samenwerken

Emiel is Unit Manager Azure & Integration bij Motion10. Hij vertelt over zijn visie op samenwerken. Gelijkwaardigheid, communicatie, plezier en eigenaarschap zijn daarbij volgens hem cruciaal.

“Dat is het belangrijkste in samenwerking: het gaat erom dat je het ook echt samen doet.”

Een gelijkwaardige samenwerking

“Het woord samenwerken is voor mij direct al het belangrijkste woord in samenwerking: het gaat erom dat je het ook echt samen doet. Dus niet dat de één zozeer de opdrachtgever is, en de andere de uitvoerder. Je moet samen naar die oplossing toe werken. En daarnaast is proactief adviseren heel belangrijk. Dat klinkt als een eenzijdige actie, maar ik geloof dat je ook dat samen doet. Het moet ook vanuit de klant komen; als je niet samen op één lijn zit, zal een project niet succesvol worden. 

Zij hebben veel meer kennis van het bedrijf, en de processen daarin. Jij hebt veel meer kennis over de producten en de implementatie daarvan. Die twee onderdelen moet je bij elkaar brengen om samen tot een mooi resultaat te komen. Goed luisteren naar elkaar is daarbij van groot belang.” 

Samenwerken binnen je team: kennisdelen en communicatie

“Als eerste is kennisdelen heel belangrijk voor succesvolle samenwerking binnen je team. Maar vooral ook weten, en laten blijken wie welke kennis heeft. Kennisdelen is niet alleen een sessie, of een avond waarbij mensen aanwezig moeten zijn. Kennisdelen is vooral ook op aanvraag. Er moet een lage drempel zijn om daarvoor bij elkaar aan te kloppen, en het moet bekend zijn waar je welke informatie kunt halen. Als ik iets wil weten over Azure architecturen bel ik Eldertals het gaat om toepasbaarheid en detailkennis van de de Azure services Stefan of Jaap en als het gaat om de toegevoegde waarde van data bel ik Lars.” 

Laagdrempelige communicatie

“Je moet een soort laagdrempelig communicatiekanaal hebben, dat je kan helpen met het vinden van de juiste informatie bij de juiste mensen. We kijken bijvoorbeeld hoe we AI kunnen inzetten of een Bot kunnen gebruiken die op basis van zoekwoorden kan aanwijzen bij wie je moet zijn voor bepaalde kennis. Maar we moeten vooral zelf ook met elkaar blijven delen waar we mee bezig zijn.” 

Plezier en eigenaarschap

“Daarnaast is plezier heel belangrijk bij samenwerken. Dat is de basis van succes. Dat betekent werkplezier maar ook plezier om het werk heen. Als je plezier hebt en je vindt het interessant wat je doet, dan heb je een intrinsieke motivatie die niet te evenaren is. Dat is lachen met je collega’s en een dolletje maken, maar ook successen delen. En niet alleen de grote successen na zes maanden, maar ook al de kleinere na twee maanden. 
En ten slotte moet je mensen vrijheid en verantwoordelijkheid geven. Dat geeft mensen een gevoel van eigenaarschap en plezier die zorgen voor de hoogste vorm van motivatie.” 

“Eigen verantwoordelijkheid geeft mensen een gevoel van eigenaarschap en plezier die zorgen voor de hoogste vorm van motivatie.”

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.