Motion10

Alexandra van der Most

Data & Analytics Consultant
  1. Deel op LinkedIN

Aan de slag in het Young Professional programma

Alexandra was Young Professional Data & Analytics bij Motion10. Zij vertelt over de sfeer bij Motion10, het Young Professional programma en wat zij de komende tijd verwacht te leren, en over de stap van studeren naar het werkende leven.

“Ik vind de cultuur bij Motion10 heel relaxed.”

Open cultuur en frisse sfeer

“Ik vind de cultuur bij Motion10 heel relaxed. Wat opvalt is dat je heel gezellig met elkaar een potje kunt tafelvoetballen, er worden heel veel grappen gemaakt. Als je vragen hebt, is er altijd iemand bereid om je te helpen; er hangt een hele open sfeer. Heel prettig vind ik dat zelf. Ik denk dat het één van de krachten is van Motion10: de cultuur. Zodra je binnenkomt word je met open armen ontvangen. Je gaat je heel snel op je plek en op je gemak voelen door de openheid.

Veel andere bedrijven zijn toch nog ingericht met een kamertjes-structuur, geen open ruimtes, allemaal vergaderzalen: allemaal heel old school en strak. Grijze muren, grijze vloer, en blauwe stoelen. Motion10 voelt frisser aan dan andere organisaties. Ons kantoor is bijvoorbeeld heel hip ingericht; er zit een heel moderne gedachte achter. Dat maakt het innovatief; echt het nieuwe werken. Het zorgt ervoor dat het geen grijs en stoffig bedrijf wordt.”

Het Young Professional programma

“Van het YP Programma verwacht ik dat ik – net als in het afgelopen halfjaar bij Motion10 – heel snel heel veel zal leren. Die eerste twee maanden zal je de belangrijkste 80% leren. De basis, de gedachte snappen van waarom iets zo werkt. Een daarna ga je twee jaar lang tijd investeren om de 20% te leren waardoor je er heel goed in wordt. Aan het eind van die twee jaar ben je zelfstandig junior consultant. Daarvoor ben je altijd aan het werk met begeleiding van een meer ervaren consultant.”

De vraag van de business vertalen

“Wat ik heel graag wil leren is heel veel van de functionaliteit. Hoe zorg je dat je de vraag van de business kunt vertalen naar een oplossing? De brug vormen tussen business en IT. Dus: pre-sales, maar ook zoals nu met Dennis gewoon langs gaan bij klanten, en ze enthousiast maken. Dat vind ik heel interessant. Als je de business begrijpt, en het goed kunt vertalen voor hen, kun je iets maken dat voor hen toegevoegde waarde heeft en waar zij verder mee komen. Dat vind ik gewoon cool.”

De stap van student naar het “echte leven”

“Al je vrijheid is weg, haha! Ik zit nu veel meer in een ritme. En het scheelt daarbij heel erg dat ik het leuk vind wat ik aan het doen ben. Ik voel me op m’n gemak. Ik heb niet het gevoel dat ik in een sleur zit. Tot nu toe is het allemaal heel fris.

Ik merk wel dat ik minder naar feestjes ga, omdat ik de volgende dag vroeg op moet staan. En je maakt meer uren. Dubbel zo veel. Ik denk eerlijk gezegd dat ik niet zo heel hard studeerde, als ik achteraf kijk. Twee uur lange lunchpauzes en dat soort dingen.

Gelukkig heb je hier veel vrijheid. Dat merk je ook op kantoor als we bijvoorbeeld even tafelvoetballen, dat vind ik heel ontspannend. Als je pauze hebt, of pauze nodig hebt om jezelf even op andere gedachten brengen, dan moet je die wel nemen.”

“Motion10 biedt je de flexibiliteit om dat zelf in te delen.”

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.

Kom eens langs op één van ons events

Kom kennisdelen en kennismaken bij één van onze events Of plan een virtueel kopje koffie met ons in!

Eerstvolgende events:

  1. Dinsdag 15 september 2020 - NextStep 2020 – Ready for a changing world
  2. Dinsdag 22 september 2020 - Workshop: App in a Day
Ik lust wel een kopje koffie!