Motion10

Zoek de verschillen: een typische eerste werkweek of ‘De Motion10 Onboarding Week’

9 mei 2022
  1. Deel op LinkedIN

Of het nou je eerste ‘échte’ baan is, of je bent al jaren werkzaam en maakt een overstap naar een nieuwe werkgever, deze gedachten zal je vast herkennen tijdens de eerste werkweek: ‘Wat kan ik verwachten? Wat wordt er van mij verwacht? Word ik meteen ergens achter een bureau gezet met “dit zijn jouw verantwoordelijkheden” als globale instructie? En niet geheel onbelangrijk… wat wordt er geluncht?’

Na met de lift naar de 42e verdieping van De Rotterdam te zijn gegaan, begon mijn eerste werkdag bij Motion10 met een cappuccino, de sneeuwige skyline van de stad en een introductie aan mijn mede-onboarders van deze maand. Dit zou overigens voor geen van ons vieren de laatste introductie zijn die wij die dag of week zouden doen. Ongeveer als volgt: ik ben Christo Voordouw, content specialist en een gepassioneerde creatieveling uit Den Haag. Met frisse nieuwsgierigheid zal ik de Tech-kennis van Motion10 verspreiden, in de vorm van aantrekkelijke communicatie en content.

Laten we ontdekken wat de verschillen zijn tussen ‘een typische eerste werkweek’ en ‘De Motion10 Onboarding Week’. Alvast een hint van deze nieuwe Motion10’er voor het antwoord op die lunchvraag: je eigen boterham meenemen is overbodig!

Anoniem binnenkomen óf een doelgerichte kennismaking

Motion10 stelt iedere maand wanneer er een nieuwe medewerker begint een Onboarding-week samen. Niet alleen voor een grote groep deelnemers die over de kwartalen heen verzameld wordt en in een klasje wordt gezet, maar juist elke maand, ook als er, zoals bij mij ‘maar’ vier nieuwe medewerkers starten. Dit is verbonden met twee van de kernwaardes binnen Motion10: passie en samenwerken. De achterliggende reden is dan ook om ervoor te zorgen dat je je snel thuis voelt binnen het bedrijf.

Voorgeschreven exemplaar óf jouw laptop zelf samenstellen

Als vervolg op de gedetailleerde rondleiding van het kantoor en de faciliteiten, werden de glimmende nieuwe laptops uitgedeeld. In plaats van een generiek model met uniforme specificaties, ontvang je in de eerste werkweek bij Motion10 een laptop die je van tevoren helemaal zelf hebt uitgekozen. De nodige accessoires die jij het prettigst vindt om erbij te gebruiken zijn daar ook onderdeel van. Sidenote: let bij de laptop keuze op het verschil tussen ‘qwertz’ en ‘qwerty’ bij het aanvinken van een toetsenbord, zodat je niet op je eerste werkdag bij een nieuw bedrijf in het Duits hoeft te typen.

De basis van de interne werkwijze en benodigde Motion10-platforms werden uitgelegd, en we waren klaar voor het echte werk: de Onboarding-sessies.

Voordat de eerste sessie begon was het middelpunt van de aandacht eerst de verse, gezonde en door de inhouse-chef-bereide lunch. Op de 42e verdieping van De Rotterdam wordt in het Motion10-kantoor dagelijks een gevarieerde lunch verzorgd. Met couscoussalade, soep, sap en een uitgebreid belegd wit of bruin broodje achter de kiezen, begonnen de sessies.

De visie, strategie en historie kwamen eerst aan bod. Om het belang van samenwerken te benadrukken en de waarde van De Cirkel van Groei over te brengen, waren directieleden prominent aanwezig gedurende de hele week.

Ivoren toren óf nabij & betrokken

Als tegenpool van vele andere organisaties, waar management vaak ergens in een ivoren toren verstopt zitten, wordt binnen dit IT-bedrijf de toon meteen gezet door betrokkenheid en aanwezigheid te laten zien tijdens deze eerste week. Dit typeert zich onder andere nog verder in een uitgebreide lunch met de directie buiten het kantoorgebouw.

Unitmanagers inspireerden tot actieve participatie in de reeks introductiesessies die verspreid waren over de week. Onderwerpen als User Centered Design, Modern Work & Security, Data & Analytics en vele meer passeerden de revue. Avonden stonden veelal in het teken van alles laten bezinken… om de volgende dag weer nieuwe kennis op te doen!

Samen met mijn mede-onboarders sloten wij de Motion10 Onboarding Week af met een spetterende minitour over de Maas per watertaxi. Eenmaal aangekomen in het centrum kon koffie en gebak als voorafje voor de lunch niet ontbreken.

Trainingsvideo’s óf actieve sessies

In tegenstelling tot een doorgaans gebruikelijke start bij een nieuw bedrijf waar informatieoverdracht door middel van oneindige trainingsvideo’s wordt afgehandeld, ligt bij Motion10 de prioriteit eerder bij activatie, vraag en antwoord, een warm welkom en dynamische eerste dagen.

Ik beleefde een aangenaam begin tijdens de Motion10 Onboarding Week, waar Motion10’s onderscheidende aanpak op verschillende fronten het verschil maakte, ten opzichte van een typische eerste werkweek.

Alomvattend werd de kern van wie Motion10 is en waar het bedrijf waarde aan hecht, zichtbaar. Passie, Samenwerken, Groei en Innovatie komen met een Motion10-paarse tint regelrecht op je af. Je voelt je binnen een mum van tijd opgenomen in het totale overzicht van de organisatie en bent klaar voor een succesvolle voortzetting als Motion10’er.

Motion10 is altijd op zoek naar nieuwe collega’s! Ben jij enthousiast geworden en wil je meer weten over welke mogelijkheden er zijn binnen de organisatie? Ga naar www.werkenbijmotion10.nl!

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.