Motion10

#YoungTalentinIT2020: Dai

27 februari 2020
  1. Deel op LinkedIN

Vandaag een nieuwe blog over Dai Shen, hij vertelt in zijn blog hoe hij het ervaart om te werken bij Motion10. Hij verteld hier over de groei die hij heeft gemaakt en zijn komende verwachtingen. Hij heeft in de fotorapportage laten zien hoe zijn week eruit ziet, verder vertelt hij nog meer in de blog hieronder! Je kunt nog veel meer van deze blogs vinden onder de hashtag #YoungTalentinIT.

Meer over Dai

Mijn naam is Dai Shen en ik studeerde stap voor stap van het MBO in Apeldoorn naar de Master Business Information Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik hou voornamelijk van backpacken, want moeder natuur is simpelweg prachtig en wanneer je op een berg staat boven de wolken dan is het enige wat je denkt “wow”.

 

Het overstappen

De overstap van de universiteit naar het werkleven is groot, de universiteit is relatief gezien dynamischer dan werken en je hebt zelf meer controle vergeleken met je beginnende professionele carrière. Tegelijkertijd is werken een oogopener, theorie is mooi maar de praktijk werkt toch iets anders, even echt iets in beweging zetten vergt meer dan alleen een mooi idee. Je bent immers nieuw en dit betekent dat je van tijd tot tijd eerst jezelf moet bewijzen voordat men je ideeën accepteert.

 

Samen één team

In onze tijd is samenwerken en diversiteit onmisbaar, de wereld is niet zwart of wit maar bestaat juist uit verschillende tinten. Als mens kijken we te vaak vanuit onze eigen lens en passen we maar vaak genoeg NIVEA (Niet Invullen Voor Een Ander) toe zoals mijn collega’s John en Daniel van User Experience keer op keer herhalen. Ik ben wellicht technisch sterk maar samen met de collega’s van User Experience en Adoptie & Change zetten we een oplossing neer en dat is meer dan alleen een goed technisch product, een oplossing die ik als individu niet had kunnen neerzetten.

 

Mijn ontwikkelingen en verwachtingen

Mijn visie op mijn persoonlijke ontwikkelingen zijn; wees een spons en absorbeer zoveel als je kan. Luister naar je mede-collega’s, naar de verschillende afdelingen en luister naar de Senioren. Als je informatie absorbeert en relaties opbouwt, kan je effectiever kansen nemen die naarmate van tijd van toepassing komen. Nog één ding, vergeet niet dat je een beginner bent, maak fouten en maak er veel. Want dit is het unieke privilege van een beginner.
Mijn verwachting van het Young Professional Programma de komende tijd zijn alsnog luisteren maar ook stap voor stap een portfolio opbouwen doormiddel van externe en interne projecten, initiatieven bedenken en uitwerken, en certificeringen binnenhalen. En als laatste, genieten van de achtbaan, zowel van de rit als je collega’s in de achtbaan.

 

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.

Kom eens langs op één van ons events

Kom kennisdelen en kennismaken bij één van onze events Of plan een virtueel kopje koffie met ons in!

Eerstvolgende events:

  1. Dinsdag 15 september 2020 - NextStep 2020 – Ready for a changing world
  2. Dinsdag 22 september 2020 - Workshop: App in a Day
Ik lust wel een kopje koffie!