Motion10

#YoungTalentinIT2020: Bas

20 februari 2020
  1. Deel op LinkedIN

Wat wij erg belangrijk vinden is dat onze nieuwe talenten kunnen groeien binnen ons bedrijf. Bas de Jong is hier een groot voorbeeld van. Zo is hij vanuit het studentenleven gelijk helemaal geswitcht naar een totaal ander leven. Maar hoe ervaren jonge talenten zoals Bas dit bij Motion10? Dat kun je volgen via onze blogs en interviews onder de hashtag #YoungTalentinIT. Bekijk hieronder zijn blog!

Wie is Bas?

Mijn naam is Bas de Jong, ik ben 25 jaar oud en momenteel ben ik Young Professional OutSystems bij Motion10. Ik woon samen met mijn vriendin in Rotterdam. Ik heb Business IT & Management gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en ik heb mijn afstudeerstage ook bij Motion10 uitgevoerd.

Van het studerende leven naar het werkende leven

De overstap van het studerende leven naar het werkende leven is voor mij een grote stap geweest, omdat ik ook besloot om samen te gaan wonen met mijn vriendin. Na de afronding van mijn afstudeerstage heb ik bij Motion10 getekend om in het Young Professional programma te stromen. Kort daarna heb ik ook het huurcontract getekend van het huis waar ik nu in woon. Qua tijdsindeling van je week is het wel een enorme verschuiving. Ik ervaar minder stress dan tijdens de studie, en dat heeft er vooral mee te maken met het feit dat de avonden en de weekenden niet meer gevuld zijn met studeren, en je vooral veel tijd hebt om te doen wat je zelf leuk vind. Helaas komen daar ook de huishoudelijke taken bij, maar over het algemeen is het een verbetering.
Het studeren houdt natuurlijk niet helemaal op omdat je tijdens het Young Professional programma blijft leren en studeren om steeds beter te worden in je vak!

De samenwerking binnen het bedrijf

Ik zit zelf momenteel bij een klant van Motion10. Hier ben ik fulltime ingezet, en heb ik 1 à 2 dagen hulp van een Senior bij mijn werkzaamheden. Ik heb afspraken kunnen maken om te zorgen dat ik een dag in de week bij Motion10 op kantoor ben. Veel van mijn OutSystems collega’s doen dit ook, wat er voor zorgt dat we uitdagingen kunnen bespreken en onze ervaringen kunnen delen die we die week hebben gehad bij de klanten. Ook sluiten we de week samen af met de vrijdagmiddagborrel!
De ontwikkeling sinds ik ben begonnen

Qua ontwikkeling die ik tot nu toe heb doorgemaakt, heb ik vooral veel geleerd tijdens de OutSystems trainingen. De trainingen heb ik gevolgd in de eerste twee maanden van mijn programma. Hier heb ik twee mooie certificaten aan overgehouden. Daarnaast heb ik bij mijn eerste klant ook heel veel ervaring opgedaan met het toepassen van de theorie in de praktijk. Het werken met Sprints en een Product Owner die bepaalt wat de prioriteit is voor de komende periode was voor mij nog redelijk onbekend en zorgt voor een andere manier van werken die uiteindelijk heel prettig is. Daarnaast is het heel erg leuk om tijdens de Sprint reviews te laten zien wat je hebt gemaakt. Ik krijg enthousiaste reacties en dat geeft mij weer energie om door te gaan!

Mijn verwachtingen de komende tijd

Ik heb twee weken geleden samen met mijn Managing Consultant mijn persoonlijk jaarplan samengesteld. Hopelijk heb ik aan het eind van het jaar mijn Professional Certificaat van OutSystems behaald. Daarnaast wil ik veel kennis delen met mijn collega’s en veel ervaring opdoen bij verschillende klanten.
Ook iets voor jou?

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.