Motion10

#YoungTalentinIT2020 – Bianca

6 februari 2020
  1. Deel op LinkedIN

Om de groei van mensen en van onze organisatie mogelijk te maken, zetten wij het Young Professional programma op. Hoe ervaren jonge talenten het werken in de ICT en de eerste maanden bij Motion10? Dat kun je volgen in de blogs en interviews onder de hashtag #YoungTalentinIT.  Bianca Blom is de eerste Young Professional die dit jaar haar ervaringen met je deelt. Bekijk hieronder haar blog!

Iedereen heeft het meegemaakt of gaat het nog meemaken: beginnen bij een nieuwe baan. Of zelfs nog specifieker: beginnen bij een “grote mensen baan”. Een term die ik nog steeds gebruik ook al werk ik inmiddels bijna een half jaar full-time bij Motion10! Klaar met studeren, of nog net niet eigenlijk, en dan gewoon beginnen in de wereld van verantwoordelijkheid.

Ik had echt alle stress die er mogelijk was. Gaan mijn collega’s me aardig vinden, kan ik meekomen in het programma dat ik ga volgen, denken ze straks niet allemaal “waarom is zij aangenomen?!”, en misschien wel de grootste stress van allemaal: WAT MOET IK AAN?! Nu een paar maanden verder gaat het een stuk beter en kan ik vol trots zeggen dat ik al een maand aan de slag ben bij mijn eerste klant!

Meer over Bianca

Geboren in Rotterdam, opgegroeid in Berkel en Rodenrijs en nu wonend in Rijswijk ben ik heel erg tevreden dat ik mijn Rotterdamse instelling kan gebruiken binnen Motion10. Ik ben erg energiek en uit dit ook graag in mijn leven (privé en zakelijk), pas als ik een boek in mijn handen heb, ben ik rustig.

De combinatie studeren en werken

Nu het werk in volle gang is ervaar ik wel dat de druk van de master ICT in Business, die ik momenteel aan het afronden, best groot is. Een masterscriptie naast een full-time baan is best haalbaar toch? Het houdt helaas wel in dat uitstellen er niet meer inzit en dat ieder vrij moment besteed wordt aan de voorbereidingen voor de scriptie.

De collega’s

Wat collega’s betreft hebben we niet voor niets de uitdrukkingen ”Hoe meer zielen, hoe meer vreugd” en “samen is toch altijd gezelliger dan alleen”. Zodra je gaat werken nemen collega’s een grote plek in tussen je sociale contacten. Zij zijn vaak de eersten met wie je je weekend bespreekt en met wie je een week afsluit tijdens een borrel. Gelukkig heb ik het geweldig getroffen met een hele leuke groep Young Professionals en zijn ook andere collega’s van Motion10 super om mee te werken!

Mijn verwachting de komende tijd

De stress is weg en het fijne gevoel dat ik tijdens m’n sollicitatiegesprekken ervaren heb is volledig aanwezig. De trainingen zijn voorbij, het ‘echte’ leven is begonnen en ik hoop nog een heleboel te gaan leren van de komende maanden!

Ook iets voor jou?

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.

Kom eens langs op één van ons events

Kom kennisdelen en kennismaken bij één van onze events Of plan een virtueel kopje koffie met ons in!

Eerstvolgende events:

  1. Dinsdag 15 september 2020 - NextStep 2020 – Ready for a changing world
  2. Dinsdag 22 september 2020 - Workshop: App in a Day
Ik lust wel een kopje koffie!