Motion10

Waarom een goede onboarding een must is

20 december 2021
  1. Deel op LinkedIN

Al die nieuwe namen, nieuwe gezichten en nieuwe indrukken die op je afkomen. Of je nu start bij je eerste werkgever of switcht van baan, het is altijd spannend. Het onboardingprogramma van Motion10 duurt een week en is erop gericht alle nieuwe Motion10’ers zich gelijk thuis te laten voelen. Wij zien een goede onboarding als een must voor een vliegende start van de medewerker. Waarom? Dat lees je in deze blog!

Een positieve eerste indruk, en dan?

Het voelt vaak als een grote stap, beginnen aan je eerste baan of switchen van werkgever. Je komt ergens binnen terwijl je maar een paar medewerkers hebt gesproken tijdens de sollicitatieprocedure. Aan die procedure heb je een positieve indruk overgehouden; nu is het aan ons als jouw nieuwe werkgever om die positieve indruk te vertalen in een prettige kennismaking met de rest van het bedrijf!
Daarom zorgen wij voor een onboardingprogramma waarin nieuwe medewerkers op een laagdrempelige manier kennismaken met Motion10 als werkgever en de medewerkers. Van de cultuur, van verschillende afdelingen tot aan de managers.

Zo voel jij je vanaf het eerste moment thuis

We hebben ons sollicitatieproces zo ingericht, dat we een goede match maken tussen nieuwe Motion10’ers en Motion10. Daarom kijken we altijd erg uit naar de komst van een nieuwe medewerker. Je maakt niet alleen kennis met je eigen team en manager, maar ook met andere teams en collega’s. Na de onboardingweek heb je al een behoorlijk netwerk opgebouwd en voor je het weet ben je al aardig op de hoogte van hoe wij werken. Je weet daardoor beter jouw weg te vinden binnen Motion10. Wij willen met ons onboardingprogramma bereiken dat jij je vanaf het eerste moment prettig voelt en weet waar je alles kan vinden. De basis voor een mooie carrière binnen Motion10 is dan gelegd.

Blijven ontwikkelen

Stilstand is achteruitgang, wordt wel eens gezegd. Motion10 wil blijven leren en ontwikkelen als organisatie, om zo steeds beter te worden. Wij hechten daarom veel waarde aan de mening van onze medewerkers. Vanaf de eerste werkdag geven wij mee waarom dit belangrijk voor ons is. Door het delen van jouw mening, voel je je betrokken en blijf niet alleen jij maar ook wij als organisatie in ontwikkeling.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Wij zien dat na het doorlopen van een goed onboardingprogramma nieuwe medewerkers tien keer zo enthousiast beginnen aan hun nieuwe uitdaging. Wil je meer weten over ons onboardingprogramma of hoe het is om te werken bij Motion10? Bekijk onze werkenbijMotion10-site of neem contact op met Shewina Kapoerchan via shewina.Kapoerchan@motion10.com of 0621588921

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.