Motion10

Van begeleid worden naar anderen begeleiden

9 januari 2023
  1. Deel op LinkedIN

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon áchter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en de ervaring die zij opbouwen, laten wij zien hoe het echt is als je bij ons werkt. Fabienne Janssen is 26 jaar, komt uit Breda en is Consultant op het gebied van Data & Analytics. Haar carrière binnen Motion10 begon als stagiair, waarna ze de eerste deelnemer werd van ons Young Professionals programma ‘MotionTalent’. De groei die zij met behulp van Motion10 kon doormaken betekent dat zij nu als Data & Analytics Consultant de kneepjes van het vak mag leren aan nieuwe Consultants. Fabienne vertelt over haar ontwikkeling en hoe het Young Professionals programma van Motion10 talentvolle afstudeerders helpt de start te maken in hun IT-carrière.

Hoe ben je bij Motion10 terecht gekomen?

Sinds mijn 14e wist ik eigenlijk al dat ik iets in de Business & IT wilde doen, omdat ik iets in dezelfde richting wilde doen als mijn vader. Toen ik mijn minor in Data Warehousing in London had afgerond, werd ik door Motion10 benaderd voor een afstudeerstage. Eenmaal begonnen was ik echt onder de indruk van hoeveel verstand iedereen had van het vakgebied. Het kantoor was supermooi en het voelde alsof ik binnenkwam in een warm bad.

Van afstuderen naar een volwaardige Consultant, hoe is dat gegaan?

De optie om na de afronding van mijn studie meteen een IT-traineeship bij Motion10 te volgen klonk aantrekkelijk. Ik vond het fijn om te kunnen blijven waar ik al werkte en om verder te leren. Direct na het behalen van een bachelor of master, heb ik in de praktijk ondervonden dat alles opnieuw begint als men een carrière in de IT-consultancy wil starten.  Dat er een programma voor mij klaar stond waardoor ik een volwaardig professional kon worden, vond ik heel fijn.

Ik werd tijdens het Young Professionals programma van Motion10 meegenomen in verschillende projecten en werd vaak in het diepe gegooid, maar altijd met de juiste begeleiding. Iets van dichtbij zien of acties zelf uit mogen voeren, dát is de manier waarop je het meeste leert! Ik werd bij projecten begeleid door een Senior Consultant. Bij diegene kon ik altijd terecht voor vragen en dat was voor mij een hele goede manier om dingen aan te leren. Het is even kopje onder gaan en daarna lukt het wel. Nu ben ik ook die professional waar ik toendertijd tegenop keek binnen de organisatie.

Hoelang duurde het voor jou om het werk onder de knie te krijgen?

Het leren gaat verder na het Young Professionals programma en het mooie bij Motion10 is, dat daar genoeg ruimte voor wordt gecreëerd. Eén of twee jaar was voor mij wel nodig om het “junioren” eraf te krijgen. In het begin kan iemand naar klanten toe uitstralen dat hij of zij nieuw is, terwijl de klant geadviseerd wil worden door een Consultant die het antwoord heeft en de adviseursrol aanneemt. Om assertief te worden in het adviseren, had ik even de tijd nodig en groeide ik het meeste door ervaring op te doen.

Wat maakt Motiont10 voor jou een aantrekkelijke werkgever?

Het eerste dat in mij opkomt is de sfeer en kennis. Er wordt goed naar je geluisterd en men probeert jouw groei zo goed mogelijk te faciliteren. De cultuur die wij hebben is laagdrempelig en uniek en er werken echt slimme mensen. Motion10 betekent voor mij ‘het beste jongetje van de klas’ en dat is niet voor niets. In de praktijk merk ik dat wij hierin echt een verschil maken voor klanten en goede kennis in huis hebben.

Wat ik ook erg fijn vind is dat er binnen Motion10 altijd collega’s zijn die kunnen helpen als ik iets écht niet weet. Dan roep je: “Ik zit met een probleem, kan iemand mij helpen?”. Er staat altijd iemand op en er is dus echt een achterban.

Hoe ben je in de ondernemingsraad van Motion10 terecht gekomen?

Ik voelde mij geroepen op te komen voor de Young Professionals van Motion10 en het belang van het MotionTalent-programma in de organisatie. Aangezien ik één van de eersten was die het Young Professionals programma had doorlopen kon ik goed benadrukken wat er moest gebeuren om deze doelgroep een mooie plek te geven binnen Motion10. Onderdeel zijn van de ondernemingsraad was een erg leerzame en leuke ervaring: een goed organisatiebeleid wordt niet in één dag gemaakt en de ondernemingsraad van Motion10 heeft een belangrijke adviserende rol hierin.

Waar heeft jouw ontwikkeling binnen Motion10 je tot nu toe gebracht?

Het is nu voor het eerst dat ik een project doe waarin ik zelf de kar trek en waarbij ik ook drie Consultants begeleid. Heel leuk om te zien dat ik vijf jaar geleden binnenkwam als junior en nu zie wat ik allemaal aan kennis en kunde heb opgedaan. Er runnen natuurlijk niet heel veel 26-jarige dames zelfstandig als Data & Analytics Consultant twee projecten tegelijk, terwijl zij ook nog drie Consultants begeleiden. Dit is een ontzettende leerzame periode voor mij. Ik moet aan veel meer denken dan alleen mijn eigen werk binnen een project.

De keuze om bij Motion10 te gaan werken heeft veel goeds gedaan voor mijn ontwikkeling. Verder valt er altijd nog iets te leren. Er is bijvoorbeeld een groeipad naar de strategische kant of richting Architect worden, maar ondertussen kan ik ook tevreden zijn met wat ik bereikt heb.

Nu mag ik zelf de kneepjes van het vak meegeven aan andere Consultants. Zij kennen de technische basis al, maar ‘Consultant zijn’ is een vak apart. Vooral op dat gebied leg ik veel uit en daar geniet ik van.

Young Professionals programma

Het Young Professionals programma van Motion10, MotionTalent, is een ontwikkeltraject van één jaar, speciaal voor net afgestudeerde HBO’ers en Academici. Deelnemers worden volledig klaargestoomd tot volwaardige IT-Consultants en gaan, net zoals Fabienne, meteen aan de slag met gave interne en externe klussen.

Ben jij geïnteresseerd in het MotionTalent programma en wat het allemaal nog meer inhoudt? Kijk hier voor meer informatie en de vacatures die in 2023 beschikbaar worden!

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.