Motion10

UX wint Motion10 Innovatie award

19 december 2019
  1. Deel op LinkedIN

Jaarlijks worden er bij Motion10 awards uitgereikt aan verschillende collega’s. Dit jaar mocht het team UX de award voor Innovatie in ontvangst nemen. Het is voor mij een bewogen jaar geweest waarin ik kon oogsten van de basis, die ik in de voorgaande jaren heb mogen opzetten. Het aannemen van een extra teamlid creëerde een beweging die in rap tempo ervoor zorgde dat we succesvoller meer onderscheidend vermogen wisten te crren bij bestaande en nieuwe klanten. 

Motion10 awards 

In mei ben ik vijf jaar in dienst bij Motion10 en ik heb inmiddels vijf eindejaarsfeesten meegemaakt. Tijdens het eindejaarsfeest van Motion10, waarbij elk jaar groots uitgepakt wordt, worden er Motion10 awards uitgereikt. Een aantal weken van tevoren worden collega’s genomineerd op basis van hun inzet op de topics Marketing en Sales, Cultuur en Innovatie.  

Een mooi moment waarbij de gehele organisatie stil staat bij de prestaties van teams en individuen die voor hun inzet in het zonnetje worden gezet. Dit jaar mocht ik samen met mijn collega Daniel Treuren de prijs ontvangen voor innovatie.    

UX als innovatie 

Bij innovatie denken we vaak aan technologie, maar juist ook het professionaliseren van onze aanpak om meer succesvol en onderscheidend te zijn is enorm innovatief! Dit is één van de redenen die voor Motion10 doorslaggevend waren om de Award voor Innovatie dit jaar uit te reiken aan het team UX.  

Sinds mijn binnenkomst bij Motion10 ben ik er groot voorstander van geweest om de verschillende aanpakken die er bestaan omtrent User Experience toe te passen op producten en diensten die wij leveren. Het is voor echte techbedrijven zoals Motion10 erg lastig om zo’n aanpak toe te passen. In mijn optiek heeft dat te maken met verschillende dingen.  

De technologie gaat erg snel, dit vinden we als IT-ers erg leuk en we vinden het ook supergaaf als we de nieuwste technology in kunnen zetten bij klanten. Dit zorgt ervoor dat vaak nog de technologie leidend is in trajecten.  

Het is een lange weg geweest om duidelijk te maken wat de toegevoegde waarde is van UX en hoe het complementair kan zijn aan de techniek maar vooral ook hoe het bijdraagt aan het in gebruik doen nemen van producten en of diensten. De Award voor Innovatie laat volgens mij mooi zien dat we op de juiste weg zijn.  

Team UX heeft in 2019 duidelijk impact weten te maken bij collega’s en bij klanten.

UX in 2020 

Team UX heeft in 2019 duidelijk impact weten te maken bij collega’s en bij klanten. Dit zal niet onopgemerkt blijven in 2020. Onze ambitie is dat UX een onderdeel zal blijven van de aanpak en uitingen die we als Motion10 ontwikkelen. Samenwerking met de verschillende business lines zal ervoor zorgen dat we vanuit de basis meer menscentraal onze producten en diensten zullen opleveren. Het UX-team zal versterkt moeten worden met andere aspecten van het gehele UX-spectrum; hierbij denken we bijvoorbeeld aan usability testing en interactiemodellen. 

Ik ben enorm blij met de manier waarop Motion10 UX omarmt en mij de ruimte heeft weten te geven om mijn passie verder te ontwikkelen binnen de organisatie. Ik hoop daarnaast dat met de aandacht die UX nu krijgt binnen de organisatieook anderen geïnspireerd raken door dit verhaal. 

Met doorzettingsvermogen en een positieve mindset kun je binnen de muren van Motion10 daadwerkelijk werken aan je eigen persoonlijke groei. Iets waar Motion10 voor staat. Want door persoonlijke groei werken we allemaal mee aan die Cirkel van Groei.

Ook de Cirkel van Groei leren kennen? 

Wil jij meer weten over de Cirkel van Groei en wat die voor jou kan betekenen? Dat kan! We vinden het altijd leuk om kennis te maken met nieuwe mensen. 

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.