Motion10

Tim is 22 jaar, HBO student ICT en marketing specialist bij Motion10. In dit interview vertelt Tim over zijn groeipad bij Motion10 tot nu toe. Tim is begonnen als stagiair marketing en communicatie en is doorgegroeid tot vaste medewerker met een hoop verantwoordelijkheid. Hoe heeft hij de afgelopen twee jaar beleefd?

Hoe is jouw groeipad bij Motion10 tot nu toe geweest en wat is je functie nu?

“Ik ben begonnen als stagiair marketing en communicatie en ben doorgegroeid tot marketing specialist. Ik ben nu dus een vaste medewerker van het marketingteam.

Als stagiair lag mijn focus meer op het analytische vlak van marketing. In de loop van de tijd kreeg ik ook interesse in SharePoint en Office 365 en ben ik meer technisch geworden. Ik heb bijvoorbeeld de gelegenheid gekregen om me bij het intranet Scrum team van Motion10 te voegen, dat was mijn eerste ervaring met Scrum en Office 365.
Ik hou me nu vooral bezig met technische ondersteuning van (online) marketing. Dat houdt voor mij in dat je in feite gewoon mensen helpt om hun werk goed te kunnen doen. Ik ben degene die de problemen oplost. Een soort one-man mini-supportafdeling voor het marketingteam, zo voelt het af en toe.”

Hoe is je persoonlijke groei en ontwikkeling in je werk en in je vaardigheden geweest?

“Die is enorm geweest. Je komt als MBO-stagiair binnen in een werkomgeving waar alles heel professioneel is. En je groeit daar in mee. Dat die groei zo enorm is geweest, merk ik aan mijn taken en verantwoordelijkheden: wat ik allemaal mag doen en waar ik allemaal bij betrokken word. Ik heb inmiddels vrij veel verantwoordelijkheden als het gaat om het zorgen dat de marketingafdeling goed draait.”

Op wat voor manieren ben je in de afgelopen jaren als persoon gegroeid?

“We hebben het nu over een kleine twee jaar. Je komt hier als stille stagiair binnen, je maakt dingen mee, je krijgt goeie begeleiding hier. Ook om dat stukje persoonlijke groei en ontwikkeling door te maken. Om als persoon sterker te worden, en om ervoor te zorgen dat je professioneler overkomt.
Ik kwam bijvoorbeeld uit een omgeving waar alles productiegericht was. Daar was het op de werkvloer veel stiller en gericht op meters maken. Hier op kantoor is dat sociale praatje veel belangrijker. Dankzij advies van Marcia (Marketing Manager), ben ik die sociale interactie wat meer op gaan zoeken. Dat helpt me volop bij mijn werk: als je de tijd maakt voor zo’n praatje weet je nog veel beter waar iedereen mee bezig is. Je bent bekender voor mensen en ze weten jou te vinden, maar zij gaan ook sneller dingen voor jou oppakken als jij dat nodig hebt.”

Wat maakt Motion10 uniek?

“Ik denk dat het sociale aspect van Motion10 vooral uniek is. Iedereen kent je, je bent geen nummertje. Dat is wel heel fijn hier. De drempel om naar managers, directeuren, projectmanagers toe te stappen is heel laag. Dat is heel fijn aan Motion10.
En de uitjes, sportevenementen, MotionFun; dat maakt het ook erg leuk. Community avonden hier op kantoor zijn ook altijd heel sterk. Je kan daar je stem laten horen als je dat wilt; je mag hardop denken en je leert altijd van elkaar. Iedereen wil elkaar daar ook bij helpen. “De cirkel van groei”, om het zo maar te noemen.

Wat het ook uniek maakt is dat je hier met high level business bezig bent. Je bent hier met een mooie nieuwe website bezig, grote projecten, complexe producten. En daarbij heb je hier veel zeggenschap over projecten; je wordt niet afgescheept met rotklusjes. Je bent echt onderdeel van het proces, als stagiair al en als medewerker nog meer. Dat vind ik echt uniek.

Hoe omschrijf je de werksfeer bij Motion10?

“Heel relaxed, heel ontspannen, en vooral flexibel. Je kunt zelf je tijd indelen. Je kunt zelf prioriteiten stellen, en daar krijg je ook echt de ruimte voor. Ik kom altijd met plezier hier naartoe om te werken. Het sociale praatje tussendoor draagt daar heel sterk aan bij. Even de tijd kunnen nemen voor elkaar. Dat maakt het zo relaxed.”

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.