Motion10

Techionista Academy: Astrid’s hernieuwde passie voor IT

7 september 2022
  1. Deel op LinkedIN

Met een International Business and Management-diploma op zak begon er bij Astrid Gunardhy vroeg in haar carrière toch al een vuurtje te branden voor haar passie in data. Na jaren ervaring als Financial, Pricing en Reporting Analyst maakte zij de definitieve keuze om deze passie na te jagen. De Techionista Academy was een belangrijke factor die de switch naar Data & Analytics Consultant bij Motion10 mogelijk maakte. In deze blog vertelt Astrid hier meer over.

“Ik ben Astrid Gunardhy. Ik ben geboren en getogen in Indonesië en woon met mijn gezin in Amsterdam. Mijn achtergrond is in de financiële wereld, maar ik maakte recent een carrièreswitch richting de wereld van IT.”

Hoe is jouw passie voor werken met data tot stand gekomen?
“In 2001 kwam ik naar Nederland en studeerde ik International Business and Management aan de HAN University of Applied Sciences. Na mijn afstuderen deed ik één jaar een IT-propedeuse. Ik vervulde in mijn carrière verschillende functies, zoals Commission Analyst, Financial Analyst en Pricing Analyst, maar voelde altijd het verlangen om Business met IT te combineren. Toen ik een tijdje werkzaam was in een functie die meer IT-georiënteerd was, als Data & Process Analyst, wist ik zeker dat mijn toekomst in de Business Intelligence-hoek lag!”

De Techionista Academy, een initiatief van oprichters Vivianne Bendermacher en Tamira van Roeyen, helpt vrouwen een carrièreswitch naar IT te maken. Zij besloten in 2017 dat het tijd was voor meer diversiteit en inclusie in de IT en technologie. In de tijd van digitalisatie, automatisering en robotisering willen zij vrouwen trainen en helpen richting toekomstbestendige banen.

Hoe ben je bij de Techionista Academy terechtgekomen?
“Een vriend van mij kreeg een Techionista Academy alumni als nieuwe collega binnen zijn bedrijf en vertelde mij hierover. Ik was direct nieuwsgierig en ging op onderzoek uit! De opleiding trok mij zo aan dat ik me in september 2021 heb ingeschreven.
Van september tot april 2022 heb ik de Techionista-opleiding gevolgd, bestaande uit drie blokken: Azure fundamentals, Data analysis met Microsoft PowerBI en Data engineering op Microsoft Azure. De nodige Microsoft-certificering halen was onderdeel van ieder blok, waardoor ik met drie certificeringen de opleiding afrondde. Makkelijk was het niet, maar het was voor mij zeer interessante leerstof, waardoor ik veel motivatie had om door te leren.
Buiten deze drie blokken behandelden wij ook Business Cases, waarin we in groepsverband bijvoorbeeld de data die een reisbureau verzamelt visualiseerden in Power BI, zodat het management betere inzichten kreeg in de ervaringen van reizigers. Ik ben blij dat ik met deze basis nu door kan groeien, onder begeleiding van Motion10.”

Wat maakt de Techionista Academy uniek?
“Mijn medecursisten waren 18 vrouwen tussen de 25 en 60 jaar. Er waren verschillen in werkachtergronden, sectoren maar ook de hoeveelheid ervaring in IT die iedereen meebracht. Een ontzettend diverse groep. Ik koos voor de parttime route van 3 cursusdagen in de week, zodat ik de academie met mijn gezinsleven kon combineren.”

Hoe bracht de route van de Techionista Academy jou bij Motion10?
“In mei leerde ik Motion10 kennen bij een Techionista evenement – het eerste live evenement dat Techionista organiseerde sinds de Covid19-pandemie – waar ik tijdens speeddates met de businesspartners van Techionista in gesprek ging. Ik sprak met Motion10’ers Pam Scheer (Consultant Data & Analytics) en Alex Zweekhorst (Unit Manager, Data & Analytics) en voelde direct een ‘match’. De vacature die goed aansloot op mijn passie en de Advanced Specialisatie op verschillende Microsoft technologieën die Motion10 heeft, waren voor mij doorslaggevend. Binnen Motion10 ben je als consultant bij het hele proces betrokken en ik werd hier enthousiast van!”

Hoe speelt een initiatief als de Techionista Academy een rol in de toekomst van werken in de IT?
Alex Zweekhorst, Unit Manager Data & Analytics bij Motion10 vertelt:

“Aan de ene kant zien we grote schaarste aan goede dataspecialisten in de arbeidsmarkt. Aan de andere kant zien we de ‘leerbaarheid’ van ons vakgebied vergemakkelijken: technologieën worden toegankelijker, het aanbod aan goede trainingen neemt toe en door de sterke groei van ons vakgebied zien we steeds meer eindgebruikers met toenemende affiniteit en vaardigheden. Dit zorgt ervoor dat professionals als Astrid – met behulp van de Techionista Academy – in staat worden gesteld de switch te maken, met een goede Microsoft basisopleiding, en te matchen met organisaties zoals Motion10. Wij kunnen Astrid vervolgens opleiden en begeleiden in onze specifieke werkwijze en bij klantprojecten inzetten.
Dit heeft veel toegevoegde waarde voor Motion10, haar klanten, onze consultants – die hun kennis en passie kunnen overbrengen op een nieuwe collega – én natuurlijk voor Astrid zelf, die hierdoor nu op haar eerste project als Data & Analytics Consultant actief is bij een klant in de educatieve sector!”

Een blijvende passie voor data, die ondanks meer dan tien jaar ervaring in de financiële wereld tóch niet wegebt. Het is geen verrassing dat Astrid en Motion10 een match zijn! Passie is één van onze kernwaarden. Benieuwd wat werken bij Motion10 nog meer betekent? Kijk hier voor meer informatie over werken bij Motion10 of bekijk onze vacatures!

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.