Motion10

Young Professionals programma: na één jaar klaar voor grote IT-projecten

27 september 2022
  1. Deel op LinkedIN

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon achter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en waarom juist bij Motion10, willen wij een echt beeld schetsen van hoe het is om bij ons te werken. Ridge Mangon nam deel aan het Motion10 Young Professionals programma, MotionTalent. In deze blog vertelt hij wat hem bewoog om voor dit programma te kiezen en zijn ervaringen. 

Ik ben Ridge. Ik ben 24 jaar en ik heb Software Engineering (HBO-ICT) gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Mijn hobby’s zijn sporten en muziek produceren en ik heb het traineeship van Motion10 op Azure & Integration doorlopen. MotionTalent is het Motion10 talentenprogramma dat gericht is op afgestudeerde studenten en young professionals binnen de IT. Motion10 biedt dit programma op verschillende gebieden aan, waaronder Azure & Integration, wat ik heb doorlopen. 

Waarom heb je gekozen voor Motion10?
Tijdens mijn sollicitatiegesprekken bij Motion10 sprak ik met mensen uit de Data & Analytics unit, de Azure & Integration unit en voormalige MotionTalent’ers.
Doordat ik met verschillende mensen sprak, kreeg ik een goed totaalbeeld van Motion10. De ontwikkelkansen en het programma dat was samengesteld sprongen er écht uit voor mij.

Het leukste aan het MotionTalentprogramma vond ik de casedagen. Tijdens deze dagen werden rollenspellen ingezet, waar ik bijvoorbeeld kon nabootsen hoe het was om als consultant bij de klant aan de slag te gaan. Ook waren er diverse soft skill trainingen die mij enorm veel hebben gebracht. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Medior Consultant en heb ik een stuk meer zelfvertrouwen gekregen in gesprekken met klanten. Ik heb geleerd hoe bijvoorbeeld om te gaan met een gefrustreerde manager of als er iets misloopt tijdens een project. 

Wat maakt Motion10 tot aantrekkelijke werkgever voor jou?
Wat ik heel fijn vind is de begeleiding, waar op structurele basis uitgebreid tijd voor wordt gemaakt. Eenmaal gestart werd ik gekoppeld aan een Senior Consultant die mij op verschillende gebieden de weg wees. De samenwerking binnen het team voelde ook meteen goed. Het verrichten van werkzaamheden verloopt soepel, met echt samen werken en zonder een gevoel van competitie. Iedereen wordt op gelijke wijze behandeld.   

Als deel van de werksfeer, zijn de spelletjesavond en de verschillende uitjes voor mij typerend van hoe het bij Motion10 is. De vrijdagmiddagborrel, de unit meetings en kennissessies – onder het genot van een gezamenlijk diner – zijn aspecten die de werksfeer van Motion10 voor mij aantrekkelijk maken. 

Welke ontwikkeling heb je ervaren?
De afgelopen twee jaar heb ik mij kunnen ontwikkelen tot Medior Consultant en vanuit mijn persoonlijk opleidingsbudget heb ik het AZ900 certificaat (Microsoft Fundamentals training over cloud services op Azure) behaald. In de toekomst zou ik ook graag een cursus willen volgen tot Scrummaster.  

Hoe is het huidige team en de samenwerking?
Op dit moment werk ik met ongeveer acht mensen in een multidisciplinair team aan een integratieproject voor een klant in de retailsector. Er is een dagelijkse stand-up, waarin we elkaar op de hoogte houden van de stand van zaken en met sprints en feedbackmomenten werken. 

Voor een doelstellingengesprek, waarin jouw persoonlijke groeidoelen voor een jaar worden vastgelegd, kan je ook feedback vragen aan de klant of collega’s. Met deze feedback helpen wij elkaar en zorgen we ervoor dat we samen blijven groeien. 

Wat is je leukste herinnering tot nu toe? 
Het weekendje weg van Motion10 binnen het MotionTalentprogramma. Dit weekend is een vast onderdeel in de onboarding van het programma. Wij beleefden samen een weekend vol leuke activiteiten in een mooi natuurpark. Op een goede tweede plaats staat mijn eerste werkervaring voor een klant die kleding produceert voor grote kledingmerken. Het is natuurlijk heel gaaf om als voormalig MotionTalent’er nu voor zo’n grote klant een project te mogen doen! 

Wij vinden het bij Motion10 belangrijk dat mensen zich op hun plek voelen bij ons. De binnenkomst en werksfeer die nieuwe collega’s ervaren is dan ook iets waar wij veel aandacht aan besteden. Lees hier een blog over de Motion10 Onboarding Week! 

Heeft het verhaal van Ridge jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn binnen Motion10! 

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.