Motion10

Stefan Franke & Afstuderen

5 januari 2017
  1. Deel op LinkedIN

Stefan Franke woont in Wateringen, is 23 jaar en zit nu in zijn afstudeerjaar van de opleiding HBO Informatica aan de Haagse Hogeschool. Hij is dol op voetbal, kitesurfen en kijkt graag series. Hij vertelt over hoe het voor hem is om af te studeren en wat Motion10 studenten te bieden heeft.

Kun je wat vertellen over je afstudeeropdracht?

“Eerst zou ik intern een opdracht uitvoeren over “Slimme werkplek-toewijzing met behulp van IoT en Data Science”. Maar na een gesprek met mijn afstudeerbegeleider, Dennis Rosenbrand, hebben we samen besloten dat ik mijn opdracht in de praktijk ging toepassen voor een al bestaande klant.

Nu voer ik dus een opdracht uit voor een bekende voetbalclub. Voor mijn opdracht moet ik bezoekersaantallen bijhouden en die ga ik koppelen aan verkoopgegevens.

“Daarvoor moeten overzichten gemaakt worden in Power BI. Op die manier kan de klant inzichten krijgen van bezoekersaantallen gerelateerd aan verkopen binnen de fanshops. Deze opdracht wordt gemaakt met behulp van Azure componenten. Op dit moment van mijn afstuderen ben ik echt nog bezig met het voortraject. Ik ben voornamelijk bezig met het verzamelen van eisen voor de applicatie, architectuur maken en de scope van het project bepalen.”

Hoe bevalt het afstuderen bij Motion10 tot nu toe?

“Ik ben hier terecht gekomen doordat ik met de studievereniging vanuit de Haagse Hogeschool ben mee geweest naar de kennismakingsdag bij Motion10 op kantoor. Tijdens die kennismaking kregen we presentaties over Power BI en Internet of Things. Vooral de presentatie over Internet of Things vond ik interessant. Tijdens mijn vorige opleiding (technische informatica) kwam dit ook aan bod en vond ik het erg leuk. Alleen bestond die opleiding voor de helft uit netwerkbeheer waar ik geen affiniteit mee heb. Hierdoor heb ik besloten om over te stappen op informatica. Des te leuker was het om te zien dat het mogelijk was om met dit soort projecten aan de slag te kunnen gaan.

Na de presentaties was er een borrel waar we de kans kregen om met medewerkers van Motion10 te praten. Toen ben ik met Mounia Houari (Corporate Recruiter) in contact gekomen en heeft ze mij wat meer over Motion10 verteld. Wat ik hieruit kon opmaken was dat Motion10 een snelgroeiend consultancy bedrijf is, wat zich ook graag met nieuwe technieken bezig houdt, dit trok mijn aandacht. Na een gezellig gesprek, hebben we samen besloten om een afspraak te maken om te kijken wat mijn mogelijkheden waren omtrent afstuderen bij Motion10. Tijdens dit gesprek werden er opdrachten voorgelegd en werd er gevraagd waar mijn interesses binnen informatica lagen.

Er werd mij ook gevraagd of ik het leuk vond om eventueel een opdracht voor een klant van Motion10 uit te voeren.

Hierover hoefde ik niet lang te twijfelen en gaf ik aan dat dit me leuk leek. Zo ben ik bij een bekende voetbalclub terecht gekomen waarvoor ik een systeem ga ontwikkelen die bezoekersaantallen gaat verzamelen.

Ik ben hier nog niet zo lang bezig maar het afstuderen bevalt goed. De sfeer is informeel, je kan op iedereen afstappen, mits ze tijd hebben natuurlijk. Alle collega’s willen graag helpen en antwoord geven op je vragen en verwijzen je door naar anderen als dat nodig is. Er heerst hier geen bedrijfscultuur waarbij het moeilijk is om managers te spreken. Er is echt sprake van een open cultuur. Daarnaast is het uitzicht vanuit ons kantoor natuurlijk ook niet vervelend!”

Heb je tips voor studenten/afstudeerders?

Je moet niet bang zijn om je gegevens ergens achter te laten of om gegevens te vragen. Veel mensen bij mij op school durven dat vaak niet.

Maar zo komen ze dus ook niet in contact met bedrijven. Je kan beter één keer te veel langs gaan dan helemaal niet. Je kan je ook inschrijven voor de Studenten Community van Motion10, dan krijg je een goede indruk van de organisatie en kun je kijken of Motion10 bij jou past. Je krijgt dan niet alleen de kans om aanwezig te zijn bij community events, masterclasses en borrels maar je hebt ook de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden met andere ICT-studenten en ervaren professionals. Ook hebben leden van de community voorrang op afstudeeropdrachten.”

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.