Motion10

#Samenvitaal, meer aandacht voor vitaliteit binnen de organisatie

29 september 2022
  1. Deel op LinkedIN

Tussen 19 en 25 september werd alweer de achtste editie van de Nationale Vitaliteitsweek georganiseerd. Motion10 gebruikt deze week als aftrap om te gaan voor #Samenvitaal. Waarom? Dat vertellen Motion10’ers Pascalle Beijderwellen (Human Resources) en Stephanie Barendrecht (Senior Consultant). 

Waarom deed Motion10 aan de Nationale Vitaliteitsweek mee?
Pascalle: “Twee jaar (bijna uitsluitend) vanuit huis werken betekende voor veel mensen in de praktijk minder fysieke beweging. Zo ook voor veel Motion10’ers. Vitaliteit is zeer belangrijk: je wordt fitter en blijft duurzamer inzetbaar. Dit verdient extra aandacht! Uit medewerkersonderzoek is gebleken dat wij als werkgever nog kunnen verbeteren op dit gebied. We gebruiken de Nationale Vitaliteitsweek om dit onderwerp intern breder op de kaart te zetten. 

Eén stap terug: wat is de Nationale Vitaliteitsweek eigenlijk?
Pascalle: “De Nationale Vitaliteitsweek is een landelijk initiatief waarmee het Nederlandse bedrijfsleven de vitaliteit wil vergroten.” 

Wat verstaan jullie zelf onder vitaliteit?
Stephanie: “Vitaliteit gaat over hoe je als mens in je vel zit. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Dit weerspiegelt zich in de energie die je dagelijks hebt.” 

Pascalle: “Ik zie vitaliteit als een totaalplaatje, waarbij het één invloed heeft op het ander. Als ik me mentaal sterk voel, dan zit ik goed in mijn vel. Dat werkt ook andersom zo.”

Welke rol is er voor de werkgever weggelegd als het om vitaliteit gaat?
Pascalle: “Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen vitaliteit maar een HR-afdeling, leidinggevenden én collega’s onderling kunnen helpen door elkaar te stimuleren om gezond en vitaal te leven. De werkgever kan het goede voorbeeld geven met een cultuur die een gezonde leefstijl centraal stelt. Motion10 was hier alreeds actief in door bijvoorbeeld het kantoor in te richten op een manier die beweging stimuleert gedurende de werkdag én dagelijks een gezonde en voedzame lunch aan te bieden. Deze week hebben we nieuwe stappen gezet.” 

Welke uitdagingen zijn er rondom vitaliteit?
Pascalle: “Iedereen heeft andere uitdagingen als het gaat om vitaliteit. Vanuit Motion10 stimuleren we een gezonde leefstijl door elkaar te inspireren en motiveren, maar ook elkaars keuzes te respecteren. Vitaliteit beleven we niet alleen, maar samen. Dat sluit aan bij één van onze kernwaarden: ‘samen’. Vandaar de keuze voor #Samenvitaal.” 

Hoe blijf jij vitaal?
Stephanie: “Als ik het druk heb, merk ik dat sporten, goede voeding en leuke dingen doen er sneller bij inschieten. In die periodes moet ik echt de tijd nemen om mijn hoofd leeg te maken, de drukte los te laten en weer open te staan voor andere dingen.” 

Pascalle: “Sporten is voor mij een uitlaatklep. Ik doe aan boksen, hot yoga, pilates en ik heb een fitnessabonnement. Per week bepaal ik waar ik behoefte aan heb en dat ga ik dan doen. Ik maak hier echt bewust tijd voor.” 

Wat heeft Motion10 deze week gedaan?
Stephanie: “Deze week draaide om bewustwording, kennis opdoen, informatie delen, inspireren en elkaar motiveren. We hebben aandacht gegeven aan vier verschillende thema’s: mentale gezondheid, werk en privé balans, fysieke gezondheid en voeding. Zowel op kantoor als thuis waren er verschillende activiteiten. We hebben podcasts gemaakt over de thema’s, op kantoor was er extra aandacht voor vitamines bij de lunch en je kon een ontspanningsmoment boeken voor fysio-advies of een stoelmassage. Op donderdag zijn we met een flinke groep collega’s fysiek aan de slag gegaan met een BBB-workout (buik-billen-benen-workout) en boksles. Ook waren er smoothiefietsen waarop we – door wat gezonde beweging in te zetten – lekkere smoothies konden mixen.

Heb je tips om vitaal te blijven?
Stephanie: “Sta stil bij kleine stappen die je kunt nemen om lekker in je vel te zitten. Het hoeft niet altijd een bootcamp, salade of meditatie te zijn. Zoek een buddy, dan kun je elkaar scherp houden.”  

Wat vond je het leukste deze week?
Stephanie: “De fysio en stoelmassage op kantoor. Na een half uur liep ik weg met goed advies, losse schouders en een relaxte stemming. Heerlijk!”


M
otion10 blijft aandacht geven aan vitaliteit met doorgaande activiteiten. Op basis van de bevindingen van de vitaliteitsweek stellen we een Motion10-vitaliteitsplan op. De eerstvolgende sportieve activiteit van Motion10? De Bruggenloop in Rotterdam in december!

Zie jij samenwerken met een energiek team in een vitale omgeving wel zitten?
Bekijk hier de vacatures van Motion10 en wie weet loop jij samen met ons De Bruggenloop in Rotterdam!

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.