Motion10

Meer dan tien jaar lang ruimte voor ontwikkeling

13 december 2022
  1. Deel op LinkedIN

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon áchter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en de ervaring die zij opbouwen, laten wij zien hoe het echt is als je bij ons werkt. Deze aflevering: Jan Michiel Bruijn.
Jan Michiel woont in Alblasserdam, is Consultant op het gebied van Azure & Integratie en heeft sinds dit jaar 10 jaar op de teller bij Motion10 staan. Hij begon bij Motion10 als SharePoint-ontwikkelaar, tot hij besloot dat hij zich wilde vastbijten in de wereld van Azure. Hij vertelt hoe hij deze uitdaging is aangegaan en de rol die Motion10 hierin speelt.

 

Hoe is jouw verhaal bij Motion10 begonnen?
Voordat ik naar Motion10 ging, was het niet mogelijk om met de nieuwste technologie te werken. Daarnaast was ik de enige Developer op mijn afdeling en kon daardoor niet met vakgenoten sparren, iets wat ik zeer miste.
Via mijn netwerk kwam ik met Motion10 in contact. In de kennismakingsgesprekken kwam ik erachter dat ik bij Motion10 met de nieuwste technieken zou komen te werken en die ook breder kon inzetten, bij meerdere klanten. Er waren voldoende consultants met ervaring, aan wie ik mij zou kunnen optrekken. Zij wilden mij ook graag verder helpen in het vak en die welwillendheid en betrokkenheid voelde ik vanaf het begin. De keuze was vervolgens snel gemaakt.

 

Wat heeft ervoor gezorgd dat Motion10 na 10 jaar nog steeds dé plek voor jou is?
Het belangrijkste voor mij is dat je altijd met de nieuwste technologie werkt. In de vele ontwikkelingen die er door de jaren heen ook op technologisch vlak hebben plaatsgevonden, is er bij Motion10 altijd ruimte geweest om als Consultant mee te ontwikkelen. Er zijn veel collega’s die op hetzelfde gebied als mij kennis vergaren, waardoor we elkaar telkens een stapje verder kunnen helpen. Voor mij is dit ontzettend waardevol. Projecten bij klanten heb ik bijna altijd samen met collega’s uitgevoerd, waardoor je samen beslissingen kunt nemen, over complexe zaken kunt sparren en niet alléén ergens gedetacheerd bent.
Naast het vakgebied, kan ik ook op sociaal vlak het goed vinden met collega’s en is de sfeer bij Motion10 heel aangenaam. Men staat voor elkaar klaar en biedt graag een helpende hand. Dit heeft ervoor gezorgd dat Motion10 al zo lang een goede plek voor mij is.

 

Waarom maakte je een stap naar het integratievakgebied, en hoe is dat gegaan?
Mijn start bij Motion10 was als SharePoint Developer. Na een aantal jaren met de nieuwste versies te hebben gewerkt, wilde ik mij weer vastbijten in snel ontwikkelende technologie. Ik zag veel veranderingen, en daardoor ook mogelijkheden op het gebied van Azure. De wereld van Azure werd alleen maar groter; integratie werd veel meer binnen Azure gedaan, en de Logic Apps en serverless werken werd belangrijker.
Ik heb mijn verlangen bekendgemaakt bij Motion10 en daar is gehoor aan gegeven. Zo kon ik de overstap naar het integratievakgebied maken, zonder écht integratiekennis te hebben.

 

Groeien binnen Motion10
De ontwikkeling richting Consultant Azure & Integratie begon al bij mijn eerste klant. Buiten mijn ervaring in het maken van API-koppelingen, was ik afhankelijk van interne kennisoverdracht door onder meer kennissessies. In Logic Apps stak ik zelf wat avonduren om te kijken wat het kon, maar buiten die tijd, was ook dit onbekend terrein voor mij.
Toch ging ik bij een klant – samen met een integratie-architect – de urenadministratie-applicatie die in OutSystems was gebouwd, koppelen aan het ERP-systeem. Met de klant kon ik vanaf het begin van het project transparant zijn over mijn kennis en kunde. Met een programmeerachtergrond in ‘C#’, heb ik gelukkig van Motion10 én de klant de vrijheid gekregen om integratie ‘on the job’ te leren. Er was alle ruimte en voldoende persoonlijk opleidingsbudget voor het behalen van certificeringen. Als ik ergens écht niet uitkwam, kon ik gelukkig altijd een beroep doen op een Motion10-collega.

Met de eerste ervaring van de urenadministratie-applicatie koppelen op zak, ben ik steeds meer gaan bouwen. Ik vond het erg gaaf dat alles in code was en met Azure DevOps en Pipelines was het uitrollen van oplossingen goed te doen.
Aangezien collega’s vanuit de klant waar ik projecten mee uitvoerde meer met BizTalk server werkten, werd ik geleidelijk de meest ervaren persoon in het gebruik van Azure binnen het project. Een project dat drie maanden duurde, werd opgevolgd door een reeks projecten die nu al drie en een half jaar ervoor zorgen dat ik als Azure & Integratie Consultant bij deze klant actief ben.

Daar waar ik tijdens mijn overstap richting het integratie-vak veel bij Motion10-collega’s mijn vragen kon neerleggen, heeft er de laatste jaren een verschuiving plaatsgevonden. Er is een wisselwerking gekomen waarin ik nu ook advies geef vanuit het vakgebied. Onlangs mocht ik bijvoorbeeld de Azure & Integration MotionTalent Consultants – deelnemers van het Young Professionals programma van  Motion10 – een training geven over GIT technologie. Doordat ik anderen nu kan begeleiden, groei ik zelf nog steeds verder.

 

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe?
Na ruim tien jaar Motion10 heb ik uiteraard veel leuke herinneringen om op terug te kijken. Projecten succesvol afronden met collega’s en klanten staat voor mij met stip bovenaan. Het geeft mij nog steeds een voldaan gevoel, om samen met collega’s voor waarde te creëren voor klanten. Daarnaast zijn de gezellige activiteiten die voor én door elkaar worden georganiseerd altijd heel vermakelijk. Het Kerstfeest in Londen een paar jaar geleden was daarin voor mij een mooi hoogtepunt.

 

Dat medewerkers voldoende ruimte krijgen om zich te ontwikkelen is belangrijk voor ons. Wij zijn ervan overtuigd dat als we ervoor zorgen dat onze mensen kunnen blijven groeien, onze klanten ook groeien. Lees hier meer over de missie van Motion10!

 

Heeft Jan Michiel’s verhaal jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden kunnen zijn binnen onze organisatie!

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.