Motion10

Leercurve en doorgroeimogelijkheden overtuigden mij

25 augustus 2022
  1. Deel op LinkedIN

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon achter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en waar ze het doen, willen wij een echt beeld laten zien van hoe het is als je bij ons werkt. Idil Warsame is in december 2021 gestart als Change Consultant en vertelt in deze blog over haar groeipad binnen Motion10.

Hi, ik ben Idil en ik ben 28 jaar. Ik heb politicologie gestudeerd en ben Change Consultant bij Motion10. 

Waarom Motion10? 

Ik was Trainee bij een ander consultancy bedrijf. Namens hen werkte ik op een opdracht bij een grote organisatie, samen met een aantal Motion10’ers. Motion10 was toen bij mij al een bekende naam omdat ik hier eerder eens een introductie heb gevolgd rond het ‘Change-vak’ in de ICT, gegeven door Motion10 collega’s. Wat zo leuk is, is dat deze collega’s nog steeds allemaal werkzaam zijn bij Motion10 en ik zelfs met twee collega’s in hetzelfde projectteam werk! 

In het traject van de eerdergenoemde opdracht viel het mij direct op dat er een steile leercurve was die ik doormaakte. Ik werd aangestuurd en begeleid door mensen van Motion10 en kreeg alle ruimte om te leren en ervoer het vertrouwen van collega’s met meer ervaring.  

De leercurve en doorgroeimogelijkheden binnen Motion10 overtuigden mij om voor Motion10 te kiezen als werkgever. Inmiddels ben ik 8 maanden werkzaam bij Motion10 en heb ik, heel cliché gezegd, nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Natuurlijk moet je de organisatie leren kennen en je plek vinden, maar iedereen is goed benaderbaar en wil je altijd verder helpen

Motion10 als werkgever 

Motion10 faciliteert een goed hybride werken beleid. Hierdoor kan ik mijn eigen agenda indelen en bepalen wanneer het handig is om bij de klant, op kantoor of thuis te werken. Ik kom altijd met plezier naar het kantoor in Rotterdam en ben gemiddeld minimaal één keer per week bij de klant en één keer op kantoor. Als ik op kantoor ben zorg ik ervoor dat ik tijd in mijn agenda heb om bij te praten met collega’s, wat uitgebreider te lunchen of een spontane wandeling buiten te maken. 

Ook is er vanuit de missie van Motion10, De Cirkel van Groei, veel aandacht voor je professionele- en persoonlijke groei. Dat hier aandacht naar uitgaat is voor mij een heel belangrijk aspect van de organisatie waar ik voor werk. Ik wil blijven ontwikkelen, en Motion10 geeft hier veel ruimte voor. Door bijvoorbeeld mee te doen in het Motionflow programma – speciaal opgezet voor consultants van een bepaald niveau – wordt er extra aandacht besteed aan je relatie en communicatie met de klant, je adviesvaardigheden en persoonlijk leerdoel.

Motion10 stelt iedere maand wanneer er een nieuwe medewerker begint een Onboarding Week samen, zowel bij een kleine groep of grotere groep startende collega’s. Dit is verbonden met twee van de kernwaardes binnen Motion10: passie en samenwerken.

Wat maakt Motion10 voor jou een unieke werkomgeving?
Ik vind Motion10 een sociale club met vlotte mensen. Je bent hier geen nummertje en je leert mensen makkelijk kennen. De Onboarding Week helpt hier enorm bij. Daarom voelt het als je hier start als een warm bad! Zelf speel ik hockey en is er een bedrijfshockey-team met collega’s. Wij spelen samen mee in de zomercompetitie met andere bedrijven in Rotterdam. Ik denk dat sport ook voor veel collega’s belangrijk is. 

Wij vinden het bij Motion10 belangrijk dat mensen zich op hun plek voelen bij ons. De binnenkomst en werksfeer die nieuwe collega’s ervaren is dan ook iets waar wij veel aandacht aan besteden. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat als wij ervoor zorgen dat onze mensen kunnen blijven groeien en ontwikkelen, onze klanten ook groeien.  

Heeft het verhaal van Idil jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden kunnen zijn binnen onze organisatie!

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.