Motion10

Laten we verandering omarmen

26 november 2020
  1. Deel op LinkedIN

Laten we verandering omarmen

Leer onze collega Claudia Tuinman, Change Consultant kennen binnen twee minuten.

Even voorstellen

Hoi, mijn naam is Claudia Tuinman. Ik ben vijfentwintig jaar en woon samen met vriend en kat in Rotterdam. Ter ontspanning ben ik graag samen met familie en vrienden. Daarnaast houd ik van feestjes, series en yoga. Ik werk nu drieënhalf jaar bij Motion10 als Change Consultant.

Focus op het begeleiden van medewerkers

Als Change Consultant help ik diverse klanten in de overgang naar nieuwe technologie, met de focus op het begeleiden van medewerkers. Ik vertaal de techniek naar herkenbare situaties en werkwijzen, wat een positief effect heeft op de adoptie van de nieuwe tools. In de praktijk betekent dit klanten inspireren over onze aanpak en adviseren in hun specifieke situatie.

Combinatie van werken met mensen én werken met techniek

Ook werk ik mee in projecten, waar ik o.a. workshops en trainingen geef aan medewerkers en diverse communicatiestukken schrijf, en coach ik ambassadeurs, enthousiaste medewerkers bij onze klanten die hun collega’s ondersteunen in het veranderproces. Dit betekent elke dag een combinatie van werken met mensen én werken met techniek. Van de bedrijfscultuur leren kennen tot het bijhouden van ontwikkelingen in de tools waar je mee werkt.

Sponsorschap als succesfactor

Het belang van leidinggevenden in veranderingen. Vaak ligt de focus op training van hoe nieuwe technologie werkt en of medewerkers het wel snappen, maar sponsorschap van leidinggevenden is de succesfactor waardoor een verandering wel of niet slaagt. Dit zorgt er indirect namelijk voor dat mensen ook tijd en ruimte krijgen om nieuwe tools te omarmen en op de juiste manier te gebruiken.

Verandering en adoptie doe je niet alleen

Geef mensen vertrouwen. Het werk wat medewerkers uitvoeren is belangrijk voor ze, dus zodra jij daar zaken in wilt veranderen, doet dat wat met ze. Door in contact te blijven met mensen voor wie hun dagelijks werk verandert, weet je wat er speelt en kun je het project af stemmen op wat zij nodig hebben om de stap te maken.

Verandering en adoptie is niet iets wat iemand alleen kan doen. Door de onderdelen van onze aanpak toe te passen, blijf je het doen en is het aanstekelijk. Dat vind ik leuk om te zien, dat klanten en meer technische collega’s meedenken en hun ‘voelsprieten’ worden geactiveerd. Zo wordt het succes van ons allen.

Nieuwsgierig naar werken als Change Consultant?

 

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.