Motion10

Interview Tomasso Groenendijk – al negen jaar op rij Microsoft Azure MVP

4 augustus 2022
  1. Deel op LinkedIN

Na vier jaar deel te zijn geweest van een andere organisatie, keerde Tomasso Groenendijk begin 2022 terug bij Motion10. Hier bouwt hij nu door op een decennium aan ervaring binnen de organisatie. Vlak na zijn 9e toekenning op rij van de Microsoft Azure MVP-award – Most Valuable Professional – is dit een goed moment om stil te staan bij een indrukwekkende prestatie en zijn consistente bijdrage aan de Microsoft community. In dit interview lees je over het pad naar MVP-schap, wat Tomasso bewoog om terug te keren bij Motion10 en hoe hij zijn rol als Technology Lead Azure & Integration invult.

Microsoft Most Valuable Professionals (MVP’s) zijn experts in Microsoft technologie, die een passie hebben voor het delen van kennis en het helpen van anderen. Deze groep van meer dan vierduizend experts, verspreid over negentig landen, krijgt onder andere exclusieve toegang tot nieuwe Microsoftproducten en kan direct communiceren met Microsoft-productteams.

Het pad naar MVP-award winnaar

Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest bij Motion10, beginnende als Integratie Consultant, was het moment daar dat Tomasso voor de eerste keer de MVP-award ontving. Hierover vertelt Tomasso: “Toen ik voor de eerste keer MVP werd, was het Microsoft Integration MVP – Azure stond toen nog in de kinderschoenen – wat een kleiner expertisegebied was dan de huidige Azure-MVP. Ik had mij gespecialiseerd binnen een klein gebied in BizTalk, de Enterprise Service Bus (ESB)-toolkit, waarmee men generieke bouwblokjes kon maken voor BizTalk. Er werd niet veel gebruik van gemaakt maar er was ook weinig kennis over. Ik schreef veel over de ESB-toolkit op Microsoft-forums en in blogs. Door ook code samples te schrijven en online veel vragen te beantwoorden was ik ‘Mr. ESB-toolkit’.”

Om een Microsoft MVP-award voor de eerste keer te ontvangen, moet je voorgedragen worden. Dit houdt in dat een huidige MVP een kandidaat voordraagt aan Microsoft. Microsoft beoordeelt vervolgens of iemands bijdrage aan de community substantieel genoeg is om award-waardig te zijn.

Bij Motion10 wordt ruimte gecreëerd voor dit soort toewijding en passie door actief de groei van medewerkers te faciliteren. De missie van Motion10 is dan ook De Cirkel van Groei. Als onze medewerkers groeien, groeien onze klanten daardoor ook. Tomasso’s ontwikkeling richting een Microsoft Most Valuable Professional is hier een mooi voorbeeld van.

Hoe kan je als MVP de Microsoft Community helpen?

Tomasso geeft aan dat je op verschillende manieren de community kunt helpen. “Vroeger was dit vooral door op forums vragen te beantwoorden. Tegenwoordig is dit veel uitgebreider. Door bijvoorbeeld code samples te schrijven, te spreken tijdens events en kennis te delen in de MIUG (Microsoft Integration User Group) laat je als ambassadeur zien wat er allemaal mogelijk is met services van Microsoft.”

Terugkeer bij Motion10

Na de ontvangst van zijn eerste MVP-award, wist Tomasso bij Motion10 vier jaar lang het MVP-schap te behouden, terwijl zijn focus in Integration steeds meer verschoof naar Azure als expertisegebied. Opgevolgd door een periode van vier jaar waarin Tomasso elders op een breder werkveld actief was, besloot hij terug te keren bij Motion10. Tomasso vertelt waarom. “Ik heb een ontwikkelachtergrond. Toen ik de overstap maakte werd mijn focus qua werkzaamheden veelal IaaS (Infrastructure as a Service) en Data & Analytics, met minder aandacht voor PaaS (Platform as a Service).  Na een tijd wilde ik eigenlijk terug en meer focus hebben op dat waar ik de meeste liefde voor heb: meer specialisatie in PaaS en integratie-werkzaamheden.”

“Motion10 is een grote organisatie, maar de lijntjes zijn kort. Hierdoor kan ik makkelijk schakelen en meedenken over waar wij als organisatie naartoe willen. Dat maakt het leuk: we zijn heel wendbaar!” – Tomasso Groenendijk

Hoe bevalt het om terug te zijn?

Als Technology Lead binnen het Azure & Integratie team van Motion10, geeft Tomasso richting aan de unit op het gebied van de ontwikkeling van Microsoft technologie en kan hij vanuit zijn expertise sturing geven. Over de organisatie vertelt Tomasso: “Motion10 is een grote organisatie, maar de lijntjes zijn kort. Hierdoor kan ik makkelijk schakelen en meedenken over waar wij als organisatie naartoe willen. Dat maakt het leuk: we zijn heel wendbaar! Het voelt ook nog steeds vertrouwd en het goede teamgevoel is gebleven.”

Het negende jaar als Azure MVP

Inmiddels staat de teller op negen jaar onafgebroken Azure MVP-schap voor Tomasso. Wat betekent dit voor hem? “Het leuke van MVP zijn is dat je aan de voorkant van de technologie bezig bent en door Microsoft omarmd wordt, waardoor je betrokken bent bij de nieuwe services die ontwikkeld worden. Door een non-disclosure agreement (NDA) te ondertekenen krijg je bijvoorbeeld toegang tot nieuwe technologie binnen Microsoft, die nog niet uitgekomen is. Deze kennis gebruik ik om met de unit de focus te bepalen en klanten in de juiste richting te kunnen sturen.”

Tot slot de vraag hoe de toekomstplannen er voor Tomasso uit zien. “Elk jaar moet je opnieuw laten zien dat je genoeg doet voor de community en ieder jaar word je opnieuw beoordeelt door Microsoft. Ik vind het leuk om tijdens evenementen presentaties te geven en ik wil daar weer meer tijd aan besteden. Daarnaast zit ik samen met Merlijn Koppejan (Solution Lead binnen het Azure & Integration team van Motion10) in de MIUG én ben ik onderdeel van de organisatie. Met deze user group organiseren wij events die gericht zijn op integratie.”

Bekijk hier het Microsoft MVP-profiel van Tomasso, vol met kennis en expertise die hij door de jaren heen gedeeld heeft.

Ben je geïnteresseerd geraakt in Motion10 als organisatie, hoe De Cirkel van Groei voor jou er uit zou zien, of kijk jij er naar uit om samen met Tomasso – of één van onze andere experts – te werken? Kijk welke mogelijkheden wij voor jou hebben!

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.