Motion10

De Cirkel van Groei van Motion10

11 mei 2022
  1. Deel op LinkedIN

Vlak voor zijn weloverwogen stap van Motion10 in Rotterdam naar hét Microsoft hoofdkantoor in Seattle, spraken wij met voormalig Technology Lead en 5-voudig Azure MVP, Eldert Grootenboer. Wanneer er een hooggewaardeerde medewerker vertrekt om de voortgang van zijn droom te kunnen verwezenlijken, is het voor Motion10 een schitterend voorbeeld van De Cirkel van Groei die centraal staat binnen de organisatie.

Onze missie is De Cirkel van Groei. Onze nieuwsgierigheid naar de doelen die organisaties drijven, is even belangrijk als onze kennis van technologie. Om succes te blijven garanderen, zorgen wij dat onze medewerkers blijven groeien, waardoor onze klanten blijven groeien. Binnen Motion10 is er veel ruimte voor ondernemerschap en je krijgt een grote mate van vrijheid om je eigen toekomst te bepalen.

Voor Eldert was het besluit om naar de Verenigde Staten te vertrekken een bijzonder mooie kans, maar hoe is deze stap tot stand gekomen? Eldert neemt ons mee in zijn reis van de afgelopen 9 jaar bij Motion10.

Hoe begon Eldert bij Motion10?

“Ik werkte destijds bij Capgemini als BizTalk ontwikkelaar en ik was op zoek naar een volgende stap. Op mijn toenmalige plek kon ik mij niet echt specialiseren en ik was juist naar dé specialist op dit vakgebied op zoek. Destijds was Motion10 één van de specialisten op het gebied van BizTalk. Tijdens de gesprekken met Daan Scheer (CEO en mede-oprichter Motion10), Wilfred Noppers (Directeur Business Development en mede-oprichter Motion10) en met Gijs in ’t Veld (Voormalig CTO en mede-oprichter Motion10) voelde ik direct een hele goede klik. Bij dé specialist op het gebied van integratie wilde ik werken en zo ben ik hier terecht gekomen.”

Iedereen die bij een nieuw bedrijf begint heeft zijn eigen startpunt. Met groei als één van de vier kernwaarden wil Motion10 niet alleen kijken hoe haar klanten groeien, maar vooral ook hoe de eigen medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen.

Groei en ontwikkeling

Eenmaal begonnen als junior/medior BizTalk consultant, geeft Eldert over zijn ontwikkeling aan: “Op een gegeven moment ben ik met Azure, echt de architectuur, aan de slag gegaan. Ik heb mij continu kunnen blijven ontwikkelen: Motion10 heeft mij altijd de mogelijkheden gegeven om te kijken: wat is mijn volgende stap, hoe kan ik daar komen? En Motion10 heeft mij daar ook heel veel in ondersteund.”

Familiegevoel

Motion10 voorziet op verschillende manieren om de persoonlijke groei van medewerkers te faciliteren. Denk hier bijvoorbeeld aan een persoonsgebonden jaarlijks studiebudget voor elke Motion10 medewerker. Naast het doelgericht faciliteren van groei heerst er vanuit de kernwaarde Samenwerken ook een ‘familiegevoel’, zoals Eldert het omschrijft.

“Motion10 heeft voor mij altijd een familiegevoel opgeroepen. We zijn ontzettend gegroeid de afgelopen jaren, maar we kennen elkaar hier allemaal. Op de vrijdagmiddagborrels, daar is iedereen welkom en er wordt altijd heel veel met de partners van de medewerkers erbij gedaan. Dat familiegevoel is altijd gebleven voor mij, waarbij iedereen ook altijd heel open en heel toegankelijk is. Of ik nou met een directe collega uit mijn team of een Managing Consultant van een ander team aan tafel zit, het maakt eigenlijk niet uit; iedereen is open naar elkaar toe en iedereen praat met elkaar.”

Eldert heeft in zijn 9 jaar bij Motion10 de organisatie zien verder groeien door zichzelf te ontwikkelen. Klanten van Motion10 zijn door de inzet en expertise van Eldert ook verder gekomen en nu leidt De Cirkel van Groei voor Eldert naar Seattle.

Welke stap maak je?

“Ik ga naar Microsoft; ik word daar Senior Program Manager van het Service Bus team. Dit houdt in dat ik verder ga ontwikkelen aan het Service Bus Product. Ik ga ervoor zorgen dat het heel goed in de markt wordt neergezet en verder kan groeien, en daar komt weer van alles bij kijken. Er zit een stukje projectmanagement, productmanagement, evangelisatie en praten met de Development Leads in. Heel erg divers en ook heel erg leuk.”

Het verhaal van Eldert is een mooi voorbeeld van De Cirkel van Groei, dat duidelijk laat zien hoe de passie van Eldert, met de ondersteuning van Motion10, hem hebben voortgestuwd naar een functie op het hoofdkantoor van Microsoft.

Vaarwel of tot ziens?

Eldert neemt deze stap niet alleen. Eldert: “Voor Angelique (mijn vriendin) is het natuurlijk ook een grote stap; wij gaan naar een ander continent toe. Zij gaat zich omscholen op een ander gebied en dus voor haar is het ook zeker een grote stap. Zij heeft mij altijd bijgestaan. We hebben zoiets van ‘we gaan samen een mooi avontuur tegemoet’. En als we een keertje in Nederland zijn dan komen we sowieso even langs op de vrijdagmiddagborrel!”

Vanuit Motion10 zien wij hier natuurlijk enorm naar uit en tot die tijd blijven we de ontwikkeling van Eldert op afstand met veel plezier volgen.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen De Cirkel van Groei van Motion10? Wij denken graag met jou mee! Kijk welke mogelijkheden er voor jou zijn op www.werkenbijmotion10.nl!

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.