Motion10

Samenwerken en elkaar versterken

18 april 2023
  1. Deel op LinkedIN

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon áchter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en de ervaring die zij opbouwen, laten wij zien hoe het écht is als je bij ons werkt. Johan Nederpel is Consultant op het gebied van Azure & Integratie en traint onder andere deelnemers aan het Young Professionals programma van Motion10, ‘MotionTalent’. Hij vertelt hoe hij kennis vergaart en deze deelt met diegenen die hij begeleidt én wat samenwerken betekent in zijn dagelijks werk.

Hoe heb jij jezelf ontwikkeld binnen Motion10?
Zo’n vijf jaar geleden kwam ik als Consultant bij Motion10 te werken. Toen Azure binnen Motion10 nog een nieuwere technologie was, had ik alreeds bij mijn vorige werkgever in verschillende rollen kennis opgebouwd in het integratie-vak. Om mijzelf meer te verdiepen in Azure trok ik bij Motion10 veel met een collega op van wie ik veel kon leren. Langzaamaan ben ik steeds meer in specifieke onderdelen gedoken om zo mijn kennis uit te breiden.

‘Integratie’ krijg je als vak niet op school. Je moet ervan houden om met verschillende tools en systemen te werken en om de integratie in de lucht te krijgen. Nieuwe dingen leren is daar onderdeel van en dat vind ik leuk. Dit heeft mij gebracht waar ik als Consultant Azure & Integratie nu ben en nu geniet ik ervan om deze kennis te mogen delen met anderen!

Wat is jouw rol in de MotionTalent- en MotionNext programma’s?
In het Young Professionals programma van Motion10 – MotionTalent – worden net afgestudeerde professionals klaargestoomd tot volwaardige Consultants. MotionNext is een bijscholingsprogramma voor mensen die andere (IT) werkervaring hebben. Ik geef trainingen aan MotionTalent’ers en doe dit ook sinds kort met een MotionNext Consultant die bijgeschoold wordt. Daarnaast begeleid ik ook Motion10 stagiaires hij het afstuderen. 

Mijn rol binnen het MotionTalent programma is het leren van de basis en Consultancy skills meegeven. De trainingen in het MotionTalent programma zijn afgebakend, terwijl het bij het MotionNext programma veel meer op persoonlijk ‘maatwerk’ aankomt. Op basis van wat iemand al wel of niet weet, bekijken we samen hoe de kennis uitgebreid kan worden.

Hoe vind je het om jouw kennis te delen?
Bij MotionTalent-trainingen die ik geef gaat het over technische onderwerpen die ingaan op de Azure componenten die binnen integratie gebruikt worden, maar ook de meer ‘zachte’ onderwerpen zoals Agile werken en scrum-methodiek komen voorbij. MotionTalent’ers zijn vooral benieuwd hoe technieken en kennis ingezet kunnen worden bij de klant en zijn echt op zoek naar informatie. Dat vind ik het leukste aan de trainingen, om veel ervaringen te kunnen delen die ik zelf heb meegemaakt. 

Iedere groep die je training geeft is anders. Ik volg een rode draad in mijn trainingen maar wanneer er specifieke vragen naar boven komen, zoals over Function apps, dan kan ik daar meer tijd aan besteden. Persoonlijke aandacht vind ik ook belangrijk. Ik bekijk iedereen als individu zodat ik gericht kan trainen, met variatie tussen theorie en oefeningen uitvoeren.

Welke dingen zijn voor jou belangrijk als je iemand begeleidt?
Wat ik mooi vind om te zien bij collega’s die ik training geef, is dat zij het naar hun zin hebben en de kennis die ik overdraag kunnen toepassen in hun rol. Als afstudeerder komt er veel op je af. Ik probeer daarom rekening te houden met wat iemand nodig heeft om af te studeren. We maken samen korte sprints. De afstudeerder bedenkt zelf het sprint thema waaraan zij/hij die week wil werken en samen kijken we naar timemanagement. Ik blijf continu uitdagen om een kritische blik te houden op hetgeen waar ze mee bezig zijn.

Wat betekent samenwerken voor jou?
Het liefst werk ik 80 procent van de tijd samen met mensen en 20 procent in de techniek. Er wordt vaak juist gedacht van mensen die in de IT werken dat zij minder willen samenwerken. Maar bij integraties met verschillende systemen is het juist belangrijk om de connectie met de mensen te hebben. Goed kunnen schakelen is belangrijk, vooral als Consultant met de klant en met directe- en externe collega’s. Ik ben blij als ik de mensen niet alleen technisch verder kan helpen, maar ook als mens verder help. Samenwerken is een belangrijk onderdeel binnen Motion10 omdat er veel verschillende projecten en mensen zijn waar je mee te maken krijgt.

Ik doe eigenlijk liever niets anders dan samenwerken. Al is het samen aan iets bouwen, dingen bedenken of bepalen welke kant oplossingen uitgaan. Het is fijn om het niet allemaal in je eentje te hoeven doen. Ik vind sparren met een collega waardevol omdat je dan twee kanten van iets ziet. Men is het niet altijd met elkaar eens, maar juist als dat het geval is en je kan elkaars standpunten bekijken, komen daar weer interessante inzichten uit om mee te nemen in een later traject. Het veld van Azure & Integratie is erg breed en iedereen in mijn team is in iets anders gespecialiseerd: de één heeft meer kennis van API-management, de ander meer van functies programmeren en weer een ander van hoe dingen in DevOps geregeld worden. Zo kun je elkaar goed versterken.

 

Deelnemers van het Young Professionals programma – MotionTalent – worden volledig klaargestoomd tot volwaardige IT-Consultants en gaan, onder begeleiding van iemand als Johan, meteen aan de slag met gave interne en externe klussen.
Ben jij geïnteresseerd in het MotionTalent programma of wil jij ook met experts samenwerken die elkaar versterken, zoals het Azure & Integratie team dat doet?
Bekijk hier alle vacatures die bij Motion10 beschikbaar zijn! 

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.