Motion10

#StudentAtMotion10 – Bas de Jong

10 juli 2019
  1. Deel op LinkedIN

De optimale IT-projectaanpak

Mijn afstudeerstage bij Motion10 

Bas de Jong studeerde af aan de opleiding Business IT & Management door een onderzoek naar en aanbevelingen voor de standaard projectmethodiek van Motion10, MotionWoWDeze projectaanpak houdt van meet af aan rekening met aspecten als strategie, change management en UX-design – maar kon ongetwijfeld toch nog scherper. Hoe heeft Bas zijn stage beleefd, en wat heeft hij geleerd? 

Meer over Bas 

Mijn naam is Bas de Jong, ik ben 24 jaar oud en ik zit in het laatste studiejaar van mijn opleiding Business IT & Management aan de hogeschool Rotterdam. Inmiddels heb ik mijn afstudeerproject succesvol afgerond met een 8 als cijfer. 

In mijn stage heb ik voor Motion10 onderzoek gedaan naar de implementatie van de MotionWoW projectaanpak; de manier waarop Motion10 de projecten en klantvragen aanpakt.   

Het gevolg hiervan is dat de Data & Analytics afdeling een onafhankelijk advies krijgt over de werking van de projectaanpak die de consultants hanteren. Hierbij zijn er een aantal verbetervoorstellen uitgekomen die aangepakt kunnen worden om MotionWoW nóg beter te maken. 

Fijne sfeer, geweldige begeleiding 

Ik heb Motion10 ervaren als een superleuk bedrijf met heel veel aardige mensen. Als je ergens mee zit kan je overal wel terecht voor advies. Ook waren de borrels en verschillende uitjes die Motion10 organiseert ontzettend leuk om mensen te leren kennen en zo een brede indruk te krijgen van de verschillende businessunits. 

Daarnaast is mijn begeleider, Lars Bouwens, onmisbaar gebleken voor het succes van het onderzoek. Mede door zijn goede adviezen en de regelmatige gesprekken die we voerden is er een mooi eindresultaat uit gekomen. Ook heeft hij mij goed geholpen om bij de juiste personen uit te komen die ik kon interviewen voor mijn onderzoek.  

De juiste mensen 

Wat is het belangrijkste dat Bas tijdens zijn afstuderen geleerd heeft? “Het belangrijkste van mijn afstudeerstage is voor mij het toepassen van mijn theoretische kennis van de opleiding in de praktijk.  

Daarnaast heb ik voor mij een redelijk onbekend onderwerp (Business Intelligence) inhoudelijk gecombineerd met de projectaanpak van Motion10. Uit het literatuuronderzoek wat ik hiervoor heb gedaan ben ik heel veel te weten gekomen van de functionele mogelijkheden van BI.  

Ook heb ik bij Motion10 mijn ideale startersbaan kunnen vinden. Vanaf September start ik als Young professional bij een andere business unit, namelijk OutSystems [voor snelle applicatie-ontwikkeling, red.]. 

Al met al heb ik een leuke stagetijd gehad en kijk ik er met een goed gevoel op terug. 

Ook iets voor jou? 

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft? 

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.