Motion10

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon áchter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en de ervaring die zij opbouwen, laten wij zien hoe het écht is om bij ons te werken. Kirsten Maas is 24 jaar, komt uit Rotterdam en wordt Consultant bij het Customer Success-team. Nadat Kirsten het Young Professionals programma van Motion10 binnen het Salesteam had voltooid, was Kirsten toe aan een verbreding van haar skills. In haar verhaal beschrijft ze hoe Motion10 ruimte creëerde voor haar zoektocht en de groei richting haar nieuwe functie heeft gefaciliteerd.

 

Waarom is Motion10 volgens jou een aantrekkelijke werkgever?
Voor mij zijn de collega’s één van de belangrijkste onderdelen die Motion10 aantrekkelijk maken. Ik zou de gemiddelde Motion10’er als loyaal, respectvol, toegewijd en leergierig omschrijven. Ook al was ik in opleiding (vanuit MotionTalent, het Young Professionals programma van Motion10), ik werd vanaf dag één gezien als een volwaardige collega. Is er een proces dat al jaren wordt gehanteerd, maar dat beter kan en jij hebt daar een verbetervoorstel voor? Dan krijg jij het podium. Iedereen luistert en twijfelt geen moment aan jouw kennis, maar denkt mee vanuit eigen expertise en ervaring. Zo kom je samen tot het beste voorstel.

Tijdens de zoektocht naar mijn eerste baan leefde bij mij erg de vraag: “Wat heb ik eigenlijk als starter, zo vlak na mijn afstuderen, te bieden bij een organisatie vol specialisten?” Ik begon halverwege 2019 bij Motion10 als Young Professional binnen het Salesteam. Gelukkig heb ik mezelf de vraag die mij toen zo bezighield nooit meer opnieuw gesteld. Ik voelde namelijk al heel snel dat ik iets kon toevoegen, zelfs als beginnende Young Professional.

Hoe heb jij jezelf ontwikkeld binnen Motion10 en welke rol speelt jouw leidinggevende hierin?
Na bijna vier jaar binnen het Salesteam werd ik benieuwd of mijn toekomst zich in dat vakgebied zou afspelen, óf dat er andere werkzaamheden zouden zijn die mij meer energie konden geven? Het Salesteam groeide door en had grotere ambities, maar ik liftte niet mee op het enthousiasme dat heerste binnen het team. Blijkbaar was ik toe aan iets nieuws!

Tijdens een reeks open gesprekken met mijn manager hebben we een plan gemaakt om tot antwoorden op deze vragen te komen.  Onder het nom van ‘interne snuffel-stages’ heb ik vervolgens hands-on ervaring kunnen opdoen bij het Marketing-team en Customer Success. Tijdens deze periode werd ik door collega’s begeleid en gecoached in hun vakgebied – beiden niet wetende of ik daadwerkelijk de overstap zou maken naar die specifieke afdeling. Hierdoor heb ik de missie van Motion10 – De Cirkel van Groei – aan den lijve mogen ondervinden.

De ‘snuffel-stages’ zitten er nu op en met resultaat! Ik word deel van het Customer Success team en zal mijn Sales-pet definitief omruilen om mijn ontwikkeling verder voort te zetten op het gebied van project- en verandermanagement.

Wat is je leukste herinnering tot nu toe?
Ik hecht veel waarde aan de informele momenten met collega’s. De band die ik met (in)directe collega’s heb opgebouwd zorgt ervoor dat ik met veel (werk)plezier richting kantoor ga. Eén van de hoogtepunten in 2022 was voor mij het Eindejaarsfeest, welke na een paar bewogen jaren weer plaats kon vinden. Gezamenlijk proosten op een nieuw jaar, dineren, daarna de dansvloer onveilig maken én toch net wat te veel foto’s maken bij de photobooth, zijn voor mij onvergetelijke momenten.

Waar ben je het meeste trots op?
Ik heb bewondering voor het verantwoordelijkheidsgevoel die elke Motion10’er draagt richting de medemens, maar ook op een breder vlak. Dat er naar elkaar gekeken wordt en men elkaar laat groeien in kennis of een nieuwe rol, maakt mij trots. Er wordt vol enthousiasme en toewijding meegewerkt aan projecten voor maatschappelijke organisaties en elk individu draagt bij aan de cultuur van Motion10, iets dat niet geforceerd kan worden.

 

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun plek voelen bij ons. De werksfeer die wij met elkaar ervaren is dan ook iets waar wij veel waarde aan hechten. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat, als we ervoor zorgen dat onze mensen kunnen blijven groeien en ontwikkelen, onze klanten ook groeien. Lees hier meer over de missie van Motion10!  

Heeft het verhaal van Kirsten jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden kunnen zijn binnen onze organisatie!

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon áchter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en de ervaring die zij opbouwen, laten wij zien hoe het echt is als je bij ons werkt. Deze aflevering: Jan Michiel Bruijn.
Jan Michiel woont in Alblasserdam, is Consultant op het gebied van Azure & Integratie en heeft sinds dit jaar 10 jaar op de teller bij Motion10 staan. Hij begon bij Motion10 als SharePoint-ontwikkelaar, tot hij besloot dat hij zich wilde vastbijten in de wereld van Azure. Hij vertelt hoe hij deze uitdaging is aangegaan en de rol die Motion10 hierin speelt.

 

Hoe is jouw verhaal bij Motion10 begonnen?
Voordat ik naar Motion10 ging, was het niet mogelijk om met de nieuwste technologie te werken. Daarnaast was ik de enige Developer op mijn afdeling en kon daardoor niet met vakgenoten sparren, iets wat ik zeer miste.
Via mijn netwerk kwam ik met Motion10 in contact. In de kennismakingsgesprekken kwam ik erachter dat ik bij Motion10 met de nieuwste technieken zou komen te werken en die ook breder kon inzetten, bij meerdere klanten. Er waren voldoende consultants met ervaring, aan wie ik mij zou kunnen optrekken. Zij wilden mij ook graag verder helpen in het vak en die welwillendheid en betrokkenheid voelde ik vanaf het begin. De keuze was vervolgens snel gemaakt.

 

Wat heeft ervoor gezorgd dat Motion10 na 10 jaar nog steeds dé plek voor jou is?
Het belangrijkste voor mij is dat je altijd met de nieuwste technologie werkt. In de vele ontwikkelingen die er door de jaren heen ook op technologisch vlak hebben plaatsgevonden, is er bij Motion10 altijd ruimte geweest om als Consultant mee te ontwikkelen. Er zijn veel collega’s die op hetzelfde gebied als mij kennis vergaren, waardoor we elkaar telkens een stapje verder kunnen helpen. Voor mij is dit ontzettend waardevol. Projecten bij klanten heb ik bijna altijd samen met collega’s uitgevoerd, waardoor je samen beslissingen kunt nemen, over complexe zaken kunt sparren en niet alléén ergens gedetacheerd bent.
Naast het vakgebied, kan ik ook op sociaal vlak het goed vinden met collega’s en is de sfeer bij Motion10 heel aangenaam. Men staat voor elkaar klaar en biedt graag een helpende hand. Dit heeft ervoor gezorgd dat Motion10 al zo lang een goede plek voor mij is.

 

Waarom maakte je een stap naar het integratievakgebied, en hoe is dat gegaan?
Mijn start bij Motion10 was als SharePoint Developer. Na een aantal jaren met de nieuwste versies te hebben gewerkt, wilde ik mij weer vastbijten in snel ontwikkelende technologie. Ik zag veel veranderingen, en daardoor ook mogelijkheden op het gebied van Azure. De wereld van Azure werd alleen maar groter; integratie werd veel meer binnen Azure gedaan, en de Logic Apps en serverless werken werd belangrijker.
Ik heb mijn verlangen bekendgemaakt bij Motion10 en daar is gehoor aan gegeven. Zo kon ik de overstap naar het integratievakgebied maken, zonder écht integratiekennis te hebben.

 

Groeien binnen Motion10
De ontwikkeling richting Consultant Azure & Integratie begon al bij mijn eerste klant. Buiten mijn ervaring in het maken van API-koppelingen, was ik afhankelijk van interne kennisoverdracht door onder meer kennissessies. In Logic Apps stak ik zelf wat avonduren om te kijken wat het kon, maar buiten die tijd, was ook dit onbekend terrein voor mij.
Toch ging ik bij een klant – samen met een integratie-architect – de urenadministratie-applicatie die in OutSystems was gebouwd, koppelen aan het ERP-systeem. Met de klant kon ik vanaf het begin van het project transparant zijn over mijn kennis en kunde. Met een programmeerachtergrond in ‘C#’, heb ik gelukkig van Motion10 én de klant de vrijheid gekregen om integratie ‘on the job’ te leren. Er was alle ruimte en voldoende persoonlijk opleidingsbudget voor het behalen van certificeringen. Als ik ergens écht niet uitkwam, kon ik gelukkig altijd een beroep doen op een Motion10-collega.

Met de eerste ervaring van de urenadministratie-applicatie koppelen op zak, ben ik steeds meer gaan bouwen. Ik vond het erg gaaf dat alles in code was en met Azure DevOps en Pipelines was het uitrollen van oplossingen goed te doen.
Aangezien collega’s vanuit de klant waar ik projecten mee uitvoerde meer met BizTalk server werkten, werd ik geleidelijk de meest ervaren persoon in het gebruik van Azure binnen het project. Een project dat drie maanden duurde, werd opgevolgd door een reeks projecten die nu al drie en een half jaar ervoor zorgen dat ik als Azure & Integratie Consultant bij deze klant actief ben.

Daar waar ik tijdens mijn overstap richting het integratie-vak veel bij Motion10-collega’s mijn vragen kon neerleggen, heeft er de laatste jaren een verschuiving plaatsgevonden. Er is een wisselwerking gekomen waarin ik nu ook advies geef vanuit het vakgebied. Onlangs mocht ik bijvoorbeeld de Azure & Integration MotionTalent Consultants – deelnemers van het Young Professionals programma van  Motion10 – een training geven over GIT technologie. Doordat ik anderen nu kan begeleiden, groei ik zelf nog steeds verder.

 

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe?
Na ruim tien jaar Motion10 heb ik uiteraard veel leuke herinneringen om op terug te kijken. Projecten succesvol afronden met collega’s en klanten staat voor mij met stip bovenaan. Het geeft mij nog steeds een voldaan gevoel, om samen met collega’s voor waarde te creëren voor klanten. Daarnaast zijn de gezellige activiteiten die voor én door elkaar worden georganiseerd altijd heel vermakelijk. Het Kerstfeest in Londen een paar jaar geleden was daarin voor mij een mooi hoogtepunt.

 

Dat medewerkers voldoende ruimte krijgen om zich te ontwikkelen is belangrijk voor ons. Wij zijn ervan overtuigd dat als we ervoor zorgen dat onze mensen kunnen blijven groeien, onze klanten ook groeien. Lees hier meer over de missie van Motion10!

 

Heeft Jan Michiel’s verhaal jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden kunnen zijn binnen onze organisatie!

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon achter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en hoe zij groeien, laten wij een echt beeld zien van hoe het is als je bij ons werkt. Sofie Tielbeke woont in Den Haag en is Consultant op OutSystems technologie bij SolutionWise – part of Motion10. Zij vertelt over de persoonlijke en professionele groei die zij ervaart en hoe Motion10 dit faciliteert.

Waarom Motion10? 
Ik ben echt een gevoelsmens. Soms kun je niet precies uitleggen wat het is, maar het moet goed voelen en dit ervoer ik al tijdens de kennismakingsprocedure voordat ik bij Motion10 werkte. Tijdens de gesprekken voelde ik me gehoord en begrepen en ik kon duidelijk aangeven wat ik zocht en wat ik belangrijk vond.
Daarnaast sprak de werkwijze binnen SolutionWise mij erg aan. Met het gebruik van OutSystems technologie combineert SolutionWise mens, organisatie en techniek op het gebied van low code. We zijn vaak betrokken bij het voortraject, waarbij wij de klant helpen door te inspireren en samen kennis op te doen. Bij de klant werken we vaak niet alleen samen met ons eigen team, maar ook met bijvoorbeeld Change Consultants en een Projectmanager. Deze werkwijze levert echte meerwaarde. Wat je aan het bouwen bent wordt op deze manier daadwerkelijk ook geïmplementeerd en gebruikt. 

Toen ik in dienst kwam hoorde ik over de optie om remote te werken vanuit het buitenland. Aangezien ik veel gereisd heb sprak de mogelijkheid om een aantal weken per jaar in het buitenland te werken mij zeker aan. We bekijken momenteel de mogelijkheid of ik binnenkort naar Mexico kan om daar te werken én te reizen! Natuurlijk zijn er wat uitdagingen met het tijdsverschil én moeten de projecten en klanten voor wie ik werk het toelaten, maar er wordt goed met mij meegedacht vanuit Motion10 om dit mogelijk te maken.

Groeien binnen Motion10
Veel afwisseling en verschillende dingen doen vind ik heel leuk in mijn baan. Ik wil niet alleen op projecten zitten waar ik uitsluitend development werk uitvoer. In de eerste gesprekken vóór mijn start bij Motion10 gaf ik aan dat ik ook graag verschillende rollen op me wou nemen binnen projecten. Vervolgens werd ik bij het eerste project ingezet op een duo-rol als Scrum Master en developer. Hoe tof!

De missie van Motion10, De Cirkel van Groei, heeft voor mij teweeg gebracht dat ik niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak gegroeid ben. Zo heb ik de mogelijkheid gekregen om meerdere certificaten te halen, zoals die van change management en het Tech Lead certificaat van Outsystems. Twee verschillende certificaten die mijn rol versterken en voor nog meer voldoening zorgen. Daarnaast heb ik een persoonlijk coaching traject gevolgd in het kader van omgaan met stress, wat mij op persoonlijk vlak erg heeft geholpen.

Leukste herinnering op de werkvloer
Het leukste binnen Motion10 vind ik de work-friendships die ik opgebouwd heb. Tot nu toe heb ik een hele goede samenwerking met iedereen. Het hele team staat altijd voor je klaar, ook als ze op een ander project zitten, ze maken altijd tijd voor je vrij. Het is gaaf om te zien dat de meer Junior Consultants zo goed begeleid worden door de Seniors van ons team.  

Ik ben heel blij dat ik naar mijn gevoel geluisterd heb. Elke dag maak ik weer leuke dingen mee in m’n werk en zelfs tijdens tegenslagen wordt er naar me geluisterd en krijg ik de hulp die nodig is. Kortom: de juiste keuze! 

 


Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun plek voelen bij ons. De werksfeer die wij met elkaar ervaren is dan ook iets waar wij veel waarde aan hechten. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat als we ervoor zorgen dat onze mensen kunnen blijven groeien en ontwikkelen, onze klanten ook groeien. Lees hier meer over de missie van Motion10!   

Heeft het verhaal van Sofie jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden kunnen zijn binnen onze organisatie! 

Tussen 19 en 25 september werd alweer de achtste editie van de Nationale Vitaliteitsweek georganiseerd. Motion10 gebruikt deze week als aftrap om te gaan voor #Samenvitaal. Waarom? Dat vertellen Motion10’ers Pascalle Beijderwellen (Human Resources) en Stephanie Barendrecht (Senior Consultant). 

Waarom deed Motion10 aan de Nationale Vitaliteitsweek mee?
Pascalle: “Twee jaar (bijna uitsluitend) vanuit huis werken betekende voor veel mensen in de praktijk minder fysieke beweging. Zo ook voor veel Motion10’ers. Vitaliteit is zeer belangrijk: je wordt fitter en blijft duurzamer inzetbaar. Dit verdient extra aandacht! Uit medewerkersonderzoek is gebleken dat wij als werkgever nog kunnen verbeteren op dit gebied. We gebruiken de Nationale Vitaliteitsweek om dit onderwerp intern breder op de kaart te zetten. 

Eén stap terug: wat is de Nationale Vitaliteitsweek eigenlijk?
Pascalle: “De Nationale Vitaliteitsweek is een landelijk initiatief waarmee het Nederlandse bedrijfsleven de vitaliteit wil vergroten.” 

Wat verstaan jullie zelf onder vitaliteit?
Stephanie: “Vitaliteit gaat over hoe je als mens in je vel zit. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Dit weerspiegelt zich in de energie die je dagelijks hebt.” 

Pascalle: “Ik zie vitaliteit als een totaalplaatje, waarbij het één invloed heeft op het ander. Als ik me mentaal sterk voel, dan zit ik goed in mijn vel. Dat werkt ook andersom zo.”

Welke rol is er voor de werkgever weggelegd als het om vitaliteit gaat?
Pascalle: “Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen vitaliteit maar een HR-afdeling, leidinggevenden én collega’s onderling kunnen helpen door elkaar te stimuleren om gezond en vitaal te leven. De werkgever kan het goede voorbeeld geven met een cultuur die een gezonde leefstijl centraal stelt. Motion10 was hier alreeds actief in door bijvoorbeeld het kantoor in te richten op een manier die beweging stimuleert gedurende de werkdag én dagelijks een gezonde en voedzame lunch aan te bieden. Deze week hebben we nieuwe stappen gezet.” 

Welke uitdagingen zijn er rondom vitaliteit?
Pascalle: “Iedereen heeft andere uitdagingen als het gaat om vitaliteit. Vanuit Motion10 stimuleren we een gezonde leefstijl door elkaar te inspireren en motiveren, maar ook elkaars keuzes te respecteren. Vitaliteit beleven we niet alleen, maar samen. Dat sluit aan bij één van onze kernwaarden: ‘samen’. Vandaar de keuze voor #Samenvitaal.” 

Hoe blijf jij vitaal?
Stephanie: “Als ik het druk heb, merk ik dat sporten, goede voeding en leuke dingen doen er sneller bij inschieten. In die periodes moet ik echt de tijd nemen om mijn hoofd leeg te maken, de drukte los te laten en weer open te staan voor andere dingen.” 

Pascalle: “Sporten is voor mij een uitlaatklep. Ik doe aan boksen, hot yoga, pilates en ik heb een fitnessabonnement. Per week bepaal ik waar ik behoefte aan heb en dat ga ik dan doen. Ik maak hier echt bewust tijd voor.” 

Wat heeft Motion10 deze week gedaan?
Stephanie: “Deze week draaide om bewustwording, kennis opdoen, informatie delen, inspireren en elkaar motiveren. We hebben aandacht gegeven aan vier verschillende thema’s: mentale gezondheid, werk en privé balans, fysieke gezondheid en voeding. Zowel op kantoor als thuis waren er verschillende activiteiten. We hebben podcasts gemaakt over de thema’s, op kantoor was er extra aandacht voor vitamines bij de lunch en je kon een ontspanningsmoment boeken voor fysio-advies of een stoelmassage. Op donderdag zijn we met een flinke groep collega’s fysiek aan de slag gegaan met een BBB-workout (buik-billen-benen-workout) en boksles. Ook waren er smoothiefietsen waarop we – door wat gezonde beweging in te zetten – lekkere smoothies konden mixen.

Heb je tips om vitaal te blijven?
Stephanie: “Sta stil bij kleine stappen die je kunt nemen om lekker in je vel te zitten. Het hoeft niet altijd een bootcamp, salade of meditatie te zijn. Zoek een buddy, dan kun je elkaar scherp houden.”  

Wat vond je het leukste deze week?
Stephanie: “De fysio en stoelmassage op kantoor. Na een half uur liep ik weg met goed advies, losse schouders en een relaxte stemming. Heerlijk!”


M
otion10 blijft aandacht geven aan vitaliteit met doorgaande activiteiten. Op basis van de bevindingen van de vitaliteitsweek stellen we een Motion10-vitaliteitsplan op. De eerstvolgende sportieve activiteit van Motion10? De Bruggenloop in Rotterdam in december!

Zie jij samenwerken met een energiek team in een vitale omgeving wel zitten?
Bekijk hier de vacatures van Motion10 en wie weet loop jij samen met ons De Bruggenloop in Rotterdam!

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon achter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en waarom juist bij Motion10, willen wij een echt beeld schetsen van hoe het is om bij ons te werken. Ridge Mangon nam deel aan het Motion10 Young Professionals programma, MotionTalent. In deze blog vertelt hij wat hem bewoog om voor dit programma te kiezen en zijn ervaringen. 

Ik ben Ridge. Ik ben 24 jaar en ik heb Software Engineering (HBO-ICT) gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Mijn hobby’s zijn sporten en muziek produceren en ik heb het traineeship van Motion10 op Azure & Integration doorlopen. MotionTalent is het Motion10 talentenprogramma dat gericht is op afgestudeerde studenten en young professionals binnen de IT. Motion10 biedt dit programma op verschillende gebieden aan, waaronder Azure & Integration, wat ik heb doorlopen. 

Waarom heb je gekozen voor Motion10?
Tijdens mijn sollicitatiegesprekken bij Motion10 sprak ik met mensen uit de Data & Analytics unit, de Azure & Integration unit en voormalige MotionTalent’ers.
Doordat ik met verschillende mensen sprak, kreeg ik een goed totaalbeeld van Motion10. De ontwikkelkansen en het programma dat was samengesteld sprongen er écht uit voor mij.

Het leukste aan het MotionTalentprogramma vond ik de casedagen. Tijdens deze dagen werden rollenspellen ingezet, waar ik bijvoorbeeld kon nabootsen hoe het was om als consultant bij de klant aan de slag te gaan. Ook waren er diverse soft skill trainingen die mij enorm veel hebben gebracht. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Medior Consultant en heb ik een stuk meer zelfvertrouwen gekregen in gesprekken met klanten. Ik heb geleerd hoe bijvoorbeeld om te gaan met een gefrustreerde manager of als er iets misloopt tijdens een project. 

Wat maakt Motion10 tot aantrekkelijke werkgever voor jou?
Wat ik heel fijn vind is de begeleiding, waar op structurele basis uitgebreid tijd voor wordt gemaakt. Eenmaal gestart werd ik gekoppeld aan een Senior Consultant die mij op verschillende gebieden de weg wees. De samenwerking binnen het team voelde ook meteen goed. Het verrichten van werkzaamheden verloopt soepel, met echt samen werken en zonder een gevoel van competitie. Iedereen wordt op gelijke wijze behandeld.   

Als deel van de werksfeer, zijn de spelletjesavond en de verschillende uitjes voor mij typerend van hoe het bij Motion10 is. De vrijdagmiddagborrel, de unit meetings en kennissessies – onder het genot van een gezamenlijk diner – zijn aspecten die de werksfeer van Motion10 voor mij aantrekkelijk maken. 

Welke ontwikkeling heb je ervaren?
De afgelopen twee jaar heb ik mij kunnen ontwikkelen tot Medior Consultant en vanuit mijn persoonlijk opleidingsbudget heb ik het AZ900 certificaat (Microsoft Fundamentals training over cloud services op Azure) behaald. In de toekomst zou ik ook graag een cursus willen volgen tot Scrummaster.  

Hoe is het huidige team en de samenwerking?
Op dit moment werk ik met ongeveer acht mensen in een multidisciplinair team aan een integratieproject voor een klant in de retailsector. Er is een dagelijkse stand-up, waarin we elkaar op de hoogte houden van de stand van zaken en met sprints en feedbackmomenten werken. 

Voor een doelstellingengesprek, waarin jouw persoonlijke groeidoelen voor een jaar worden vastgelegd, kan je ook feedback vragen aan de klant of collega’s. Met deze feedback helpen wij elkaar en zorgen we ervoor dat we samen blijven groeien. 

Wat is je leukste herinnering tot nu toe? 
Het weekendje weg van Motion10 binnen het MotionTalentprogramma. Dit weekend is een vast onderdeel in de onboarding van het programma. Wij beleefden samen een weekend vol leuke activiteiten in een mooi natuurpark. Op een goede tweede plaats staat mijn eerste werkervaring voor een klant die kleding produceert voor grote kledingmerken. Het is natuurlijk heel gaaf om als voormalig MotionTalent’er nu voor zo’n grote klant een project te mogen doen! 

Wij vinden het bij Motion10 belangrijk dat mensen zich op hun plek voelen bij ons. De binnenkomst en werksfeer die nieuwe collega’s ervaren is dan ook iets waar wij veel aandacht aan besteden. Lees hier een blog over de Motion10 Onboarding Week! 

Heeft het verhaal van Ridge jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn binnen Motion10! 

Begin september 2022 hebben wij op feestelijke wijze de heropening van ons verbouwde kantoor op de 42e etage van De Rotterdam gevierd. We vroegen Alice Zanders, Directeur Human Resources, waarom een nieuwe inrichting noodzakelijk is, waar de veranderingen op gebaseerd zijn en hoe de verbouwing is verlopen. Lees verder en ontdek wat Alice haar favoriete plekje op ons kantoor is geworden!

We staan in De Rotterdam op de 42e etage, uitkijkend op de Erasmusbrug. Als je naar buiten kijkt zie je dat de skyline van Rotterdam – en ver daarbuiten – dagelijks verandert. Wat binnen opvalt is dat de inrichting van ons kantoor een flinke facelift heeft ondergaan.   

Waarom is het kantoor van Motion10 verbouwd?

“Motion10 is een consulting organisatie waar hybride werken, vanwege de kern van ons werk, eigenlijk altijd al een standaard was. Er is dus geen reden om het aantal vierkante meters te verlagen – wat wel een trend begint te worden bij de kantoren van veel grote bedrijven in Nederland.

We hebben de afgelopen periode verschillende onderzoeken gedaan onder onze medewerkers, waaronder het ‘Fit for Hybrid’-onderzoek. Hierin vroegen wij hen over autonomie, digitale mindset, samenwerken, technologie, leiderschap, strategie en faciliteiten, allemaal in het kader van hybride werken. Eén van de resultaten die naar voren kwam, was dat wij op het gebied van onze faciliteiten nog konden verbeteren. 

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek zijn een aantal zaken opgepakt. Medewerkers hebben een vergoeding gekregen om de nodige inrichting voor thuis aan te schaffen, zodat ook daar goed gewerkt kan worden. Daarnaast hebben we kritisch gekeken naar wat medewerkers op kantoor nodig hebben. Dat is de aanleiding geweest om ons kantoor te verbouwen.” 

Hoe is de verbouwing verlopen?

“Om te zorgen dat medewerkers proactief konden meedenken over de nieuwe inrichting van ons kantoor, hebben we een groep ambassadeurs samengesteld. We kozen voor Interieur designbureau Hollandse Stijl om het ontwerp in samenspraak met onze ambassadeurs samen te stellen. 

Tijdens de verbouwing is ons kantoor in de zomer vijf weken dicht geweest. De medewerkers hebben gedurende die periode op allerlei plekken samengewerkt, soms gefaciliteerd door een klant en andere keren bij een partner als Microsoft. 

In augustus konden we weer terugkeren naar ons eigen kantoor, met het resultaat dat we hier nu begin september in een vernieuwd kantoor staan.” 

Welke veranderingen hebben plaatsgevonden?

“Vanuit het ‘Fit for Hybrid’-onderzoek kwam de conclusie dat het kantoor voor collega’s een ontmoetingsplek moet zijn én er behoefte was aan meer stille werkplekken. Collega’s moeten elkaar op kantoor kunnen opzoeken, maar ook in concentratie kunnen werken. 

‘Groei’ is één van de kernwaarden van Motion10 en kennisdeling onder collega’s is hier een belangrijk onderdeel van. Het kantoor is opnieuw ingericht met extra ruimtes waar collega’s apart kunnen samenwerken en onze vergaderruimtes hebben de juiste apparatuur om dit te faciliteren. Verder zijn de Motion10-kleuren verwerkt in het nieuwe concept, waardoor de wat meer zakelijke uitstraling nu heeft plaatsgemaakt voor een veel persoonlijker en moderner imago met veel blauw en paars. 

We hebben ook de benamingen van de vergaderruimtes aangepast en vanuit een ‘outside-in’ gedachte zijn de nieuwe ruimtes vernoemd naar bezienswaardigheden die in onze omgeving te zien zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een vergadering hebben in de Erasmus, Katendrecht, De Kuip en Ahoy.” 

Wat is er bewust NIET veranderd?

“We hadden al een mooi kantoor, waarvan de inrichting gebaseerd was op een aantal kernwaarden van Motion10 die zich in het interieur vertaalden naar de thema’s verbinding, flexibiliteit en zowel warmte als kwaliteit. 

Het ‘healing offices’ concept dat vóór de verbouwing was toegepast is onveranderd gebleven. De mens staat in dit concept centraal, met veel beweging op kantoor. De plantenwand zorgt voor voldoende zuurstof.” 

Hoe vind jij de nieuwe inrichting en wat is jouw favoriete plekje geworden?

“Ik word heel blij van de nieuwe inrichting, met name door de kleurstelling die mij inspireert en energie geeft. Mijn favoriete plekje is de grote bank aan de Erasmusbrug-kant, waarop je heerlijk kunt wegdromen met uitzicht op de Maas, Rotterdam en Voorburg, waar ik woon.” 

 

Klinkt dit als een kantooromgeving waar jij je thuis zou voelen? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn binnen onze organisatie! 

Laten we verandering omarmen

Leer onze collega Claudia Tuinman, Change Consultant kennen binnen twee minuten.

Even voorstellen

Hoi, mijn naam is Claudia Tuinman. Ik ben vijfentwintig jaar en woon samen met vriend en kat in Rotterdam. Ter ontspanning ben ik graag samen met familie en vrienden. Daarnaast houd ik van feestjes, series en yoga. Ik werk nu drieënhalf jaar bij Motion10 als Change Consultant.

Focus op het begeleiden van medewerkers

Als Change Consultant help ik diverse klanten in de overgang naar nieuwe technologie, met de focus op het begeleiden van medewerkers. Ik vertaal de techniek naar herkenbare situaties en werkwijzen, wat een positief effect heeft op de adoptie van de nieuwe tools. In de praktijk betekent dit klanten inspireren over onze aanpak en adviseren in hun specifieke situatie.

Combinatie van werken met mensen én werken met techniek

Ook werk ik mee in projecten, waar ik o.a. workshops en trainingen geef aan medewerkers en diverse communicatiestukken schrijf, en coach ik ambassadeurs, enthousiaste medewerkers bij onze klanten die hun collega’s ondersteunen in het veranderproces. Dit betekent elke dag een combinatie van werken met mensen én werken met techniek. Van de bedrijfscultuur leren kennen tot het bijhouden van ontwikkelingen in de tools waar je mee werkt.

Sponsorschap als succesfactor

Het belang van leidinggevenden in veranderingen. Vaak ligt de focus op training van hoe nieuwe technologie werkt en of medewerkers het wel snappen, maar sponsorschap van leidinggevenden is de succesfactor waardoor een verandering wel of niet slaagt. Dit zorgt er indirect namelijk voor dat mensen ook tijd en ruimte krijgen om nieuwe tools te omarmen en op de juiste manier te gebruiken.

Verandering en adoptie doe je niet alleen

Geef mensen vertrouwen. Het werk wat medewerkers uitvoeren is belangrijk voor ze, dus zodra jij daar zaken in wilt veranderen, doet dat wat met ze. Door in contact te blijven met mensen voor wie hun dagelijks werk verandert, weet je wat er speelt en kun je het project af stemmen op wat zij nodig hebben om de stap te maken.

Verandering en adoptie is niet iets wat iemand alleen kan doen. Door de onderdelen van onze aanpak toe te passen, blijf je het doen en is het aanstekelijk. Dat vind ik leuk om te zien, dat klanten en meer technische collega’s meedenken en hun ‘voelsprieten’ worden geactiveerd. Zo wordt het succes van ons allen.

Nieuwsgierig naar werken als Change Consultant?

 

Om de groei van mensen en van onze organisatie mogelijk te maken, zetten wij het Young Professional programma op. Hoe ervaren jonge talenten het werken in de ICT en de eerste weken bij Motion10? Dat kun je volgen in de vlogs onder de hashtag #StartYourCareer. Deze week deelt Souffiane Helal zijn ervaringen met je. bekijk zijn vlog hieronder, en lees meer over Souffiane zelf.

Meer over Souffiane

“Mijn naam is Souffiane Helal en ik ben 26 jaar oud. Sinds kort ben ik afgestudeerd voor de opleiding Business IT & Management aan de Haagse Hogeschool. Met veel doorzettingskracht en zelfvertrouwen heb ik deze mijlpaal kunnen bereiken.”

Visie op samenwerken

“Mijn visie op samenwerken is elkaar ondersteunen en van elkaar leren. Kennisdeling zorgt ervoor dat je nieuwe vakgebieden leert kennen. Zo kan je de taken van je collega oppakken als hij afwezig is of samenwerken aan taken. Hiermee vergroot je de kans op een snellere time-to-market en hogere  kwaliteit en klanttevredenheid.”

Cirkel van groei

“Groeien doe je door doelen te stellen, nieuwe kennis te verwerven en te leren van anderen. Maar de kunst is om de nieuwe kennis toe te passen in de praktijk. Hierdoor groeit de klant, groeit Motion10 en groei jijzelf.”

Mijn verwachting van het Young Professional programma

“Ik verwacht de komende twee jaar te groeien tot een ervaren DnA consultant. Verder verwacht ik veel te leren van het vakgebied en leuke projecten te kunnen uitvoeren bij de klanten.  Voor nu is het voor mij nog onduidelijk of ik de functionele of technische kant op ga maar hopelijk kom ik daar snel achter!”

Ook iets voor jou?

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?

Om de groei van mensen en van onze organisatie mogelijk te maken, zetten wij het Young Professional programma op. Hoe ervaren jonge talenten het werken in de ICT en de eerste weken bij Motion10? Dat kun je volgen in de vlogs onder de hashtag #StartYourCareer. Deze week deelt Derrick zijn ervaringen in het Young Professional programma met je. Bekijk hieronder zijn vlog!

Meer over Derrick

“Ik ben Derrick Bakhuis. Ik ben 23 jaar jong en afgestudeerd Master Business Information Management aan de Erasmus Universiteit. Ik kom uit het tropische Curaçao en hoop mij de komende jaren te gaan ontplooien hier bij Motion10. Verder ben ik een groot sportliefhebber en de trouwste supporter van Manchester United.”

Visie op Samenwerken

“Mijn mooiste prestaties tot nu toe waren een direct resultaat van een mooie en harmonieuze samenwerking. Ik denk dat een proactieve en open groepshouding in combinatie met individueel eigenaarschap van processen belangrijk is bij het behalen van een goede prestatie.”

Visie op groei en ontwikkeling

“Het beginpunt voor mij is een concrete richting vaststellen, dus de vraag: waar werk ik naartoe? Als dit eenmaal duidelijk is bouw ik mijn persoonlijke roadmap voor ontwikkeling en groei. Belangrijk is om open te staan voor veranderingen en deze te incorporeren in mijn roadmap. Hierbij komt de volgende quote van pas:

“It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one more responsive to change.”– Charles Darwin

Verwachting van de komende twee jaar bij Motion10

“Bij Motion10 wil ik mijzelf ontplooien en verbeteren, in de richting van data consultant. Die mogelijkheid bestaat er en dus ben ik van plan er het meeste van te maken. Als ik even hard kan groeien als Motion10 ben ik al een paar stapjes veder.”

Ook iets voor jou?

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?

Stefan Franke woont in Wateringen, is 23 jaar en zit nu in zijn afstudeerjaar van de opleiding HBO Informatica aan de Haagse Hogeschool. Hij is dol op voetbal, kitesurfen en kijkt graag series. Hij vertelt over hoe het voor hem is om af te studeren en wat Motion10 studenten te bieden heeft.

Kun je wat vertellen over je afstudeeropdracht?

“Eerst zou ik intern een opdracht uitvoeren over “Slimme werkplek-toewijzing met behulp van IoT en Data Science”. Maar na een gesprek met mijn afstudeerbegeleider, Dennis Rosenbrand, hebben we samen besloten dat ik mijn opdracht in de praktijk ging toepassen voor een al bestaande klant.

Nu voer ik dus een opdracht uit voor een bekende voetbalclub. Voor mijn opdracht moet ik bezoekersaantallen bijhouden en die ga ik koppelen aan verkoopgegevens.

“Daarvoor moeten overzichten gemaakt worden in Power BI. Op die manier kan de klant inzichten krijgen van bezoekersaantallen gerelateerd aan verkopen binnen de fanshops. Deze opdracht wordt gemaakt met behulp van Azure componenten. Op dit moment van mijn afstuderen ben ik echt nog bezig met het voortraject. Ik ben voornamelijk bezig met het verzamelen van eisen voor de applicatie, architectuur maken en de scope van het project bepalen.”

Hoe bevalt het afstuderen bij Motion10 tot nu toe?

“Ik ben hier terecht gekomen doordat ik met de studievereniging vanuit de Haagse Hogeschool ben mee geweest naar de kennismakingsdag bij Motion10 op kantoor. Tijdens die kennismaking kregen we presentaties over Power BI en Internet of Things. Vooral de presentatie over Internet of Things vond ik interessant. Tijdens mijn vorige opleiding (technische informatica) kwam dit ook aan bod en vond ik het erg leuk. Alleen bestond die opleiding voor de helft uit netwerkbeheer waar ik geen affiniteit mee heb. Hierdoor heb ik besloten om over te stappen op informatica. Des te leuker was het om te zien dat het mogelijk was om met dit soort projecten aan de slag te kunnen gaan.

Na de presentaties was er een borrel waar we de kans kregen om met medewerkers van Motion10 te praten. Toen ben ik met Mounia Houari (Corporate Recruiter) in contact gekomen en heeft ze mij wat meer over Motion10 verteld. Wat ik hieruit kon opmaken was dat Motion10 een snelgroeiend consultancy bedrijf is, wat zich ook graag met nieuwe technieken bezig houdt, dit trok mijn aandacht. Na een gezellig gesprek, hebben we samen besloten om een afspraak te maken om te kijken wat mijn mogelijkheden waren omtrent afstuderen bij Motion10. Tijdens dit gesprek werden er opdrachten voorgelegd en werd er gevraagd waar mijn interesses binnen informatica lagen.

Er werd mij ook gevraagd of ik het leuk vond om eventueel een opdracht voor een klant van Motion10 uit te voeren.

Hierover hoefde ik niet lang te twijfelen en gaf ik aan dat dit me leuk leek. Zo ben ik bij een bekende voetbalclub terecht gekomen waarvoor ik een systeem ga ontwikkelen die bezoekersaantallen gaat verzamelen.

Ik ben hier nog niet zo lang bezig maar het afstuderen bevalt goed. De sfeer is informeel, je kan op iedereen afstappen, mits ze tijd hebben natuurlijk. Alle collega’s willen graag helpen en antwoord geven op je vragen en verwijzen je door naar anderen als dat nodig is. Er heerst hier geen bedrijfscultuur waarbij het moeilijk is om managers te spreken. Er is echt sprake van een open cultuur. Daarnaast is het uitzicht vanuit ons kantoor natuurlijk ook niet vervelend!”

Heb je tips voor studenten/afstudeerders?

Je moet niet bang zijn om je gegevens ergens achter te laten of om gegevens te vragen. Veel mensen bij mij op school durven dat vaak niet.

Maar zo komen ze dus ook niet in contact met bedrijven. Je kan beter één keer te veel langs gaan dan helemaal niet. Je kan je ook inschrijven voor de Studenten Community van Motion10, dan krijg je een goede indruk van de organisatie en kun je kijken of Motion10 bij jou past. Je krijgt dan niet alleen de kans om aanwezig te zijn bij community events, masterclasses en borrels maar je hebt ook de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden met andere ICT-studenten en ervaren professionals. Ook hebben leden van de community voorrang op afstudeeropdrachten.”

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.