Motion10

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon achter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en waarom juist bij Motion10, willen wij een echt beeld schetsen van hoe het is om bij ons te werken. Ridge Mangon nam deel aan het Motion10 Young Professionals programma, MotionTalent. In deze blog vertelt hij wat hem bewoog om voor dit programma te kiezen en zijn ervaringen. 

Ik ben Ridge. Ik ben 24 jaar en ik heb Software Engineering (HBO-ICT) gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Mijn hobby’s zijn sporten en muziek produceren en ik heb het traineeship van Motion10 op Azure & Integration doorlopen. MotionTalent is het Motion10 talentenprogramma dat gericht is op afgestudeerde studenten en young professionals binnen de IT. Motion10 biedt dit programma op verschillende gebieden aan, waaronder Azure & Integration, wat ik heb doorlopen. 

Waarom heb je gekozen voor Motion10?
Tijdens mijn sollicitatiegesprekken bij Motion10 sprak ik met mensen uit de Data & Analytics unit, de Azure & Integration unit en voormalige MotionTalent’ers.
Doordat ik met verschillende mensen sprak, kreeg ik een goed totaalbeeld van Motion10. De ontwikkelkansen en het programma dat was samengesteld sprongen er écht uit voor mij.

Het leukste aan het MotionTalentprogramma vond ik de casedagen. Tijdens deze dagen werden rollenspellen ingezet, waar ik bijvoorbeeld kon nabootsen hoe het was om als consultant bij de klant aan de slag te gaan. Ook waren er diverse soft skill trainingen die mij enorm veel hebben gebracht. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Medior Consultant en heb ik een stuk meer zelfvertrouwen gekregen in gesprekken met klanten. Ik heb geleerd hoe bijvoorbeeld om te gaan met een gefrustreerde manager of als er iets misloopt tijdens een project. 

Wat maakt Motion10 tot aantrekkelijke werkgever voor jou?
Wat ik heel fijn vind is de begeleiding, waar op structurele basis uitgebreid tijd voor wordt gemaakt. Eenmaal gestart werd ik gekoppeld aan een Senior Consultant die mij op verschillende gebieden de weg wees. De samenwerking binnen het team voelde ook meteen goed. Het verrichten van werkzaamheden verloopt soepel, met echt samen werken en zonder een gevoel van competitie. Iedereen wordt op gelijke wijze behandeld.   

Als deel van de werksfeer, zijn de spelletjesavond en de verschillende uitjes voor mij typerend van hoe het bij Motion10 is. De vrijdagmiddagborrel, de unit meetings en kennissessies – onder het genot van een gezamenlijk diner – zijn aspecten die de werksfeer van Motion10 voor mij aantrekkelijk maken. 

Welke ontwikkeling heb je ervaren?
De afgelopen twee jaar heb ik mij kunnen ontwikkelen tot Medior Consultant en vanuit mijn persoonlijk opleidingsbudget heb ik het AZ900 certificaat (Microsoft Fundamentals training over cloud services op Azure) behaald. In de toekomst zou ik ook graag een cursus willen volgen tot Scrummaster.  

Hoe is het huidige team en de samenwerking?
Op dit moment werk ik met ongeveer acht mensen in een multidisciplinair team aan een integratieproject voor een klant in de retailsector. Er is een dagelijkse stand-up, waarin we elkaar op de hoogte houden van de stand van zaken en met sprints en feedbackmomenten werken. 

Voor een doelstellingengesprek, waarin jouw persoonlijke groeidoelen voor een jaar worden vastgelegd, kan je ook feedback vragen aan de klant of collega’s. Met deze feedback helpen wij elkaar en zorgen we ervoor dat we samen blijven groeien. 

Wat is je leukste herinnering tot nu toe? 
Het weekendje weg van Motion10 binnen het MotionTalentprogramma. Dit weekend is een vast onderdeel in de onboarding van het programma. Wij beleefden samen een weekend vol leuke activiteiten in een mooi natuurpark. Op een goede tweede plaats staat mijn eerste werkervaring voor een klant die kleding produceert voor grote kledingmerken. Het is natuurlijk heel gaaf om als voormalig MotionTalent’er nu voor zo’n grote klant een project te mogen doen! 

Wij vinden het bij Motion10 belangrijk dat mensen zich op hun plek voelen bij ons. De binnenkomst en werksfeer die nieuwe collega’s ervaren is dan ook iets waar wij veel aandacht aan besteden. Lees hier een blog over de Motion10 Onboarding Week! 

Heeft het verhaal van Ridge jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn binnen Motion10! 

Mijn stage bij Motion10

Esmee Wielaart loopt als derdejaars student Bedrijfskunde stage op de marketingafdeling van Motion10. Haar stage-opdracht is een uitgebreid onderzoek naar de ontwikkelingen rondom het organiseren van evenementen. Dit moet Motion10 waardevolle inzichten opleveren wat betreft toekomstig evenementenbeleid. Hoe heeft Esmee haar stage beleefd, en wat heeft ze geleerd?  

Meer over Esmee

Mijn naam is Esmee Wielaart en ik ben 22 jaar oud. Ik studeer Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam en ik zit in het derde jaar van mijn studie. Het doel van mijn stage bij Motion10 is werkervaring opdoen en adviseren op basis van het onderzoek wat ik uitvoer.

Geen dag hetzelfde

In mijn onderzoek houd ik rekening met de effectiviteit van evenementen, concurrentie en eerdere ervaringen van Motion10. Dit ligt in het verlengde van mijn werkzaamheden voor het marketingteam. Voor een half jaar ondersteun ik Event Manager Marielle Vehof bij het organiseren van evenementen. Mijn taken bestaan onder meer uit brainstormen over het programma met alle betrokkenen, zowel intern als extern, maar ook communicatie, werving en resterende organisatorische en uitvoerende taken rondom het evenement. Zo zijn mijn werkzaamheden divers en is geen dag hetzelfde.

Positieve en betrokken sfeer

Vanaf het eerste moment was ik onder de indruk van de positieve en betrokken sfeer binnen Motion10. Daardoor vond ik het makkelijk om de organisatie en de collega’s te leren kennen en voelde ik me snel thuis. Het harde werken en de samenwerking binnen het marketingteam zorgen voor mooie resultaten. Ik ben er trots op dat ik hieraan een bijdrage kan leveren. Omdat het team in het hart van de organisatie staat, krijg ik ook mee wat er speelt binnen andere afdelingen.

Ook over mijzelf veel geleerd

Het belangrijkste dat ik tijdens mijn stage leer is dat ik nooit uitgeleerd zal raken. Hoewel ik praktijkgericht word opgeleid als bedrijfskundige merk ik dat je in het werkveld, zoals tijdens mijn stage bij Motion10, échte kennis opdoet. Zo heb ik geleerd wat marketing precies is, wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van evenementen en hoe belangrijk een positieve en betrokken sfeer is binnen een organisatie. Daarnaast heb ik ook over mijzelf veel geleerd en mij kunnen ontwikkelen op verschillende vlakken, zoals zelfvertrouwen en samenwerking.

Kortom, mijn stageperiode bij Motion10 is heel leerzaam. Ik zet mij elke dag met veel plezier en voldoening in en vind het fantastisch om een Motion10’er te zijn.

Ook iets voor jou?  

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?  

Om de groei van mensen en van onze organisatie mogelijk te maken, zetten wij het Young Professional programma op. Hoe ervaren jonge talenten het werken in de ICT en de eerste weken bij Motion10? Dat kun je volgen in de vlogs onder de hashtag #StartYourCareer. Deze week deelt Souffiane Helal zijn ervaringen met je. bekijk zijn vlog hieronder, en lees meer over Souffiane zelf.

Meer over Souffiane

“Mijn naam is Souffiane Helal en ik ben 26 jaar oud. Sinds kort ben ik afgestudeerd voor de opleiding Business IT & Management aan de Haagse Hogeschool. Met veel doorzettingskracht en zelfvertrouwen heb ik deze mijlpaal kunnen bereiken.”

Visie op samenwerken

“Mijn visie op samenwerken is elkaar ondersteunen en van elkaar leren. Kennisdeling zorgt ervoor dat je nieuwe vakgebieden leert kennen. Zo kan je de taken van je collega oppakken als hij afwezig is of samenwerken aan taken. Hiermee vergroot je de kans op een snellere time-to-market en hogere  kwaliteit en klanttevredenheid.”

Cirkel van groei

“Groeien doe je door doelen te stellen, nieuwe kennis te verwerven en te leren van anderen. Maar de kunst is om de nieuwe kennis toe te passen in de praktijk. Hierdoor groeit de klant, groeit Motion10 en groei jijzelf.”

Mijn verwachting van het Young Professional programma

“Ik verwacht de komende twee jaar te groeien tot een ervaren DnA consultant. Verder verwacht ik veel te leren van het vakgebied en leuke projecten te kunnen uitvoeren bij de klanten.  Voor nu is het voor mij nog onduidelijk of ik de functionele of technische kant op ga maar hopelijk kom ik daar snel achter!”

Ook iets voor jou?

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?

Om de groei van mensen en van onze organisatie mogelijk te maken, zetten wij het Young Professional programma op. Hoe ervaren jonge talenten het werken in de ICT en de eerste weken bij Motion10? Dat kun je volgen in de vlogs onder de hashtag #StartYourCareer. Deze week deelt Derrick zijn ervaringen in het Young Professional programma met je. Bekijk hieronder zijn vlog!

Meer over Derrick

“Ik ben Derrick Bakhuis. Ik ben 23 jaar jong en afgestudeerd Master Business Information Management aan de Erasmus Universiteit. Ik kom uit het tropische Curaçao en hoop mij de komende jaren te gaan ontplooien hier bij Motion10. Verder ben ik een groot sportliefhebber en de trouwste supporter van Manchester United.”

Visie op Samenwerken

“Mijn mooiste prestaties tot nu toe waren een direct resultaat van een mooie en harmonieuze samenwerking. Ik denk dat een proactieve en open groepshouding in combinatie met individueel eigenaarschap van processen belangrijk is bij het behalen van een goede prestatie.”

Visie op groei en ontwikkeling

“Het beginpunt voor mij is een concrete richting vaststellen, dus de vraag: waar werk ik naartoe? Als dit eenmaal duidelijk is bouw ik mijn persoonlijke roadmap voor ontwikkeling en groei. Belangrijk is om open te staan voor veranderingen en deze te incorporeren in mijn roadmap. Hierbij komt de volgende quote van pas:

“It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one more responsive to change.”– Charles Darwin

Verwachting van de komende twee jaar bij Motion10

“Bij Motion10 wil ik mijzelf ontplooien en verbeteren, in de richting van data consultant. Die mogelijkheid bestaat er en dus ben ik van plan er het meeste van te maken. Als ik even hard kan groeien als Motion10 ben ik al een paar stapjes veder.”

Ook iets voor jou?

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.