Motion10

Paul van Rijn werkt als Service Manager bij de unit Managed Services. Hij heeft een grote rol van betekenis binnen zijn functie, maar ook buiten zijn functie maakt hij impact. Zo is hij lid van de Ondernemingsraad (OR), helpt hij mee met het organiseren van het eindfeest en heeft hij een grote rol gehad bij de totstandkoming van de standaard manier van werken binnen Motion10.  

 

Wat is de rol en impact van de OR op Motion10? 

Ik ben sinds een half jaar betrokken bij de OR, net voor het moment dat HSO ons heeft overgenomen. Wij zijn verantwoordelijk voor controle van grote zaken en veranderingen die binnen de organisatie spelen. Zijn er bedrijfswijzigingen die de directie wil doorvoeren? Dan gaat dit ook altijd langs de OR. Dingen die te maken hebben met wijzigingen in functies, nieuwe proposities en een overzicht van hoe het gaat binnen Motion10, gaat allemaal langs de OR.  

 

Waarom ben jij lid geworden van de OR?  

OR leden worden gekozen vanuit de organisatie. Ik wilde graag lid worden, omdat ik het zelf fijn vind om mee te denken over het beleid van Motion10 en om de directie uit te dagen om op een andere manier te kijken. Je krijgt inzicht met hoe de directie over zaken denken die leven binnen Motion10.  

Je bent met een heel team bezig om Motion10 te blijven verbeteren. Bijvoorbeeld met de overname van HSO kwam er veel zaken naar boven om te bespreken. Het was een drukke tijd, maar wel een hele leuke tijd. Het bevalt nog steeds heel erg!  

 

Ook in jouw functie maak je veel impact op Motion10. Hoe help jij als Service Manager mee aan de standaard manier van werken? 

We hebben veel aandacht besteed aan de manier van samenwerken met managed services en het projectteam dat bij een klant zit. Eerst werd een project afgerond en dan overgedragen naar Managed Services. Dat wilde we anders doen.  

We zijn toen binnen Motion10 begonnen met een nieuwe manier van werken. Dit is uiteindelijk de Pitwall aanpak geworden. Managed Services is echt onderdeel van die pitwall aanpak. Zo lopen we al mee met het team tijdens de projecten en helpt het beheer team ook mee aan development werkzaamheden. Dit is een mooie toegevoegde waarde, want zo kan de oplossing veel makkelijker in beheer genomen worden en is er ruimte om tijdens development al feedback te kunnen geven op het project.  

We hopen dat we op deze manier van werken nog meer projecten kunnen gaan doen, want we willen nog meer groei binnen Managed Services.  

 

Wat vind je het leukste aan je werk?  

Ik zit echt tussen de twee werelden in. Ik ben veel bezig met de klant kant, maar ook aan de interne kant van het project. De klant heeft bepaalde afspraken en kwaliteitsvoorwaarden en ik moet intern schakelen zodat dit op de juiste manier geregeld wordt. Zo kunnen problemen en wijzigingen op tijd worden opgelost.  

De servicemanager is daar binnen de schakel, het ultieme doel is om dit goed te regelen. In dat spanningsveld acteren is het leukste aan mijn werk. Dit bouwt een leuke band op met mijn collega’s. Je weet wat je aan elkaar hebt.  

 

Waarom werk je bij Motion10?  

Ten eerste staat het gewoon goed bij Motion10. We hebben een mooi kantoor, goede werkplekken en een lunch die elke dag geregeld wordt. De directie is aanspreekbaar en zit gewoon tussen de rest van de medewerkers op kantoor.  

Ook organiseren we veel leuke activiteiten. Sportieve activiteiten zoals Mudmasters en zomercompetitie voetbal, maar ook het eindejaarsfeest. Hierbij heb ik afgelopen jaar mogen helpen bij het organiseren. Manon en Kirsten pakken dit normaal op, maar zij konden wel wat hulp gebruiken. Afgelopen jaar was heel gaaf en we zijn alweer druk bezig met het organiseren voor het komende eindejaarsfeest!  

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon áchter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en de ervaring die zij opbouwen, laten wij zien hoe het écht is om bij ons te werken. Kirsten Maas is 24 jaar, komt uit Rotterdam en wordt Consultant bij het Customer Success-team. Nadat Kirsten het Young Professionals programma van Motion10 binnen het Salesteam had voltooid, was Kirsten toe aan een verbreding van haar skills. In haar verhaal beschrijft ze hoe Motion10 ruimte creëerde voor haar zoektocht en de groei richting haar nieuwe functie heeft gefaciliteerd.

 

Waarom is Motion10 volgens jou een aantrekkelijke werkgever?
Voor mij zijn de collega’s één van de belangrijkste onderdelen die Motion10 aantrekkelijk maken. Ik zou de gemiddelde Motion10’er als loyaal, respectvol, toegewijd en leergierig omschrijven. Ook al was ik in opleiding (vanuit MotionTalent, het Young Professionals programma van Motion10), ik werd vanaf dag één gezien als een volwaardige collega. Is er een proces dat al jaren wordt gehanteerd, maar dat beter kan en jij hebt daar een verbetervoorstel voor? Dan krijg jij het podium. Iedereen luistert en twijfelt geen moment aan jouw kennis, maar denkt mee vanuit eigen expertise en ervaring. Zo kom je samen tot het beste voorstel.

Tijdens de zoektocht naar mijn eerste baan leefde bij mij erg de vraag: “Wat heb ik eigenlijk als starter, zo vlak na mijn afstuderen, te bieden bij een organisatie vol specialisten?” Ik begon halverwege 2019 bij Motion10 als Young Professional binnen het Salesteam. Gelukkig heb ik mezelf de vraag die mij toen zo bezighield nooit meer opnieuw gesteld. Ik voelde namelijk al heel snel dat ik iets kon toevoegen, zelfs als beginnende Young Professional.

Hoe heb jij jezelf ontwikkeld binnen Motion10 en welke rol speelt jouw leidinggevende hierin?
Na bijna vier jaar binnen het Salesteam werd ik benieuwd of mijn toekomst zich in dat vakgebied zou afspelen, óf dat er andere werkzaamheden zouden zijn die mij meer energie konden geven? Het Salesteam groeide door en had grotere ambities, maar ik liftte niet mee op het enthousiasme dat heerste binnen het team. Blijkbaar was ik toe aan iets nieuws!

Tijdens een reeks open gesprekken met mijn manager hebben we een plan gemaakt om tot antwoorden op deze vragen te komen.  Onder het nom van ‘interne snuffel-stages’ heb ik vervolgens hands-on ervaring kunnen opdoen bij het Marketing-team en Customer Success. Tijdens deze periode werd ik door collega’s begeleid en gecoached in hun vakgebied – beiden niet wetende of ik daadwerkelijk de overstap zou maken naar die specifieke afdeling. Hierdoor heb ik de missie van Motion10 – De Cirkel van Groei – aan den lijve mogen ondervinden.

De ‘snuffel-stages’ zitten er nu op en met resultaat! Ik word deel van het Customer Success team en zal mijn Sales-pet definitief omruilen om mijn ontwikkeling verder voort te zetten op het gebied van project- en verandermanagement.

Wat is je leukste herinnering tot nu toe?
Ik hecht veel waarde aan de informele momenten met collega’s. De band die ik met (in)directe collega’s heb opgebouwd zorgt ervoor dat ik met veel (werk)plezier richting kantoor ga. Eén van de hoogtepunten in 2022 was voor mij het Eindejaarsfeest, welke na een paar bewogen jaren weer plaats kon vinden. Gezamenlijk proosten op een nieuw jaar, dineren, daarna de dansvloer onveilig maken én toch net wat te veel foto’s maken bij de photobooth, zijn voor mij onvergetelijke momenten.

Waar ben je het meeste trots op?
Ik heb bewondering voor het verantwoordelijkheidsgevoel die elke Motion10’er draagt richting de medemens, maar ook op een breder vlak. Dat er naar elkaar gekeken wordt en men elkaar laat groeien in kennis of een nieuwe rol, maakt mij trots. Er wordt vol enthousiasme en toewijding meegewerkt aan projecten voor maatschappelijke organisaties en elk individu draagt bij aan de cultuur van Motion10, iets dat niet geforceerd kan worden.

 

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun plek voelen bij ons. De werksfeer die wij met elkaar ervaren is dan ook iets waar wij veel waarde aan hechten. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat, als we ervoor zorgen dat onze mensen kunnen blijven groeien en ontwikkelen, onze klanten ook groeien. Lees hier meer over de missie van Motion10!  

Heeft het verhaal van Kirsten jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden kunnen zijn binnen onze organisatie!

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon áchter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en de ervaring die zij opbouwen, laten wij zien hoe het echt is als je bij ons werkt. Fabienne Janssen is 26 jaar, komt uit Breda en is Consultant op het gebied van Data & Analytics. Haar carrière binnen Motion10 begon als stagiair, waarna ze de eerste deelnemer werd van ons Young Professionals programma ‘MotionTalent’. De groei die zij met behulp van Motion10 kon doormaken betekent dat zij nu als Data & Analytics Consultant de kneepjes van het vak mag leren aan nieuwe Consultants. Fabienne vertelt over haar ontwikkeling en hoe het Young Professionals programma van Motion10 talentvolle afstudeerders helpt de start te maken in hun IT-carrière.

Hoe ben je bij Motion10 terecht gekomen?

Sinds mijn 14e wist ik eigenlijk al dat ik iets in de Business & IT wilde doen, omdat ik iets in dezelfde richting wilde doen als mijn vader. Toen ik mijn minor in Data Warehousing in London had afgerond, werd ik door Motion10 benaderd voor een afstudeerstage. Eenmaal begonnen was ik echt onder de indruk van hoeveel verstand iedereen had van het vakgebied. Het kantoor was supermooi en het voelde alsof ik binnenkwam in een warm bad.

Van afstuderen naar een volwaardige Consultant, hoe is dat gegaan?

De optie om na de afronding van mijn studie meteen een IT-traineeship bij Motion10 te volgen klonk aantrekkelijk. Ik vond het fijn om te kunnen blijven waar ik al werkte en om verder te leren. Direct na het behalen van een bachelor of master, heb ik in de praktijk ondervonden dat alles opnieuw begint als men een carrière in de IT-consultancy wil starten.  Dat er een programma voor mij klaar stond waardoor ik een volwaardig professional kon worden, vond ik heel fijn.

Ik werd tijdens het Young Professionals programma van Motion10 meegenomen in verschillende projecten en werd vaak in het diepe gegooid, maar altijd met de juiste begeleiding. Iets van dichtbij zien of acties zelf uit mogen voeren, dát is de manier waarop je het meeste leert! Ik werd bij projecten begeleid door een Senior Consultant. Bij diegene kon ik altijd terecht voor vragen en dat was voor mij een hele goede manier om dingen aan te leren. Het is even kopje onder gaan en daarna lukt het wel. Nu ben ik ook die professional waar ik toendertijd tegenop keek binnen de organisatie.

Hoelang duurde het voor jou om het werk onder de knie te krijgen?

Het leren gaat verder na het Young Professionals programma en het mooie bij Motion10 is, dat daar genoeg ruimte voor wordt gecreëerd. Eén of twee jaar was voor mij wel nodig om het “junioren” eraf te krijgen. In het begin kan iemand naar klanten toe uitstralen dat hij of zij nieuw is, terwijl de klant geadviseerd wil worden door een Consultant die het antwoord heeft en de adviseursrol aanneemt. Om assertief te worden in het adviseren, had ik even de tijd nodig en groeide ik het meeste door ervaring op te doen.

Wat maakt Motiont10 voor jou een aantrekkelijke werkgever?

Het eerste dat in mij opkomt is de sfeer en kennis. Er wordt goed naar je geluisterd en men probeert jouw groei zo goed mogelijk te faciliteren. De cultuur die wij hebben is laagdrempelig en uniek en er werken echt slimme mensen. Motion10 betekent voor mij ‘het beste jongetje van de klas’ en dat is niet voor niets. In de praktijk merk ik dat wij hierin echt een verschil maken voor klanten en goede kennis in huis hebben.

Wat ik ook erg fijn vind is dat er binnen Motion10 altijd collega’s zijn die kunnen helpen als ik iets écht niet weet. Dan roep je: “Ik zit met een probleem, kan iemand mij helpen?”. Er staat altijd iemand op en er is dus echt een achterban.

Hoe ben je in de ondernemingsraad van Motion10 terecht gekomen?

Ik voelde mij geroepen op te komen voor de Young Professionals van Motion10 en het belang van het MotionTalent-programma in de organisatie. Aangezien ik één van de eersten was die het Young Professionals programma had doorlopen kon ik goed benadrukken wat er moest gebeuren om deze doelgroep een mooie plek te geven binnen Motion10. Onderdeel zijn van de ondernemingsraad was een erg leerzame en leuke ervaring: een goed organisatiebeleid wordt niet in één dag gemaakt en de ondernemingsraad van Motion10 heeft een belangrijke adviserende rol hierin.

Waar heeft jouw ontwikkeling binnen Motion10 je tot nu toe gebracht?

Het is nu voor het eerst dat ik een project doe waarin ik zelf de kar trek en waarbij ik ook drie Consultants begeleid. Heel leuk om te zien dat ik vijf jaar geleden binnenkwam als junior en nu zie wat ik allemaal aan kennis en kunde heb opgedaan. Er runnen natuurlijk niet heel veel 26-jarige dames zelfstandig als Data & Analytics Consultant twee projecten tegelijk, terwijl zij ook nog drie Consultants begeleiden. Dit is een ontzettende leerzame periode voor mij. Ik moet aan veel meer denken dan alleen mijn eigen werk binnen een project.

De keuze om bij Motion10 te gaan werken heeft veel goeds gedaan voor mijn ontwikkeling. Verder valt er altijd nog iets te leren. Er is bijvoorbeeld een groeipad naar de strategische kant of richting Architect worden, maar ondertussen kan ik ook tevreden zijn met wat ik bereikt heb.

Nu mag ik zelf de kneepjes van het vak meegeven aan andere Consultants. Zij kennen de technische basis al, maar ‘Consultant zijn’ is een vak apart. Vooral op dat gebied leg ik veel uit en daar geniet ik van.

Young Professionals programma

Het Young Professionals programma van Motion10, MotionTalent, is een ontwikkeltraject van één jaar, speciaal voor net afgestudeerde HBO’ers en Academici. Deelnemers worden volledig klaargestoomd tot volwaardige IT-Consultants en gaan, net zoals Fabienne, meteen aan de slag met gave interne en externe klussen.

Ben jij geïnteresseerd in het MotionTalent programma en wat het allemaal nog meer inhoudt? Kijk hier voor meer informatie en de vacatures die in 2023 beschikbaar worden!

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon áchter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en de ervaring die zij opbouwen, laten wij zien hoe het echt is als je bij ons werkt. Deze aflevering: Jan Michiel Bruijn.
Jan Michiel woont in Alblasserdam, is Consultant op het gebied van Azure & Integratie en heeft sinds dit jaar 10 jaar op de teller bij Motion10 staan. Hij begon bij Motion10 als SharePoint-ontwikkelaar, tot hij besloot dat hij zich wilde vastbijten in de wereld van Azure. Hij vertelt hoe hij deze uitdaging is aangegaan en de rol die Motion10 hierin speelt.

 

Hoe is jouw verhaal bij Motion10 begonnen?
Voordat ik naar Motion10 ging, was het niet mogelijk om met de nieuwste technologie te werken. Daarnaast was ik de enige Developer op mijn afdeling en kon daardoor niet met vakgenoten sparren, iets wat ik zeer miste.
Via mijn netwerk kwam ik met Motion10 in contact. In de kennismakingsgesprekken kwam ik erachter dat ik bij Motion10 met de nieuwste technieken zou komen te werken en die ook breder kon inzetten, bij meerdere klanten. Er waren voldoende consultants met ervaring, aan wie ik mij zou kunnen optrekken. Zij wilden mij ook graag verder helpen in het vak en die welwillendheid en betrokkenheid voelde ik vanaf het begin. De keuze was vervolgens snel gemaakt.

 

Wat heeft ervoor gezorgd dat Motion10 na 10 jaar nog steeds dé plek voor jou is?
Het belangrijkste voor mij is dat je altijd met de nieuwste technologie werkt. In de vele ontwikkelingen die er door de jaren heen ook op technologisch vlak hebben plaatsgevonden, is er bij Motion10 altijd ruimte geweest om als Consultant mee te ontwikkelen. Er zijn veel collega’s die op hetzelfde gebied als mij kennis vergaren, waardoor we elkaar telkens een stapje verder kunnen helpen. Voor mij is dit ontzettend waardevol. Projecten bij klanten heb ik bijna altijd samen met collega’s uitgevoerd, waardoor je samen beslissingen kunt nemen, over complexe zaken kunt sparren en niet alléén ergens gedetacheerd bent.
Naast het vakgebied, kan ik ook op sociaal vlak het goed vinden met collega’s en is de sfeer bij Motion10 heel aangenaam. Men staat voor elkaar klaar en biedt graag een helpende hand. Dit heeft ervoor gezorgd dat Motion10 al zo lang een goede plek voor mij is.

 

Waarom maakte je een stap naar het integratievakgebied, en hoe is dat gegaan?
Mijn start bij Motion10 was als SharePoint Developer. Na een aantal jaren met de nieuwste versies te hebben gewerkt, wilde ik mij weer vastbijten in snel ontwikkelende technologie. Ik zag veel veranderingen, en daardoor ook mogelijkheden op het gebied van Azure. De wereld van Azure werd alleen maar groter; integratie werd veel meer binnen Azure gedaan, en de Logic Apps en serverless werken werd belangrijker.
Ik heb mijn verlangen bekendgemaakt bij Motion10 en daar is gehoor aan gegeven. Zo kon ik de overstap naar het integratievakgebied maken, zonder écht integratiekennis te hebben.

 

Groeien binnen Motion10
De ontwikkeling richting Consultant Azure & Integratie begon al bij mijn eerste klant. Buiten mijn ervaring in het maken van API-koppelingen, was ik afhankelijk van interne kennisoverdracht door onder meer kennissessies. In Logic Apps stak ik zelf wat avonduren om te kijken wat het kon, maar buiten die tijd, was ook dit onbekend terrein voor mij.
Toch ging ik bij een klant – samen met een integratie-architect – de urenadministratie-applicatie die in OutSystems was gebouwd, koppelen aan het ERP-systeem. Met de klant kon ik vanaf het begin van het project transparant zijn over mijn kennis en kunde. Met een programmeerachtergrond in ‘C#’, heb ik gelukkig van Motion10 én de klant de vrijheid gekregen om integratie ‘on the job’ te leren. Er was alle ruimte en voldoende persoonlijk opleidingsbudget voor het behalen van certificeringen. Als ik ergens écht niet uitkwam, kon ik gelukkig altijd een beroep doen op een Motion10-collega.

Met de eerste ervaring van de urenadministratie-applicatie koppelen op zak, ben ik steeds meer gaan bouwen. Ik vond het erg gaaf dat alles in code was en met Azure DevOps en Pipelines was het uitrollen van oplossingen goed te doen.
Aangezien collega’s vanuit de klant waar ik projecten mee uitvoerde meer met BizTalk server werkten, werd ik geleidelijk de meest ervaren persoon in het gebruik van Azure binnen het project. Een project dat drie maanden duurde, werd opgevolgd door een reeks projecten die nu al drie en een half jaar ervoor zorgen dat ik als Azure & Integratie Consultant bij deze klant actief ben.

Daar waar ik tijdens mijn overstap richting het integratie-vak veel bij Motion10-collega’s mijn vragen kon neerleggen, heeft er de laatste jaren een verschuiving plaatsgevonden. Er is een wisselwerking gekomen waarin ik nu ook advies geef vanuit het vakgebied. Onlangs mocht ik bijvoorbeeld de Azure & Integration MotionTalent Consultants – deelnemers van het Young Professionals programma van  Motion10 – een training geven over GIT technologie. Doordat ik anderen nu kan begeleiden, groei ik zelf nog steeds verder.

 

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe?
Na ruim tien jaar Motion10 heb ik uiteraard veel leuke herinneringen om op terug te kijken. Projecten succesvol afronden met collega’s en klanten staat voor mij met stip bovenaan. Het geeft mij nog steeds een voldaan gevoel, om samen met collega’s voor waarde te creëren voor klanten. Daarnaast zijn de gezellige activiteiten die voor én door elkaar worden georganiseerd altijd heel vermakelijk. Het Kerstfeest in Londen een paar jaar geleden was daarin voor mij een mooi hoogtepunt.

 

Dat medewerkers voldoende ruimte krijgen om zich te ontwikkelen is belangrijk voor ons. Wij zijn ervan overtuigd dat als we ervoor zorgen dat onze mensen kunnen blijven groeien, onze klanten ook groeien. Lees hier meer over de missie van Motion10!

 

Heeft Jan Michiel’s verhaal jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden kunnen zijn binnen onze organisatie!

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon achter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en hoe zij groeien, laten wij een echt beeld zien van hoe het is om bij Motion10 te werken.
Teun de Jong is 28 jaar, woont in Oude-Tonge en is Consultant op OutSystems-technologie bij SolutionWise – part of Motion10. Na zijn eerste aanraking met Motion10 bij een HBO-I beurs, was hij deel van ons Young Professionals programma ‘MotionTalent’. Hij vertelt over zijn ervaringen en hoe Motion10 zijn groei tot Medior Consultant faciliteerde.


De eerste ontmoeting

Ik kwam Motion10 voor het eerst tegen op de HBO-I beurs, tijdens mijn Business IT & Management studie. Met een eigen stand zochten zij geschikte kandidaten voor hun Student Community en het Young Professionals programma, MotionTalent. Na een goed gesprek op de beurs heb ik mij aangemeld voor de Student Community. Dit hield in dat ik uitgenodigd werd voor de Motion10-teamavonden en op de hoogte werd gehouden van het laatste nieuws en evenementen die georganiseerd werden.
Toentertijd was ik net begonnen met mijn studie en de Student Community was een uitstekende manier om contact te onderhouden met een organisatie die mij interessant leek. Bij één van deze teamavonden werd een demo over het low code platform van OutSystems gegeven. Tijdens mijn opleiding had ik al kennis gemaakt met low code en toen ik OutSystems voorbij zag komen sprak het mij meteen aan. 

Er was een afstudeerstage bij het Modern Work & Security-team van Motion10. Ik begon hier met een onderzoek over kennisdeling binnen de organisatie en merkte dat ik steeds meer interesse kreeg voor werken met low code. Toen er een Young Professionals programma werd opgestart voor OutSystems Consultants bij SolutionWise – toen een nieuwere unit binnen Motion10 – was mijn keuze snel gemaakt en kon ik direct na mijn stage aansluiten.

Waarom koos jij voor Motion10?
Vóór mijn start bij Motion10 ben ik bij meerdere organisaties gaan kijken. Het Young Professionals programma van Motion10, MotionTalent, sloot het beste bij mijn wensen aan. De goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto, goede pensioenregeling en de vrijheid van hybride werken waren hier onderdeel van. Ik vond het ook belangrijk dat ik al een band had opgebouwd met Motion10. Omdat groei hier centraal staat, is er na het Young Professionals programma ook een mooi groeipad binnen de organisatie.

Welke ontwikkeling heb je doorgemaakt?
In 2019 ben ik met het Young Professionals programma gestart. Ik heb eerst een interne opdracht gedaan. Ten tijde van Covid-19 kreeg ik de vraag of ik een werkplekken-applicatie wilde bouwen, waarmee goed bijgehouden kan worden welke collega’s op welke dagen naar kantoor komen. Collega’s kunnen ook via de app een parkeerplek en de verzorgde lunch op kantoor reserveren. Heel gaaf, want dit maakte het organiseren van werken op kantoor efficiënter en veiliger tijdens de periode van beperkte kantoorbezetting én deze app wordt nog steeds dagelijks gebuikt door alle collega’s!
Na een jaar ervaring op te hebben gedaan kreeg ik de kans om zelf trainingen te geven aan een nieuwe groep Young Professionals. Dit was voor mij een kans om verder te ontwikkelen, door dingen die ik inmiddels onder de knie had aan anderen te mogen leren.
Ik ben inmiddels doorgegroeid tot Medior Consultant en werk nog steeds met veel plezier bij Motion10. 

Wat is je leukste herinnering tot nu toe?
Eén van de leukste momenten was het MotionTalent-weekend tijdens het Young Professionals-programma. Samen met mijn mede-Young Professionals zijn we naar Luxemburg gegaan, waar allerlei leuke teambuilding activiteiten waren gepland. We waren helemaal kapot toen we terugkwamen maar na dat weekend kenden wij elkaar door en door. Het was meteen een leuke start van je carrière! 


Het Young Professionals-programma van Motion10, MotionTalent, is een ontwikkeltraject van één jaar, speciaal voor net afgestudeerde HBO’ers en Academici. Deelnemers worden volledig klaargestoomd tot volwaardige IT-Consultants en gaan, net zoals Teun, meteen aan de slag met gave interne en externe klussen.
Ben jij geïnteresseerd in het MotionTalent programma en wat het allemaal nog meer inhoudt? Kijk hier voor meer informatie en de vacatures die in 2023 beschikbaar worden!

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon achter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en hoe zij groeien, laten wij een echt beeld zien van hoe het is als je bij ons werkt. Sofie Tielbeke woont in Den Haag en is Consultant op OutSystems technologie bij SolutionWise – part of Motion10. Zij vertelt over de persoonlijke en professionele groei die zij ervaart en hoe Motion10 dit faciliteert.

Waarom Motion10? 
Ik ben echt een gevoelsmens. Soms kun je niet precies uitleggen wat het is, maar het moet goed voelen en dit ervoer ik al tijdens de kennismakingsprocedure voordat ik bij Motion10 werkte. Tijdens de gesprekken voelde ik me gehoord en begrepen en ik kon duidelijk aangeven wat ik zocht en wat ik belangrijk vond.
Daarnaast sprak de werkwijze binnen SolutionWise mij erg aan. Met het gebruik van OutSystems technologie combineert SolutionWise mens, organisatie en techniek op het gebied van low code. We zijn vaak betrokken bij het voortraject, waarbij wij de klant helpen door te inspireren en samen kennis op te doen. Bij de klant werken we vaak niet alleen samen met ons eigen team, maar ook met bijvoorbeeld Change Consultants en een Projectmanager. Deze werkwijze levert echte meerwaarde. Wat je aan het bouwen bent wordt op deze manier daadwerkelijk ook geïmplementeerd en gebruikt. 

Toen ik in dienst kwam hoorde ik over de optie om remote te werken vanuit het buitenland. Aangezien ik veel gereisd heb sprak de mogelijkheid om een aantal weken per jaar in het buitenland te werken mij zeker aan. We bekijken momenteel de mogelijkheid of ik binnenkort naar Mexico kan om daar te werken én te reizen! Natuurlijk zijn er wat uitdagingen met het tijdsverschil én moeten de projecten en klanten voor wie ik werk het toelaten, maar er wordt goed met mij meegedacht vanuit Motion10 om dit mogelijk te maken.

Groeien binnen Motion10
Veel afwisseling en verschillende dingen doen vind ik heel leuk in mijn baan. Ik wil niet alleen op projecten zitten waar ik uitsluitend development werk uitvoer. In de eerste gesprekken vóór mijn start bij Motion10 gaf ik aan dat ik ook graag verschillende rollen op me wou nemen binnen projecten. Vervolgens werd ik bij het eerste project ingezet op een duo-rol als Scrum Master en developer. Hoe tof!

De missie van Motion10, De Cirkel van Groei, heeft voor mij teweeg gebracht dat ik niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak gegroeid ben. Zo heb ik de mogelijkheid gekregen om meerdere certificaten te halen, zoals die van change management en het Tech Lead certificaat van Outsystems. Twee verschillende certificaten die mijn rol versterken en voor nog meer voldoening zorgen. Daarnaast heb ik een persoonlijk coaching traject gevolgd in het kader van omgaan met stress, wat mij op persoonlijk vlak erg heeft geholpen.

Leukste herinnering op de werkvloer
Het leukste binnen Motion10 vind ik de work-friendships die ik opgebouwd heb. Tot nu toe heb ik een hele goede samenwerking met iedereen. Het hele team staat altijd voor je klaar, ook als ze op een ander project zitten, ze maken altijd tijd voor je vrij. Het is gaaf om te zien dat de meer Junior Consultants zo goed begeleid worden door de Seniors van ons team.  

Ik ben heel blij dat ik naar mijn gevoel geluisterd heb. Elke dag maak ik weer leuke dingen mee in m’n werk en zelfs tijdens tegenslagen wordt er naar me geluisterd en krijg ik de hulp die nodig is. Kortom: de juiste keuze! 

 


Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun plek voelen bij ons. De werksfeer die wij met elkaar ervaren is dan ook iets waar wij veel waarde aan hechten. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat als we ervoor zorgen dat onze mensen kunnen blijven groeien en ontwikkelen, onze klanten ook groeien. Lees hier meer over de missie van Motion10!   

Heeft het verhaal van Sofie jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden kunnen zijn binnen onze organisatie! 

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon achter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en waar ze het doen, willen wij een echt beeld laten zien van hoe het is als je bij ons werkt. Idil Warsame is in december 2021 gestart als Change Consultant en vertelt in deze blog over haar groeipad binnen Motion10.

Hi, ik ben Idil en ik ben 28 jaar. Ik heb politicologie gestudeerd en ben Change Consultant bij Motion10. 

Waarom Motion10? 

Ik was Trainee bij een ander consultancy bedrijf. Namens hen werkte ik op een opdracht bij een grote organisatie, samen met een aantal Motion10’ers. Motion10 was toen bij mij al een bekende naam omdat ik hier eerder eens een introductie heb gevolgd rond het ‘Change-vak’ in de ICT, gegeven door Motion10 collega’s. Wat zo leuk is, is dat deze collega’s nog steeds allemaal werkzaam zijn bij Motion10 en ik zelfs met twee collega’s in hetzelfde projectteam werk! 

In het traject van de eerdergenoemde opdracht viel het mij direct op dat er een steile leercurve was die ik doormaakte. Ik werd aangestuurd en begeleid door mensen van Motion10 en kreeg alle ruimte om te leren en ervoer het vertrouwen van collega’s met meer ervaring.  

De leercurve en doorgroeimogelijkheden binnen Motion10 overtuigden mij om voor Motion10 te kiezen als werkgever. Inmiddels ben ik 8 maanden werkzaam bij Motion10 en heb ik, heel cliché gezegd, nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Natuurlijk moet je de organisatie leren kennen en je plek vinden, maar iedereen is goed benaderbaar en wil je altijd verder helpen

Motion10 als werkgever 

Motion10 faciliteert een goed hybride werken beleid. Hierdoor kan ik mijn eigen agenda indelen en bepalen wanneer het handig is om bij de klant, op kantoor of thuis te werken. Ik kom altijd met plezier naar het kantoor in Rotterdam en ben gemiddeld minimaal één keer per week bij de klant en één keer op kantoor. Als ik op kantoor ben zorg ik ervoor dat ik tijd in mijn agenda heb om bij te praten met collega’s, wat uitgebreider te lunchen of een spontane wandeling buiten te maken. 

Ook is er vanuit de missie van Motion10, De Cirkel van Groei, veel aandacht voor je professionele- en persoonlijke groei. Dat hier aandacht naar uitgaat is voor mij een heel belangrijk aspect van de organisatie waar ik voor werk. Ik wil blijven ontwikkelen, en Motion10 geeft hier veel ruimte voor. Door bijvoorbeeld mee te doen in het Motionflow programma – speciaal opgezet voor consultants van een bepaald niveau – wordt er extra aandacht besteed aan je relatie en communicatie met de klant, je adviesvaardigheden en persoonlijk leerdoel.

Motion10 stelt iedere maand wanneer er een nieuwe medewerker begint een Onboarding Week samen, zowel bij een kleine groep of grotere groep startende collega’s. Dit is verbonden met twee van de kernwaardes binnen Motion10: passie en samenwerken.

Wat maakt Motion10 voor jou een unieke werkomgeving?
Ik vind Motion10 een sociale club met vlotte mensen. Je bent hier geen nummertje en je leert mensen makkelijk kennen. De Onboarding Week helpt hier enorm bij. Daarom voelt het als je hier start als een warm bad! Zelf speel ik hockey en is er een bedrijfshockey-team met collega’s. Wij spelen samen mee in de zomercompetitie met andere bedrijven in Rotterdam. Ik denk dat sport ook voor veel collega’s belangrijk is. 

Wij vinden het bij Motion10 belangrijk dat mensen zich op hun plek voelen bij ons. De binnenkomst en werksfeer die nieuwe collega’s ervaren is dan ook iets waar wij veel aandacht aan besteden. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat als wij ervoor zorgen dat onze mensen kunnen blijven groeien en ontwikkelen, onze klanten ook groeien.  

Heeft het verhaal van Idil jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden kunnen zijn binnen onze organisatie!

Na vier jaar deel te zijn geweest van een andere organisatie, keerde Tomasso Groenendijk begin 2022 terug bij Motion10. Hier bouwt hij nu door op een decennium aan ervaring binnen de organisatie. Vlak na zijn 9e toekenning op rij van de Microsoft Azure MVP-award – Most Valuable Professional – is dit een goed moment om stil te staan bij een indrukwekkende prestatie en zijn consistente bijdrage aan de Microsoft community. In dit interview lees je over het pad naar MVP-schap, wat Tomasso bewoog om terug te keren bij Motion10 en hoe hij zijn rol als Technology Lead Azure & Integration invult.

Microsoft Most Valuable Professionals (MVP’s) zijn experts in Microsoft technologie, die een passie hebben voor het delen van kennis en het helpen van anderen. Deze groep van meer dan vierduizend experts, verspreid over negentig landen, krijgt onder andere exclusieve toegang tot nieuwe Microsoftproducten en kan direct communiceren met Microsoft-productteams.

Het pad naar MVP-award winnaar

Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest bij Motion10, beginnende als Integratie Consultant, was het moment daar dat Tomasso voor de eerste keer de MVP-award ontving. Hierover vertelt Tomasso: “Toen ik voor de eerste keer MVP werd, was het Microsoft Integration MVP – Azure stond toen nog in de kinderschoenen – wat een kleiner expertisegebied was dan de huidige Azure-MVP. Ik had mij gespecialiseerd binnen een klein gebied in BizTalk, de Enterprise Service Bus (ESB)-toolkit, waarmee men generieke bouwblokjes kon maken voor BizTalk. Er werd niet veel gebruik van gemaakt maar er was ook weinig kennis over. Ik schreef veel over de ESB-toolkit op Microsoft-forums en in blogs. Door ook code samples te schrijven en online veel vragen te beantwoorden was ik ‘Mr. ESB-toolkit’.”

Om een Microsoft MVP-award voor de eerste keer te ontvangen, moet je voorgedragen worden. Dit houdt in dat een huidige MVP een kandidaat voordraagt aan Microsoft. Microsoft beoordeelt vervolgens of iemands bijdrage aan de community substantieel genoeg is om award-waardig te zijn.

Bij Motion10 wordt ruimte gecreëerd voor dit soort toewijding en passie door actief de groei van medewerkers te faciliteren. De missie van Motion10 is dan ook De Cirkel van Groei. Als onze medewerkers groeien, groeien onze klanten daardoor ook. Tomasso’s ontwikkeling richting een Microsoft Most Valuable Professional is hier een mooi voorbeeld van.

Hoe kan je als MVP de Microsoft Community helpen?

Tomasso geeft aan dat je op verschillende manieren de community kunt helpen. “Vroeger was dit vooral door op forums vragen te beantwoorden. Tegenwoordig is dit veel uitgebreider. Door bijvoorbeeld code samples te schrijven, te spreken tijdens events en kennis te delen in de MIUG (Microsoft Integration User Group) laat je als ambassadeur zien wat er allemaal mogelijk is met services van Microsoft.”

Terugkeer bij Motion10

Na de ontvangst van zijn eerste MVP-award, wist Tomasso bij Motion10 vier jaar lang het MVP-schap te behouden, terwijl zijn focus in Integration steeds meer verschoof naar Azure als expertisegebied. Opgevolgd door een periode van vier jaar waarin Tomasso elders op een breder werkveld actief was, besloot hij terug te keren bij Motion10. Tomasso vertelt waarom. “Ik heb een ontwikkelachtergrond. Toen ik de overstap maakte werd mijn focus qua werkzaamheden veelal IaaS (Infrastructure as a Service) en Data & Analytics, met minder aandacht voor PaaS (Platform as a Service).  Na een tijd wilde ik eigenlijk terug en meer focus hebben op dat waar ik de meeste liefde voor heb: meer specialisatie in PaaS en integratie-werkzaamheden.”

“Motion10 is een grote organisatie, maar de lijntjes zijn kort. Hierdoor kan ik makkelijk schakelen en meedenken over waar wij als organisatie naartoe willen. Dat maakt het leuk: we zijn heel wendbaar!” – Tomasso Groenendijk

Hoe bevalt het om terug te zijn?

Als Technology Lead binnen het Azure & Integratie team van Motion10, geeft Tomasso richting aan de unit op het gebied van de ontwikkeling van Microsoft technologie en kan hij vanuit zijn expertise sturing geven. Over de organisatie vertelt Tomasso: “Motion10 is een grote organisatie, maar de lijntjes zijn kort. Hierdoor kan ik makkelijk schakelen en meedenken over waar wij als organisatie naartoe willen. Dat maakt het leuk: we zijn heel wendbaar! Het voelt ook nog steeds vertrouwd en het goede teamgevoel is gebleven.”

Het negende jaar als Azure MVP

Inmiddels staat de teller op negen jaar onafgebroken Azure MVP-schap voor Tomasso. Wat betekent dit voor hem? “Het leuke van MVP zijn is dat je aan de voorkant van de technologie bezig bent en door Microsoft omarmd wordt, waardoor je betrokken bent bij de nieuwe services die ontwikkeld worden. Door een non-disclosure agreement (NDA) te ondertekenen krijg je bijvoorbeeld toegang tot nieuwe technologie binnen Microsoft, die nog niet uitgekomen is. Deze kennis gebruik ik om met de unit de focus te bepalen en klanten in de juiste richting te kunnen sturen.”

Tot slot de vraag hoe de toekomstplannen er voor Tomasso uit zien. “Elk jaar moet je opnieuw laten zien dat je genoeg doet voor de community en ieder jaar word je opnieuw beoordeelt door Microsoft. Ik vind het leuk om tijdens evenementen presentaties te geven en ik wil daar weer meer tijd aan besteden. Daarnaast zit ik samen met Merlijn Koppejan (Solution Lead binnen het Azure & Integration team van Motion10) in de MIUG én ben ik onderdeel van de organisatie. Met deze user group organiseren wij events die gericht zijn op integratie.”

Bekijk hier het Microsoft MVP-profiel van Tomasso, vol met kennis en expertise die hij door de jaren heen gedeeld heeft.

Ben je geïnteresseerd geraakt in Motion10 als organisatie, hoe De Cirkel van Groei voor jou er uit zou zien, of kijk jij er naar uit om samen met Tomasso – of één van onze andere experts – te werken? Kijk welke mogelijkheden wij voor jou hebben!

Motion10 blij en trots met titel Great Place to Work

Dit artikel is eerder gepubliceerd op motion10.nl

Hij prijkt – ingelijst en wel – naast de awards van de voorgaande jaren: het officiële certificaat Great Place To Work. Het bewijs dat de medewerkers van Motion10 het erg naar hun zin hebben bij ons! Op bijna alle onderzoeksthema’s lag het resultaat een paar procent hoger dan een jaar eerder, het gemiddelde van de trust index steeg van 78% in 2020 naar 81% in 2021.

HR-directeur Alice Zanders legt uit waarom Great Place To Work (GPTW) voor Motion10 elk jaar weer een belangrijke graadmeter is: “Je kunt als bedrijf een ronkende missie hebben en als management prachtige kernwaarden formuleren, maar als dat slechts kreten op papier blijven, schieten je medewerkers én je opdrachtgevers er niets mee op. In de resultaten van GPTW zie je heel duidelijk terug in hoeverre dat, wat je als organisatie belangrijk vindt, ook door je medewerkers wordt gedragen en ervaren. Je ziet wat goed gaat en ook op welke thema’s nog wat extra aandacht nodig is.”

Kameraadschap scoort hoog

Het GPTW-onderzoek is voornamelijk gericht op de beleving van medewerkers en focust daarbij op een vijftal thema’s: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. “We scoren opvallend goed op kameraadschap”, vertelt Alice. “Dat is best bijzonder voor een bedrijf waar collega’s een groot deel van de tijd op projecten zitten bij verschillende opdrachtgevers en er de afgelopen periode veel hybride gewerkt is. We zien dat Motion10-ers zich ondanks dat verbonden voelen met hun collega’s, dat zij op elkaar kunnen bouwen en Motion10 echt zien als thuisbasis.”

Verbondenheid in tijden van Corona

Het afgelopen jaar was er door de pandemie nog minder gelegenheid om elkaar op te zoeken en zijn extra mogelijkheden gecreëerd om het gevoel van verbondenheid te stimuleren. Alice: “We organiseerden onder meer gezamenlijke online pauzemomenten en namen met ‘Op de koffie bij…’ een kijkje in de keuken bij collega’s thuis. We deden een health-challenge en lanceerden een Collega-Locator App waarin je kunt zien welke collega in de buurt zin heeft in een wandeling. Corona heeft ervoor gezorgd dat we nog actiever én creatiever zijn geworden om de verbinding met elkaar te zoeken en te onderhouden. Het positieve effect daarvan zien we duidelijk terug in de resultaten van het onderzoek.”

De Cirkel van Groei

Een andere stijger ten opzichte van 2020 is de waardering van medewerkers voor de rol van het management. “Het management wordt gezien als benaderbaar, prettig in de omgang en bekwaam”, vertelt Alice. “Medewerkers vinden het prettig dat zij betrokken worden bij beslissingen die betrekking hebben op hun werk en werkomgeving.” Met deze resultaten ziet Alice bevestigd dat de overgang naar een nieuwe bedrijfsstructuur – met Managing Consultants die meer de rol van coach vervullen – een goede beslissing is geweest. “Er ligt hierdoor nog meer nadruk op de groei, ontwikkeling en intrinsieke motivatie van medewerkers. En dat is precies zoals we dat met onze missie – De Cirkel van Groei – nastreven: als je doet waar je energie van krijgt, worden jijzelf, Motion10 én onze klanten daar beter van.”

Mijn stage bij Motion10

Esmee Wielaart loopt als derdejaars student Bedrijfskunde stage op de marketingafdeling van Motion10. Haar stage-opdracht is een uitgebreid onderzoek naar de ontwikkelingen rondom het organiseren van evenementen. Dit moet Motion10 waardevolle inzichten opleveren wat betreft toekomstig evenementenbeleid. Hoe heeft Esmee haar stage beleefd, en wat heeft ze geleerd?  

Meer over Esmee

Mijn naam is Esmee Wielaart en ik ben 22 jaar oud. Ik studeer Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam en ik zit in het derde jaar van mijn studie. Het doel van mijn stage bij Motion10 is werkervaring opdoen en adviseren op basis van het onderzoek wat ik uitvoer.

Geen dag hetzelfde

In mijn onderzoek houd ik rekening met de effectiviteit van evenementen, concurrentie en eerdere ervaringen van Motion10. Dit ligt in het verlengde van mijn werkzaamheden voor het marketingteam. Voor een half jaar ondersteun ik Event Manager Marielle Vehof bij het organiseren van evenementen. Mijn taken bestaan onder meer uit brainstormen over het programma met alle betrokkenen, zowel intern als extern, maar ook communicatie, werving en resterende organisatorische en uitvoerende taken rondom het evenement. Zo zijn mijn werkzaamheden divers en is geen dag hetzelfde.

Positieve en betrokken sfeer

Vanaf het eerste moment was ik onder de indruk van de positieve en betrokken sfeer binnen Motion10. Daardoor vond ik het makkelijk om de organisatie en de collega’s te leren kennen en voelde ik me snel thuis. Het harde werken en de samenwerking binnen het marketingteam zorgen voor mooie resultaten. Ik ben er trots op dat ik hieraan een bijdrage kan leveren. Omdat het team in het hart van de organisatie staat, krijg ik ook mee wat er speelt binnen andere afdelingen.

Ook over mijzelf veel geleerd

Het belangrijkste dat ik tijdens mijn stage leer is dat ik nooit uitgeleerd zal raken. Hoewel ik praktijkgericht word opgeleid als bedrijfskundige merk ik dat je in het werkveld, zoals tijdens mijn stage bij Motion10, échte kennis opdoet. Zo heb ik geleerd wat marketing precies is, wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van evenementen en hoe belangrijk een positieve en betrokken sfeer is binnen een organisatie. Daarnaast heb ik ook over mijzelf veel geleerd en mij kunnen ontwikkelen op verschillende vlakken, zoals zelfvertrouwen en samenwerking.

Kortom, mijn stageperiode bij Motion10 is heel leerzaam. Ik zet mij elke dag met veel plezier en voldoening in en vind het fantastisch om een Motion10’er te zijn.

Ook iets voor jou?  

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?  

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.