Motion10

Mijn stage bij Motion10

Esmee Wielaart loopt als derdejaars student Bedrijfskunde stage op de marketingafdeling van Motion10. Haar stage-opdracht is een uitgebreid onderzoek naar de ontwikkelingen rondom het organiseren van evenementen. Dit moet Motion10 waardevolle inzichten opleveren wat betreft toekomstig evenementenbeleid. Hoe heeft Esmee haar stage beleefd, en wat heeft ze geleerd?  

Meer over Esmee

Mijn naam is Esmee Wielaart en ik ben 22 jaar oud. Ik studeer Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam en ik zit in het derde jaar van mijn studie. Het doel van mijn stage bij Motion10 is werkervaring opdoen en adviseren op basis van het onderzoek wat ik uitvoer.

Geen dag hetzelfde

In mijn onderzoek houd ik rekening met de effectiviteit van evenementen, concurrentie en eerdere ervaringen van Motion10. Dit ligt in het verlengde van mijn werkzaamheden voor het marketingteam. Voor een half jaar ondersteun ik Event Manager Marielle Vehof bij het organiseren van evenementen. Mijn taken bestaan onder meer uit brainstormen over het programma met alle betrokkenen, zowel intern als extern, maar ook communicatie, werving en resterende organisatorische en uitvoerende taken rondom het evenement. Zo zijn mijn werkzaamheden divers en is geen dag hetzelfde.

Positieve en betrokken sfeer

Vanaf het eerste moment was ik onder de indruk van de positieve en betrokken sfeer binnen Motion10. Daardoor vond ik het makkelijk om de organisatie en de collega’s te leren kennen en voelde ik me snel thuis. Het harde werken en de samenwerking binnen het marketingteam zorgen voor mooie resultaten. Ik ben er trots op dat ik hieraan een bijdrage kan leveren. Omdat het team in het hart van de organisatie staat, krijg ik ook mee wat er speelt binnen andere afdelingen.

Ook over mijzelf veel geleerd

Het belangrijkste dat ik tijdens mijn stage leer is dat ik nooit uitgeleerd zal raken. Hoewel ik praktijkgericht word opgeleid als bedrijfskundige merk ik dat je in het werkveld, zoals tijdens mijn stage bij Motion10, échte kennis opdoet. Zo heb ik geleerd wat marketing precies is, wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van evenementen en hoe belangrijk een positieve en betrokken sfeer is binnen een organisatie. Daarnaast heb ik ook over mijzelf veel geleerd en mij kunnen ontwikkelen op verschillende vlakken, zoals zelfvertrouwen en samenwerking.

Kortom, mijn stageperiode bij Motion10 is heel leerzaam. Ik zet mij elke dag met veel plezier en voldoening in en vind het fantastisch om een Motion10’er te zijn.

Ook iets voor jou?  

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?  

Creatie van nieuwe (persoonlijke) inzichten 

Mijn stage bij Motion10  

Edwin Abasiloopt als derdejaars student Bedrijfskunde stage bij Motion10Zijn stage-opdracht heeft betrekking op marktonderzoek: wat zijn belangrijke IT-trends en waar ligt precies de behoefte van organisaties in Nederland met betrekking tot Informatietechnologie? Het onderzoek van Edwin zal voor Motion10 en de markt waardevolle inzichten opleveren. Hoe heeft Edwin zijn stage beleefd, en wat heeft hij geleerd? 

Meer over Edwin 

Mijn naam is Edwin Abasi en ik ben 19 jaar oud. Als derdejaars Bedrijfskunde student aan de Hogeschool Rotterdam heb ik de opdracht gekregen om voor een half studiejaar stage te gaan lopen.  

Mijn stage staat in het teken van werkervaring; het is voor mij evident dat ik mijn kerncompetenties hier verder kan ontwikkelen. Ik ben bij Motion10 aangenomen als marktonderzoeker en heb de opdracht gekregen om nieuwe inzichten in kaart te brengen. Deze inzichten moeten de kern vormen van vernieuwde benchmarkrapporten. 

Sociale sfeer en soft skills 

Tijdens mijn stage heb ik tot nu toe samen kunnen werken met verscheidene Motion10’ers. Niet alleen voor mijn marktonderzoek maar ook voor mijn schoolopdrachten. Mijn begeleider heeft mij volledig het vertrouwen en de vrijheid gegeven om mijn werk naar eigen voorkeur in te kunnen richten.  

Wat mij is bijgebleven is dat Motion10 een sociaal bedrijf is in een technisch-gedomineerd marktsegment. De bedrijfssfeer heeft mij daarom ook geholpen met de ontwikkeling van mijn ‘soft skills’. 

Groei in expertise en zelfvertrouwen  

Nogmaals: ik ben onder de indruk van de sociabiliteit van het bedrijf en haar werknemers; Motion10 heeft mij het juiste milieu gegeven om te kunnen werken aan mijn ontwikkelpunten. De taalvisie van mijn begeleider, Erwin Lima, heeft mijn schrijfvaardigheden en commerciële beeld aangrijpend veranderd. 

Kortom, ik ben gegroeid en heb geleerd om op een professionele wijze samen te kunnen werken met interne én externe mensen. Ik heb daarnaast ook mijn expertise in onderzoekstechnieken kunnen onderstrepen en zelfvertrouwen getankt voor mijn carrière. 

Ook iets voor jou?  

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?  

 

De optimale IT-projectaanpak

Mijn afstudeerstage bij Motion10 

Bas de Jong studeerde af aan de opleiding Business IT & Management door een onderzoek naar en aanbevelingen voor de standaard projectmethodiek van Motion10, MotionWoWDeze projectaanpak houdt van meet af aan rekening met aspecten als strategie, change management en UX-design – maar kon ongetwijfeld toch nog scherper. Hoe heeft Bas zijn stage beleefd, en wat heeft hij geleerd? 

Meer over Bas 

Mijn naam is Bas de Jong, ik ben 24 jaar oud en ik zit in het laatste studiejaar van mijn opleiding Business IT & Management aan de hogeschool Rotterdam. Inmiddels heb ik mijn afstudeerproject succesvol afgerond met een 8 als cijfer. 

In mijn stage heb ik voor Motion10 onderzoek gedaan naar de implementatie van de MotionWoW projectaanpak; de manier waarop Motion10 de projecten en klantvragen aanpakt.   

Het gevolg hiervan is dat de Data & Analytics afdeling een onafhankelijk advies krijgt over de werking van de projectaanpak die de consultants hanteren. Hierbij zijn er een aantal verbetervoorstellen uitgekomen die aangepakt kunnen worden om MotionWoW nóg beter te maken. 

Fijne sfeer, geweldige begeleiding 

Ik heb Motion10 ervaren als een superleuk bedrijf met heel veel aardige mensen. Als je ergens mee zit kan je overal wel terecht voor advies. Ook waren de borrels en verschillende uitjes die Motion10 organiseert ontzettend leuk om mensen te leren kennen en zo een brede indruk te krijgen van de verschillende businessunits. 

Daarnaast is mijn begeleider, Lars Bouwens, onmisbaar gebleken voor het succes van het onderzoek. Mede door zijn goede adviezen en de regelmatige gesprekken die we voerden is er een mooi eindresultaat uit gekomen. Ook heeft hij mij goed geholpen om bij de juiste personen uit te komen die ik kon interviewen voor mijn onderzoek.  

De juiste mensen 

Wat is het belangrijkste dat Bas tijdens zijn afstuderen geleerd heeft? “Het belangrijkste van mijn afstudeerstage is voor mij het toepassen van mijn theoretische kennis van de opleiding in de praktijk.  

Daarnaast heb ik voor mij een redelijk onbekend onderwerp (Business Intelligence) inhoudelijk gecombineerd met de projectaanpak van Motion10. Uit het literatuuronderzoek wat ik hiervoor heb gedaan ben ik heel veel te weten gekomen van de functionele mogelijkheden van BI.  

Ook heb ik bij Motion10 mijn ideale startersbaan kunnen vinden. Vanaf September start ik als Young professional bij een andere business unit, namelijk OutSystems [voor snelle applicatie-ontwikkeling, red.]. 

Al met al heb ik een leuke stagetijd gehad en kijk ik er met een goed gevoel op terug. 

Ook iets voor jou? 

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft? 

Om de groei van mensen en van onze organisatie mogelijk te maken, zetten wij het Young Professional programma op. Hoe ervaren jonge talenten het werken in de ICT en de eerste weken bij Motion10? Dat kun je volgen in de vlogs onder de hashtag #StartYourCareer. Deze week deelt Souffiane Helal zijn ervaringen met je. bekijk zijn vlog hieronder, en lees meer over Souffiane zelf.

Meer over Souffiane

“Mijn naam is Souffiane Helal en ik ben 26 jaar oud. Sinds kort ben ik afgestudeerd voor de opleiding Business IT & Management aan de Haagse Hogeschool. Met veel doorzettingskracht en zelfvertrouwen heb ik deze mijlpaal kunnen bereiken.”

Visie op samenwerken

“Mijn visie op samenwerken is elkaar ondersteunen en van elkaar leren. Kennisdeling zorgt ervoor dat je nieuwe vakgebieden leert kennen. Zo kan je de taken van je collega oppakken als hij afwezig is of samenwerken aan taken. Hiermee vergroot je de kans op een snellere time-to-market en hogere  kwaliteit en klanttevredenheid.”

Cirkel van groei

“Groeien doe je door doelen te stellen, nieuwe kennis te verwerven en te leren van anderen. Maar de kunst is om de nieuwe kennis toe te passen in de praktijk. Hierdoor groeit de klant, groeit Motion10 en groei jijzelf.”

Mijn verwachting van het Young Professional programma

“Ik verwacht de komende twee jaar te groeien tot een ervaren DnA consultant. Verder verwacht ik veel te leren van het vakgebied en leuke projecten te kunnen uitvoeren bij de klanten.  Voor nu is het voor mij nog onduidelijk of ik de functionele of technische kant op ga maar hopelijk kom ik daar snel achter!”

Ook iets voor jou?

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?

Om de groei van mensen en van onze organisatie mogelijk te maken, zetten wij het Young Professional programma op. Hoe ervaren jonge talenten het werken in de ICT en de eerste weken bij Motion10? Dat kun je volgen in de vlogs onder de hashtag #StartYourCareer. Deze week deelt Derrick zijn ervaringen in het Young Professional programma met je. Bekijk hieronder zijn vlog!

Meer over Derrick

“Ik ben Derrick Bakhuis. Ik ben 23 jaar jong en afgestudeerd Master Business Information Management aan de Erasmus Universiteit. Ik kom uit het tropische Curaçao en hoop mij de komende jaren te gaan ontplooien hier bij Motion10. Verder ben ik een groot sportliefhebber en de trouwste supporter van Manchester United.”

Visie op Samenwerken

“Mijn mooiste prestaties tot nu toe waren een direct resultaat van een mooie en harmonieuze samenwerking. Ik denk dat een proactieve en open groepshouding in combinatie met individueel eigenaarschap van processen belangrijk is bij het behalen van een goede prestatie.”

Visie op groei en ontwikkeling

“Het beginpunt voor mij is een concrete richting vaststellen, dus de vraag: waar werk ik naartoe? Als dit eenmaal duidelijk is bouw ik mijn persoonlijke roadmap voor ontwikkeling en groei. Belangrijk is om open te staan voor veranderingen en deze te incorporeren in mijn roadmap. Hierbij komt de volgende quote van pas:

“It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one more responsive to change.”– Charles Darwin

Verwachting van de komende twee jaar bij Motion10

“Bij Motion10 wil ik mijzelf ontplooien en verbeteren, in de richting van data consultant. Die mogelijkheid bestaat er en dus ben ik van plan er het meeste van te maken. Als ik even hard kan groeien als Motion10 ben ik al een paar stapjes veder.”

Ook iets voor jou?

Is jouw interesse gewekt en zie jij ook een toekomst voor je in de wereld van IT? Wil jij weten wat voor mogelijkheden Motion10 jou te bieden heeft?

Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier Met plezier

Met plezier

Motion10’ers vinden het belangrijk dat ze met plezier bijdragen aan de organisatie. Dat plezier zoeken we in de uitdaging in ons werk en in het delen van onze kennis, maar ook in de samenwerking en de omgang met onze collega’s. We organiseren regelmatig uitjes en evenementen, om onze passies buiten het werk met elkaar te delen en samen plezier te maken.